keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Kalliolle kukkulalle rakennan minä majani

Päivän huvittavin uutinen oli Kreikan halu järjestää kansanäänestys euromaiden velkapaketista. Jonkun oli jo aika viheltääkin jatkuva pelleily poikki. Kreikan sisäpolitiikkaa sen kummemmin tuntematta, opposition mussutus tuntuu pelkältä politikoinnilta - sekin. Toki opposition aseman ymmärtää: miksei saman tien vaihdettaisi hallitusta. Sitähän Suomessakin laajasti toivotaan, mutta Soini paalutettiin paitsioon sen verran nopeasti, että ratkaisu jää reilun vuoden päähän ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin. Onneksi pallo lensi Ateenaan, jossa joudutaan nyt ensimmäistä kertaa tekemään ihan oikea päätös. Tähän astihan muut ovat sanelleet ehdot ja kreikkalaiset yrittäneet viivytellä parhaansa mukaan.

Semmoinen juttu tuli mieleeni, että juutalaisuushan on ollut olemassa ainakin 3.000 vuotta. Heidän pyhissä kirjoituksissaan Jerusalem mainitaan useita satoja kertoja (tarkasti ottaen 667). Koraanissa Jeruselemia ei mainita kertaakaan, mutta sehän nyt ei naurata ketään historiaa tuntevaa. Se sen sijaan naurattaa, että Koraanissa (5:20-21) kuitenkin mainitaan Israelin kansan palaavan Allahin nimenomaan heille lupaamille maille. Heillehän pyhin paikka hiljentyä ja rukoilla on itkumuurin edusta, ja aina ollutkin aina niistä ajoista alkaen, kun muslimit vielä pakanoina palvoivat puolikuun muotoista Kuu-jumalaansa jossain Arabian hietikoiden keskellä. Itkumuurin päällä on muslimien pyhä paikka, Temppelivuori, ja sen kuuluisa kultakupolinen Kalliomoskeija. Tällä vuorella, pyhän temppelinsä edessä, he viettävät grillijuhlia, pelaavat jalkapalloa - ja mikä huvittavinta - viidesti päivässä pyllistävä sille kumartaessaan Mekkaan. Muutenhan muslimit mieluummin vaikka kuolevat häpeään kuin pyllistävät väärään suuntaan. Arabien kansannousu, intifada, alkoi arabien mellakoista - kyllä - Kalliovuorelta. Minusta he syvällä sisässään tietävät, että Jerusalem ei ole heille pyhä paikka.

Tarkoitukseni ei tietenkään ollut puolustaa juutalaisten oikeutta Jerusalemiin uskonnollisilla kirjoituksilla. Niiden ongelma kun on sellainen, että ne ovat arvottomia sille, joka ei niihin usko. Ei, totesin vain sen, että arabit eivät kohtele omaa pyhää moskeijaansa (jolla olevalta kiveltä Muhammad nousi taivaisiin ratsuineen) niin kovin kunnioittavasti ottaen huomioon, kuinka herkkänahkaisesti he vaativat kunnioitusta omille uskontonsa pyhinä pitämille asioille - myös niihin uskomattomilta. Jos on parveketupakan verran aikaa, kannattaa ottaa läppäri syliin ja katsoa alla oleva video (ainakin kohdasta 5:48).Ja tähän saadaan luonnollisesti tukea Occupy Wall Street-porukalta


Totuus kirjoittaa kommunistimaiden ja arabimaiden klikin järjestettyä Palestiinalaishallinnon YK:N Unescon täysjäseneksi, että
Siirtokuntien rakentamisen jatkuminen on palestiinalaisten mukaan suurin syy sille, miksi he eivät usko suoriin neuvotteluihin Israelin kanssa.
Pakkohan se on uskoa, jos Totuus niin kirjoittaa, sanoi Jan Vapaavuorikin.

Katsotaan nyt kuitenkin ihan kiusallaan, mitä Palestiinalaishallinon ikioma presidentti sanoi viikko sitten:
Palestinian Authority President Mahmoud Abbas said that he will never recognize a Jewish state during an interview on an Egyptian television channel.

Mitähän tuohon nyt sanoisi... Kaipa ne Totuudessa sen paremmin tietävät.

Ei kommentteja: