lauantai 12. marraskuuta 2011

Islamin luonne - osa II

Hamasin perustajan poika, Mosab Hassan Yousef, julkaisi viime vuonna omaelämäkerrallisen kirjansa Son of Hamas. Hän kertoo olleensa Shin Betin vakooja ja syyttää pääasiassa islamia Lähi-idän ongelmista:

Se mitä sanon satuttaa minua, koska tämä on tuskallinen totuus. Arabimaat rakentuvat yhden asian varaan, ja se on islamin ehdoton ylivalta ihmisten elämässä.

Vastustan islamia. Sitä ei ole mitään mahdollisuutta valvoa, hillitä, saada sopeutumaan modernin maailman vaatimuksiin. Islamissa ei ole käsitettä, joka erottaa valtion ja uskonnon; se ei tunnusta toisuskoisille mitään oikeuksia. Se ei uskontona etsi sovintoa.

Isäni eli elämänsä oikean muslimimiehen tavoin. Nöyrä, rakastava, anteeksiantava, auttavainen ja rukoileva. Isäni edusti minulle islamia. Hän heijasti islamin kauneutta, ei sitä julmuutta, joka velvoittaa muslimit valloittamaan ja orjuuttamaan muut kansat. Olen tullut siihen käsitykseen, että islamia ei voi uudistaa.

Sen takia kaikissa islamilaisissa maissa ollaan välinpitämättömiä, jahdataan ja kideutetaan ihmisiä, tapetaan naisia ja jatketaan terroria. Muslimaiden tilanne on mikä on, koska islamia ei voi uudistaa.

Tiedän saavani syytöksiä provosoimisesta antaessani poliittisesti epäkorrektia kritiikkiä islamista. Tiedän kuitenkin kansani tarpeet. Eniten tarvitsemme vapautta uskonnon puristuksesta. Palestiinalaisten tulee ottaa oppia israelilaisilta. Heitä on kansana vainottu. Holokaustissa kuoli kuusi miljoonaa juutalaista, mutta he eivät janoa kostoa. Vuosikausia se kamppaili olemassaolostaan. Siksi Israel on vauras maa.

Miksemme ota opiksi Israelista sen sijaan, että kostamme ja tuhoamme asioita, joita emme osaa edes rakentaa.

Ei kommentteja: