keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Rotutohtori Soininvaara

Kaikki tuntevat väitteen, että vihreä aate oli sosialistisen maailman ovela juoni läntisen talousjärjestelmän raunioittamiseksi. Samoin tiedetään jo laajalti, että natsit loivat maailman ensimmäiset eläinsuojelulait, joiden mukaan eläimillä oli jopa korkeammat oikeudet kuin monilla ihmisillä. On myös tunnettua, että nykyajan vaarallisin jollain tavalla valtaa pitävä aate on islamismi eli arabisosialismi. Ylen tv-uutisethan haukkui Halla-ahoa "rotutohtoriksi" hänen arvosteltuaan islamilaisista maista Suomeen kohdistuvaa maahanmuuttoa vaaralliseksi.

Ilmaston lämpenemisen nimissä ekologiset sosialistit ajavat erilaisia ruokailutottumuksia parhaaseen lähetyssaarnaaja-tyyliin. Bolsevismista eko-sossut ovat kopioineet tarpeen asuttaa ihmiset kerrostaloihin junaratojen varrelle. Samalla tavalla kuin inkvisiittorit levittivät omaa aatettaan, nämä panteistit levittävät omaansa. Amerikkalainen uskonnollinen konservatismi on näille puupäille kauhistus numero uno, mutta se ei estä heitä palvomasta gaia-jumaliaan. Kun amerikkalainen konservatiivi tappaa aborttiklinikan lääkärin, nämä neropatit löytävät motiivin kristinuskosta. Kun suomalainen ahdistunut opiskelija ampuu koulukavereitaan, he kiistävät jyrkästi Linkolan oppien vaikuttaneen asiaan mitenkään.

Poropoliisi jo huomasikin, että toinen merkittävä Virheä eli JJJ Kasvi haukkui maalla-asujat syntisiksi. Samoilla linjoilla jatkaa nyt siis Osmo Soininvaara:
Erityisesti syrjäisillä seuduilla geneettinen perimä saattaa altistaa kallishoitoisille perinnöllisille sairauksille
Soininvaaran mielestä siis maalla asuvilla suomalaisilla on paljon erilaisia geneettisiä sairauksia, joiden hoitaminen tulee pikkukunnille niin kalliiksi, että terveydenhoito pitää siirtää valtiolle. Sitten kun valtio vastaa meidän terveydenhoidostamme, sille syntyy oikeus päättää, mitkä elämäntavat ovat sallittuja (aihetta sivuaa myös Raunioilla-blogi).

Onneksi on tämä internet. Kun seuraa arabimaissa tapahtuvaa vallanpitäjiin tyytymättömien voimannäyttöä, tulee löytäneeksi siitä paljon yhtenevää Perussuomalaisten nousun kanssa.

9 kommenttia:

jadfh kirjoitti...

Ilmankos pääkaupunkiseutu haalii kaikki sisäsiittoiset ja epämuodostuneet ählämit.

Kumitonttu kirjoitti...

HAHAHA!!! Hyvä oivallus Tupakkimieheltä!

Tomi kirjoitti...

Sisäsiittoisuudesta puhuttaessa. täytyy todeta, että suomalaiset ovat Euroopan sisäsiittoisin kansa (jos romaneja ja juutalaisia ei lasketa).
Olemme geneettisesti selvästi muista eurooppalaisista poikkeava ryhmä.

Tämä geneettinen erikoisuutemme johtuu alkuperäisen väestön pienuudesta ja siitä johtuneesta sisäsiittoisuudesta.

Tiedemies kirjoitti...

Sekoilet. Tottakai Ode usein hölmöilee, mutta tässä kohtaa kyse oli jostain ihan muusta kuin mitä väität.

Pikkukunnassa voi olla asukkaita muutama tuhat. Jos siellä asuu yksi suku, jossa on perinnöllinen alttius johonkin kallliisti hoidettavaan sairauteen, tämä yksin voi romuttaa kunnan koko talouden nykyisessä mallissa. Ongelma ei ole vakuutusteoreettisesti merkittävä suurissa kunnissa tms. suurissa yksiköissä, koska jos joku sairaus esiintyy 100 000 ihmisen joukossa kymmenellä, sen kollektiivinen hoitaminen ei tule kovin kalliiksi per nenä. Mutta jos 100 000 ihmistä jaetaan 5000 ihmisen joukkoihin, ja ne kymmenen sattuvat yhteen näistä joukoista, niin ollaan ongelmissa.

[Oletan, että ymmärsit tämän tekstistä, kunhan piruilet. Tuskin olet oikeasti niin tyhmä.]

Kumitonttu kirjoitti...

Huomenta Tidari!

Kiinnitin huomion siis erityisesti kohtaan, jossa hän väittää maalla asuvilla olevan geneettisiä sairauksia.

Mitä tulee itse asiaan eli poikkeuksellisten kalliiden harvinaissairauksien hoitoon, niin kunta saa niissä valtiolta palautusta vaikkakaan ei täysimääräisesti. Ja mikä muuten estää suuria kuntia antamasta muuttoavustuksia näille superkalliille potilaille siinä missä pieniäkin? Jos isoissa kaupungeissa kuulee mustalaisille maksettavan muuttorahaa, miksi sairaat olisivat poikkeus.

Tiedemies kirjoitti...

Mutta eihän ode väitä että syrjäisillä seuduilla on enemmän geneettisiä sairauksia, vaan että erityisesti syrjäisillä seuduilla perinnölliset sairaudet ovat suhteessa kallishoitoisia. Perinnölliset sairaudet nimensä mukaisesti periytyvät. Jos sellainen esiintyy syrjäseudulla, se tulee kalliiksi kunnalle, koska syrjäseudulla porukka on suhteessa geneettisesti homogeenisempää.

100 hengen kylään ei montaa sukua mahdu.

Ei minua kiinnosta sinänsä puolustaa Soininvaaraa enää yhtään mistään, mutta minua ärsyttää se, että vihaat miestä niin paljon, että ymmärrät argumentit tahallaan väärin, jotta pääsisit vääristelemään hänen sanomisiaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Mutta eihän ode väitä että syrjäisillä seuduilla on enemmän geneettisiä sairauksia

Minusta sanamuoto nimenomaan viittasi siihen, mutta ilmeisesti sitten ymmärsin väärin. Mutta tuo ns. erikoissairaanhoidon tasausjärjestelmä on sellainen, että kunta saa valtiolta palautusta, jos sen erikoissairaanhoidon kulut nousevat juuri tuollaisen poikkeustapauksen takia. Ja toiseksi, perinnölliset harvinaissauraudet ovat yleensä Kela-korvauksessa, joten noin suoralinjaisesti kuin Soininvaara asian esitti, niin sille ei oikein ole perusteita.

Enkä minä Soininvaaraa vihaa vaan hänen aatemaailmaansa.

Tiedemies kirjoitti...

Ok. Myönnettäköön, kun luin tekstin uudestaan, ymmärrän että sen voi ymmärtää noinkin. Minä en sitä niin ymmärtänyt, mutta toisaalta, enpä minä ole mikään sanomaan, mitä Ode tarkoitti.

Eli oikeastaan, sori että nipotin. Ei se niin ohi ammuttu ollut kuin ensinäkemältä näytti. Itse luin sen toisin, mutta minkäs teet, se mikä on kirjoitettu luetaan niinkuin se luetaan.

Kumitonttu kirjoitti...

En mäkään nyt enää osaa sanoa miten noita Soininvaaran kirjoituksia tulisi tulkita. Itse en innostu mistään älykkyysosamääräjutuista, mutta jos Soini puhuisi samaan tapaan älyn periytymisestä, media repisi hänet riekaleiksi. Toiset ne on vaan tasa-arvoisempia kuin toiset. Tai siis älykkäämpiä.