torstai 12. huhtikuuta 2012

Helena Eronen ei ole yksin

Aina aktiivinen Takkirauta kirjoitti hyvällä otsikolla Paljon melua tyhmästä Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaaren eduskunta-avustajan satiirisesta kirjoituksesta. Kommentoin siellä saman kuin seuraavaksi, koska haluan tästä virtuaalisen sormenjäljen muistiin jälkipolvia varten.

Erosen (nyttemmin Markku Huuskon jo poistamassa US:n blogissa julkaistussa) kirjoituksessa tehdään naurunalaiseksi suvaitsevaiston närkästyminen siitä, että Helsingin poliisi suorittaa sille laissa määrättyä tehtäväänsä rikosten ennaltaehkäisemiseksi tarkistamalla keskustassa notkuvilta ulkomaalaisen näköisiltä ihmisiltä heidän matkustusasiakirjojaan. Tässähän ei ole mitään uutta, kuten uutinen tasan neljän vuoden takaa osoittaa. Jostain syystä nyt älähdettiin, eikä tarvitse olla sokeakaan kana erottaakseen jyvän. Eronen lohkaisee, että poliisin valvontaa ei tarvittaisi, jos kaikki kansanryhmät pitäisivät hihamerkkiä, joka osoittaisi henkilön taustat. Tai, kuten Eronen irvaili, vielä helpommalla päästään, jos mikrosirulla voitaisiin paikantaa jokainen yksilö.

Tällaista rasistista menetelmää ei tietenkään mielletä rasistiseksi, jos se kohdistuu valkoiseen mieheen. Sosialistiministerimme Merja Kyllönen nimittäin ehdotti samaa jo aiemmin, ja sai suvaitsevaiston suupielet valumaan kuolaa. Kyllösen johtama liikenneministeriö suunnittelee, että
Uuden tiemaksujärjestelmän kehittäminen on vielä alkutekijöissään, mutta se kerättäisiin satelliittipaikannukseen perustuvan järjestelmän avulla.

Mutta eipä ns. pekkaa pahemmaksi jää suvaitsevaiston ikoni, kansanedustajan avustaja sosialisti Osmo Soininvaara. Hänhän tuli tunnetuksi jo aiemmin lipsautettuaan (ja sittemmin poistettuaan kirjoituksensa kaikessa hiljaisuudessa) toivovansa sairaanhoitajalakon mahdollisten kuolonuhrien osuvan lakkolaisten lähipiiriin - saman mitä Jussi Halla-aho tuskisteli puskaraiskaajia maahan haaliville kukkahatuille. Osmo Soininvaarahan kirjoitti, että
maahanmuuttajista luotaisiin geenirekisteri raiskaustapausten selvittämiseksi
Ja tämän hän selitti jälkeenpäin olleen vain "koepallon", joka oli viskattu Perussuomalaisten suuntaan, jotta he paljastaisivat kommenteissaan todellisen luonteensa. Näinhän ei käynyt, eikä yksikään arvon penaaleistamme Turun Totuudesta Markku Huuskoon paheksunut moista "koepalloilua".

Vihreät, toimittajat ja muut sosialistit ovat yhtä kiehtovia kuin tikku paskassa.

8 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

Kommentoin seuraavasti Anne Snellmanin (Ps) Facebook päivityksessä:

"Anne, sananvapaus on vapauden ja yhteiskunnallisen toiminnan peruskivi. Erosen kirjoitus on juuri sellaista satiiria, joka kuuluu terveeseen yhteiskuntaan. Kuten muut totesivat, media vedättää tahallisilla vääristelyillään monia persuja, jotka lankeavat puolustamaan liberaalin eliitin näkemyksiä kerta toisensa jälkeen, ja se on surkeaa ja selkärangatonta. Jos tällainen jatkuu, perussuomalaiset muuttuu samanlaiseksi liberaaliksi pehmeän totalitarismin puolueeksi kuin kaikki muutkin, ja ansaitsee siten menettää kannattajansa ja asemansa.

Laitan takkini hihaan hampurilaishihamerkin kaikkien huumorittomien ja jäykkien ihmisten kunniaksi, vaikka en olekaan amerikkalainen."

Kumitonttu kirjoitti...

Erinomainen kommentti! Mietin itse kanssa ennustavani, että Persut menettävät kannatuksensa, jos kääntyvät myötäilemään liberaaleja. Ja silloin media on päässyt tavoitteeseensa. Onnitteluni siitä, mutta Soini nyt on sellainen broileri, että veikkaan näin käyvän.

Anonyymi kirjoitti...

Lähetin Hirvisaarelle sähköpostia ja sanoin että pidä Helena edelleen avustajan hommassa ja että noin voi osoittaa sen ettei ole median komenneltavissa eikä mene median meteliin mukaan.

Igor kirjoitti...

Luin Erosen jutun. Kyllä pitää olla pahansuopa idiootti jos ei ymmärtänyt kirjoitusta satiiriksi kun se oli aivan selkeästi pakinan alussa kerrottu.

Tosin kun olen seurannut erilaisia keskustelupalstoja niin moni on ottanut herneen nenäänsä kun on lukenut Turun Sanomia tms: Siellähän ei sanallakaan viitattu että saattaisi olla kyse satiirista. Herkkähipiäisten mielestä ei satiirissakaan saisi edes vahingossa olla mitään joka muistuttaisi natsismiin.

Toimittajien järjenjuoksua uutisointi panee epäilemään. Mutta ei heidän ilkeyttä!

Paavo kirjoitti...

Idea on sinänsä loistava, vaikka ilmeisesti lopulta siis Eroselta parodiaa? Informaatio kuitenkin lisää tietyllä tavalla oikeudenmukaista kohtelua.

Ymmärrän turhautumisen jos papereita koko ajan kysellään. Kuin jos menisin juhliin, joissa minua koko ajan pyydettäisiin todistamaan että olen oikeasti kutsuttu, koska näytän pummilta. Toki tapahtumissa joissa vaikeasti tunnistettavat kuokkijat ovat ongelma turvaudutaan hihamerkkien tapaisiin rannekkeisiin.

Yksityisyydestä meidän on kuitenkin luovuttava. Hihamerkkien sijaan on puhuttava rekisterikilvistä. Ajoneuvojen yhteydessä ne hyväksytään, vaikka loukkaavat yksityisyyttä rajusti. Jos Soininvaara ehdottaisi, että ajoneuvojen pitää aina pitää näkyviä rekisteritunnuksia, niin häntä syytettäisiin Orwellilaiseksi kyttääjäksi.

vinbju kirjoitti...

Tutkivien journalistien, arvon penaalien, syventyvä tutkimus virkaansa epäpätevänä valitun vähemmistövalitun toimiin, olisi toivottavaa, joskin epätodennäköistä.

Vasarahammer kirjoitti...

Totuuden ylin arvon penaali kirjoitti seuraavan pääkirjoituksen:

Törkeys ei ole vitsi-vitsi

Tuota kirjoitusta on jo käsitelty monissa blogeissa ja se on todettu tasottomaksi rimanalitukseksi, joka kuvaa hyvin lehden nykyistä tilaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä, että kirjoitit sähköpostia, Vieras, Hirvisaarelle. Varmasti hän on pohtinut tarkasti, miten ajaa äänestäjiensä asiaa. Selvät viestit äänestäjiltä auttavat asiassa, ja oikean päätöksenhän James tekikin.

Igor, olet oikeassa. Toimittajilla on valtaa, mutta ymmärryksen taso kulkee vasemman laidan pohjamudissa.

En Paavo ymmärtänyt pointtiasi autonrekisterin suhteen. Minusta on hyvä, että aseman seudulla kysellään tyhjäntoimittajien henkilötietoja - olivatpa suomalaisia taiulkomaisia.

Vinbju, 4. valtiomahti on menettänyt asemansa blogeille ja vastaaville. Ainoa mihin he enää psytyvät viivytystaistelussaan on alkaa makutuomareiksi. Satiirissa saa pilkata, ja se on poliittisesti korrektille ideologialle punainen vaate.

Vasara, kiitos linkistä. Yritän raapustaa aiheesta lyhyen yhteenvedon jos ehdin vielä tänään.