torstai 3. marraskuuta 2011

Vihreä Pohjola

Suomalaisen poliittisen eliitin yksituumaisuus EU-politiikalle on keskeinen syy siihen, että maassamme ei käydä keskustelua ulkopolitiikan linjauksista. Nykylinjan vastustajia syytetään lähinnä eristäytyjiksi, impivaaralaisiksi, muukalaisvihamielisiksi ja neuvostovastaisiksi (yliviivaa joukkoon kuulumaton). Ikävintä poliittisessa kulttuurissa on, että kaiken maailman huuhaa-palavereita ja symppiskokouksia pidetään, jotta näytetään tärkeältä, saadaan matkustaa, verkostoidutaan kansainvälisesti ja niin edelleen. Omien äänestäjien erityisesti, ja suomalaisten yleisesti, edun ajaminen ei ole muodikasta vaan jopa paheksuttavaa.

Marraskuuta ei montaa päivää ole eletty, mutta uskallan väittää, että koko vuoden parhaan poliittisen paljastuksen teki Alexander Stubb, tuo naurava aasi. Tässähän se alla nyt sitten on koko kansan pällisteltävänä - niin Sekoomuksen linja kuin Virheyden ydinajatus: pelottelua uskonasioilla ja ranteet rajat auki! Stubb kertoo kokemuksistaan Pohjoismaisten Neuvoston kokouksesta Kööpenhaminasta:
Olemme panostaneet puheenjohtajakaudellamme vihreään Pohjolaan eli ilmastonmuutokseen ja rajaesteiden poistamiseen.
Kekkosellahan oli tämä ydinaseeton Pohjola. Stubbin jälkeen meille jää hampaaton Pohjola.

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Sanat Stubb ja hampaaton eivät sovi kovin hyvin yhteen. ;-)

Ilmastonmuutoksen piti olla se suuri projekti, joka nostaa EU:n globaalia profiilia. Näin ei käynyt vaan EU:n ilmastotavoitteiden yli käveltiin Kööpenhaminan ilmastokokouksessa.

Vihreät verot, päästökauppa ja kannattamattoman energian tukiaiset kuitenkin jäivät.

Kumitonttu kirjoitti...

Huomenta Vasara!

Tv-uutisissa pari päivää sitten haastateltiin jotain eläkeläisrouvaa, joka sanoi, että euron tullessa hänen ruokaostoksensa maksoivat 120 euroa, nyt 220 euroa. Minusta tuo on aika paljastavaa. Pitää muistaa, että ruoan hinta on kallistunut lähinnä energian takia. Lannoitteet, kuljetus ja varastointi kaikki tarvitsevat öljyä ja sähköä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Muistelen, että Kekkosen ydinaseettomaan pohjolaan ei kuulunut eräs tukikohta Kuolan niemimaalla, joten koko idea oli itsessään huvittava. Mutta kyllähän siitä tiedostavissa piireissä aikanaan kohkattiin oikein urakalla. Saattaa olla jopa, että joitakin jälkikäteen ehkä hävettää.

Kumitonttu kirjoitti...

Totta tuokin - rauhanohjukset prkle.