torstai 24. marraskuuta 2011

Suuri urheilujuhla

Moni asia päältä kaunis


ja niin myös jalkapallo. Kuten lukijani saattanevat jo arvata, tarkoitan lajia, jossa pallo syötetään ja kuljetetaan käsin kentän päätyrajalle. Siitä luonnollisesti nimi jalkapallo eikä käsipallo, jossa palloa kuljetetaan juosten pompottaen (yhdistäen sen koripalloon, jossa pallo yritetään pussittaa katossa roikkuvaan sukkaan), mikä puolestaan on toinen laji eroten potkupallosta, jossa taas käytetään päätä pallon saamiseksi sen ainoan pelaajan ohi, joka saa koskea palloon käsillään.

Kausi alkaa syyskuun alussa, ja otteluita kertyy 16 ennen pudotuspelien alkua, ja pudotuspelit käydään tyyliin laaki ja vainaa, joten runkosarjan jälkeen tarvitaan neljä voittoa maailmanmestaruuteen. Pelaajia joukkueessa on sellaiset 50+, joten kaikkiaan pallon kantamiseen osallistuu kauden mittaan puolentoistatuhatta miestä, kun joukkueita on 32 kpl.

Suomalaisen kannalta ei suosikkijoukkueella ole merkitystä, koska mitään teemuselänteitä tai jarilitmasia nurmikolla ei kirmaile. Pohjoinen on tietenkin jollain tapaa hiukan kotoisempi kohde, sillä onhan Wisconsin eräänlainen pikku-Suomi. Tähän hätään en nyt löytänyt tarkkoja tietoja, mutta joka tapauksessa suomalaisperäisiä asuu eniten juuri siellä, hatusta heitettynä toistasataatuhatta nykypäivänä. Osavaltion erikoisuus on Green Bay Packers - hallitseva mestarijoukkue - jonka kotiareena Lambeau Field sijaitsee siis Green Bayssa.

GBP on ainoa ei-metropolialueella sijaitseva liigatason joukkue, eräänlainen jäänne 1920-luvulta. Joukkueen salaisuus on sen omistuspohja - voittoa tavoittelematon osuuskunta. Noin 300.000 asukkaan piirikunta täyttää 70.000 katsojan stadionin jokaikisen ottelun, ja arvioitu jonotusaika omalle kausikortille on jotakuinkin 900 vuotta. Joukkueen vahvuuden - eniten voittoja sarjan historiassa - taustalla on osuuskunnan etuosto-oikeus myytäviksi tuleviin osuuksiin.

Nyt torstaina joukkue kohtaa Suurten Järvien paikallisvastustajansa, Detroit Lionsin, jolloin Tontunmäellä istutaan popcorn-kulho sylissä, Light-Bud tölkki kourassa ja Homer-sänki kasvoilla viettämässä koiran kanssa laatuaikaa autotallissa.

Tiesittekö, mistä tietää, että koira on miehen paras ystävä? Laita vaimo ja koira auton takakonttiin kuumana kesäpäivänä pariksi tunniksi (talvipäiväkin käy kesää odotellessa). Kun avaat sen, arvaappa kumpi hyppää syliisi ja nuolee naamasi silkasta jälleennäkemisen riemusta!

Niin, ja mikä muuten erottaa naisen ja apinan toisistaan? Vastaus: avioero.

Johnny McEntee

2 kommenttia:

Jaska Brown kirjoitti...

Jaa, mahtaakohan tämä biisi olla GBP:n fanien Suomen alaosaston tunnusmusiikkina?

Kumitonttu kirjoitti...

Ristuksen tähären Jaska pkle... Maailman karmein biisi. Onneksi ehdin just pysäyttää heti kun näin biisin nimen otsikossa.