tiistai 22. marraskuuta 2011

Feminismi ja islam

Egyptin palatessa takaisin kohti kalifaattia, rohkea nuori naisasianainen ansaitsee sen kunnioituksen, jonka vapauteensa uskova ihminen vain voi. MTV3:n uutisten mukaan nainen oli laittanut twitteriin itsestään alastonkuvan, ja siitäkös eläimiinsekaantujat olivat pillastuneet (sic). Aliaa Magda Elmahdy toteaa lakonisesti sen, mitä tässäkin blogissa on väitetty:
–Islamin alla naiset tulevat aina olemaan objekteja, joita käytetään hyväksi kotona. (Seksismi) naisia kohtaan on uskomatonta Egyptissä. Suurin osa naisista täällä pukeutuu huntuun vain välttääkseen ahdistelun ja voidakseen kävellä kaduilla. Vihaan myös sitä, kuinka yhteiskunta leimaa homot ja lesbot epänormaaleiksi. Erilaisuus ei ole epänormaalia, Elmahdy toteaa CNN:lle.

Ruben Stillerin Pressiklubissa vieraili Paavo Arhinmäki. Mitään sanottavaa hänellä ei ollut, mutta lipsahtihan taas vahingossa antisemitismiä tihkuva kommarille tavanomainen mielipide. Kaikki tietävät Stillerin juutalaisuuden, joten Arhinmäki arvosteli NATO:a puolueellisuudesta, koska se ei esimerkiksi estä Israelin Gazassa "toteuttamaa kansanmurhaa". Näin hän todella sanoi. Jos lausahdus käännettäisiin siten, että ehdokas X televisiossa toteaisi, että hän vastustaa YK:ta, koska se sallii muslimien toteuttavan kansanmurhia Egyptissä, Iranissa, Turkissa, Syyriassa, Somaliassa, Pakistanissa, Afganistanissa, Keniassa, Sudanissa ja Gazassa - muutamia mainitakseni - niin Illmanin Mikalla olisi kiire taas heilutella väitöskirjaansa ja kutsua leivättömän pöydän äären.

Ei kommentteja: