sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Mari Kiviniemi sytytti itsensä tuleen

Pressiklubi haastatteli perjantain jaksossaan Keskustapuolueen puheenjohtajaa ja edellisen hallituksen pääministeriä, Mari Kiviniemeä. Kiviniemi kommentoi Helena Erosen blogimerkinnästä syntynyttä kohua, joita olen käsitellyt eilen ja toissapäivänä.

Mari Kiviniemi (n. 5 min):
"Oli ne lausunnot niin typeriä, että oli ilman muuta järkevää että kohu siitä syntyi. Ei avustajakaan voi mitä tahansa suustaan päästää. No, täytyy kyl sanoa että mä en ole lukenut sitä "plokia". Mutta, mä olen kyllä melkoisen vakuuttunut siitä, että siteeraukset ovat kuitenkin mediassa ollet ihan oikein."
Olen oikeastaan todella tyytyväinen siitä, että poliittinen kulttuuri on muuttunut nuoremman sukupolven noustessa valtaan. Marin kommentti kaikessa karuudessaan on kuin kultakimpale tai Kari Grandi blogimaailman aavikolla.

Tämä "en tiedä, mutta luotan mediaan" -asenne paljastaa kaiken oleellisen poliittisten päättäjien ja nuivien, netsien ja suvaitsemattomien maailmankuvien eroista. Blogosfääristä on (varsinkin Suomessa) tullut median vastavoima, koska toimittajien asenteellisuus on estänyt mediaa käsittelemästä asioita. Toimittajien ripustaessa helenaerosia tikun nokkaan, se tulee samalla nostaneeksi satoja bloggareita tikun nokkaan, ja senhän kyllä arvaa, kumpia tässä maassa on enemmän - toimittajia vaiko bloggareita.

Kiviniemi kuvaa nykyisen sukupolven poliitikkojen toisenkin ominaisuuden (n. 21 min):
"Ei mulla ole loppuunpalaneen, loppuun kulutettu olo ollenkaan. Vaikka mä oon ollu eduskunnassa jo 17 vuotta ja ihan niinku tässä puolueen sisäpiirissä vuodesta 2003 lähtien puoluejohdon jäsenenä tai ministerinä. Ehkä mun sukupolvessa todellakin on sillä tavalla, että me ajatellaan politiikkaa yhtenä elämänvaiheena, ja sitten meillä on muutakin elämää. Se ei oo ihan niin 24/7-toimintaa ku se oli 70- ja 80-luvuilla, ja vielä vähän 90-luvullakin.

Mun mielestä tää on tervettä, että poliitikolla on-on muutakin elämää ja-ja myös se on tervettä, että politiikassa on vaihtuvuutta. Ett sinne ei mennä kaikki nuorena ja sitte putkahdeta eläkkeelle joskus kuus-seitsenkymppisenä."

Jussi Lähde:
"Poliitikkojen lapset joutuvat tänä päivänä aivan kohtuuttoman paineen alle, koska muiden lasten vanhemmat eivät arvosta poliitikkoja."

Kiviniemi:
"Älkää nyt sanoko, että tää poliitikon homma on aivan kamalaa. Ei tää nyt niin kamalaa ole, että musta tää on erittäin mukavaa, haasteellista, upeaa työtä. Mä oon ollu iloinen jokaisesta vuodesta.

Ei pidä liioitella perheenkään kärsimyksiä. Ehkä täällä Töölössä on eri juttu, kun puolet luokan lapsien vanhemmista on julkkiksia, niin siinä samassa ne menee pari poliitikkoakin."

Suomea johtaa todellakin pienen pieni puolueiden sisäpiiri. Tuo piiri (Katainen, Stubb, Kiviniemi, Urpilainen, Wallin) on osaamatonta ja heille politiikka on uravalinta. Heidän tarkoituksensa ei ole ajaa valtion etua (mikä on huomattu monikulttuurisuus-projektissa) tai edes äänestäjiensä etua. He keksivät erilaisia markkinointitempauksia ja hauskanpitoa. Syödään hyvin, matkustetaan toisten rahoilla ja kaikki on vain hauskanpitoa.

Ei tässä tarvitse ihmetellä, miten tähän jamaan on jouduttu.

8 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Itselleni tulee nykyään lähes aina loppuunpalanut olo, kun kuulen jonkun poliitikon kommentoivan jotain asiaa :)

Kumitonttu kirjoitti...

Tuttu juttu. Poliitikkojen yleistiedoissa lienee melko suuria puutteita. Ennen muinoin puolueilla oli joku ideologinen linja, mutta nykyisin jokainen puolue on vain ja ainoastaan väylä tehdä uraa.

Suvi-Anne Siimes oli viimeinen poliitikko, joka tuli järkiinsä, lopetti sosialismin ihailun ja ryhtyi oikeisiin hommiin.

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Tuo "en ole toki blogia lukenut, mutta olen vakuuttunut että median sitaatit ovat oikein" kommentti kertoo taas kerran sen, kuinka vähällä järjellä tätä maata oikein hallitaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Niinpä. Kiviniemi ei itse varmaan ymmärrä, miten pelottavan kuvan hänen vakavaksi mielipiteekseen tarkoitettu linjanveto antoi kansalaisten silmien edessä. Hän EI EDES VÄLITÄ siitä, mikä on oikein tai väärin, koska tämä on niin "hemmetin hauskaa" tämä poliitikon ura.

Vasarahammer kirjoitti...

Persut tekevät sen itse

Ruohonen-Lerner: Hirvisaaren luottamus koko lailla mennyt

Kyseessä on Totuuden uutinen, joten siihen pitää suhtautua asianmukaisella lähdekritiikillä.

Jos se on totta, en olisi itse keksinyt persuille parempaa keinoa ampua itseään jalkaan. Lisäksi Dosentti Johan Bäckman on tehnyt rikosilmoituksen Helena Erosen blogikirjoituksesta.

Kumitonttu kirjoitti...

Bäckmanin toiminta on sairasta. Itse kerää irtopisteet ja hakkaa uhrinsa kaupan päälle.

Ruohonen-Lerner on Soinin sanansaattaja. Eduskuntavaalien jälkeen uumoiltiin, että "Soinilla on vaikeuksia pitää porukka kasassa". Kyse ei näytä olleen porukan kyvyttömyydestä vaan Soinin. Hän haluaa valtaa, eikä suostu jakamaan sitä niille, joille kansalaiset ovat valtaa antaneet, eli tuolle "porukalle".

Käytännössä tämä Hirvisaaren kohtelu osoittaa sen, että maahan ei jää yhtään puoluetta, joka ajaisi sellaista poliittista linjaa, jossa valtaa vähennettäisiin puolueiden pikkuriikkiseltä sisäpiiriltä, kuten Kivinimemi haastattelussaan asemaansa oivallisesti kuvaili. Tyytymättömnyydelle ei jää parlamentarismin sisälle mitään kanavaa purkautua, joten nykyisen linjan tiukentuminen on vääjäämättä ainoa sisäringin keino pitää kiinni asemastaan. Se taas johtaa entistä enemmän samojen poliittisten hokemien toistoon.

Ulkopoliittisia uhkia ei EU:n lisäksi ole, jolla taas on sisäpiirin syvä luottamus, koska se legitimoi kaikki päätökset poliitikkojen puolesta. Huonolta näyttää poliittisen päätöksenteon laadun tulevaisuus Suomessa.

Vasarahammer kirjoitti...

Desantti Bäckmanin blogimerkintä on irvokasta luettavaa. Hänen "asiantuntijamielipiteensä" menee kuitenkin venäläisessä mediassa läpi kuin väärä raha.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Vasara linkistä, lukekoon kenen vatsa kestää. Yhden sairaan tekosia uutisoidaan Oslosta, joten kaipa mekin tänne yhden quislingin tarvitsemme, ennen kuin suomut tippuvat silmiltä.