tiistai 15. marraskuuta 2011

Apinaorkesteri

Tätähän ei nyt usko enää erkkikään - EU aikoo kieltää tukipaketeilla elävien maiden luottoluokitukset. Tuskin kukaan blogini lukijoista kuvittelee, että nykyinen länsimainen taloudenpito on mitään "vapaata ja kahlitsematonta" markkinataloutta, jota tulee "valvoa ja kahlita". Mutta tällaiset päätökset kuvaavat hyvin, suorastaan raadollisesti, kuinka mätä nykyinen poliittinen eliittimme on. Tehdään paskoja päätöksiä ja yritetään piilotella niitä loppuun asti. Yksityisellä puolella saisi haasteen kirjanpitorikoksesta, jos ehdottaisi samaa.

OW Kataisen, Papukaija Urpilaisen ja lautakasa-Vanhasen politiikan lähtökohdat alkavat hahmottua entistä tarkemmin. He muistuttavat valelääkäriä, jonka ainoa tehtävä on (kansakunnan) hoitamisen sijaan kupata itselle mahdollisimman paljon etuja ja rahaa. Ahneudessaan he ovat pahempia kuin nallewahlroosit, jotka sentään maksavat veronsa lakien mukaan. Poliittinen rälssi saa edelleen nauttia verottomista eduista.

6 kommenttia:

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Jahas - tää on sitten viimeinen niitti sille haaveelle, että nuo "sika"-maat vielä saisivat hankittua omaehtoisesti ja -toimisesti rahoitusta "vapailta" markkinoilta.

Jäljelle jää sitten vain eurobondit tai EKP. EU:n federalistit tosiaankin käyttävät tätä kriisiä häikäilemättömästi poliittisen päämääränsä ajamiseen. Täältä tullaan liittovaltio...

Ja millainen liittovaltio. Nyt se on viimeistään nähty, että demokratia ei todellakaan kuulu näiden federalistien ykkösprioriteetteihin.

Tiedemies kirjoitti...

Ööö.. Tässä on vähän medialla nyt kai puurot ja vellit sekaisin. Luottoluokittajilla on tietty valta, koska lainsäädännöt ja säädökset sanovat jotain esimerkiksi siitä, miten luottoluokitettua velkaa saa käyttää vakuutena tms.

En usko, että ne kieltävät nyt luokittajia luokittelemasta yhtään mitään niinkuin haluavat, vaan aikovat todennäköisesti poistaa valtioiden velkakirjat tästä sanktioidusta systeemistä. Varma en voi olla, mutta varsinaista luokituksen antamistahan mitkään viranomaiset eivät voi kieltää.

Kyllä minä saan perustaa oman luottoluokitusfirman ja antaa sillä vaikka mitä kirjainmerkkejä mille tahansa lainoille, eri asia on sitten, onko tällä mitään lainvoimaa. Tästä käsittääkseni on kyse.

Kumitonttu kirjoitti...

Iltapäivää Äksy ja Tiksu!

EU haaveilee taas omiaan. Aivan sama, mitä ne tekevät, niin kyllä markkinat laittavat kovemman kovaa vastaan. Siinähän sitten loppuu kaikkien euromaiden luototus, jos ne kerran takaavat tappiin asti roskalainavaltioiden velkoja. Uskomatonta touhua.

Soininvaara näyttää blogissaan haaveilievan inflaatiosta. Kornia kyllä, hän uskottelee, että hän ja muu eliitti olisi niin vastuullinen ja taitava siinä lajissa, että heille pitäisi moinen oikeus sallia, vaikka yleensä se onkin vaarallinen tie. Zimbabwen tie on meidän tiemme. Saatan, Soininvaara pitäisi laittaa laitoshoitoon. Hän on oikeasti vaarallinen mies - tyhmä ja kiinni vallankahvassa.

Valkea kirjoitti...

Kataisesta tulee mieleen tämä video. Sama vakava, intensiivinen, mahtipontinen ja aina jonkin todella tärkeän tehtävän edessä oleva ilme, katse ja puhetyyli, mutta sisältöä kuunnellessa huomaa asteittain sen olevan sisällyksetöntä, pinnallista, hiukan sekavaa, ja täynnä omaa itseään ja hetkellisiä impulssejaan. Narsistinen ja histrioninen persoonallisuus siis. Tosin Tom Cruise on Katainen, jota on höystetty hiukan kokaiinilla:

http://www.youtube.com/watch?v=UFBZ_uAbxS0&feature=related

Toisaalta myönnän kyllä, että tässä vaiheessa poliittisen roistokoplan jäsenten häiriintyneisyydellä ei ole juurikaan merkitystä. He ovat hirttäneet lainoillaan, poliittisella keskittämisellään, rahajärjestelyillään ja tukipaketeillaan itsensä munistaan valtavaan ja pitkäaikaiseen inflaatioon, ehkä hyperinflaatioon. He lopettavat ennustettavalla poliittisella junaradalla kulkemisen vasta sitten kun valta otetaan heidän epätoivoisesti puristavista sormistaan.

Tiedemies kirjoitti...

Missä kohtaa Soininvaara haaveili inflaatiosta?

Anonyymi kirjoitti...

Kataista käy vähän sääliksi. Niin suuri vastuu niin keskinkertaisella miehellä.