Selailin pitkästä aikaa Vihreää lankaa. Lehdessä haaveillaan, että YK muuttaisi sääntöjään siten, että kaikkien maiden yksimielisestä päätöksenteosta siirryttäisiin 4/5 määräenemmistön kaikkia maita sitoviin päätöksiin. Vihreä lanka ihastelee moista ajatusta, sillä näin ilmaston saataisiin ikiaikainen sosialistinen toive ylikansallisesta päätöksenteosta toteutettua:
YK:n suunnitelmien mukaan maat voitaisiin jatkossa pakottaa hyväksymään
enemmistön tekemät päätökset.
Rooseveltin toimeksiannosta Kremlissä 1942 käynyt kenraali Huxley kertoi Stalinin valittaneen hänelle, että Yhdysvallat ei ole toimittanut kaikkea lupaamaansa materiaalia Venäjälle. Huxley kertoi, että jotkin kuljetukset ovat myöhästyneet puhjenneitten lakkojen takia. Stalinin vastaus on paljonpuhuva:
Lakkoja, mitä tarkoitatte? Miksette likvidoi lakkolaisia? Niin minä tekisin.Vihreiden pääideologi Osmo Soininvaara on lukemattomia kertoja blogissaan myöntänyt pakkojen ja kieltojen olevan edellytys punavihreän, kuten kaiken muunkin vasemmistolaisen opin voimaantulolle, koska vapaaehtoisesti ihmiset eivät sitä hyväksy. Viime keväällä Soininvaaralla olikin jo stalinistinen viesti (Pitääkö lakko-oikeutta rajoittaa) Hesarin "Viisaiden" vastauksessaan:
Kyllä. Hyvin pienten avainryhmien kiristysmahdollisuus johtaa eriarvoiseenOnneksi on olemassa Kiina ja Yhdysvallat, jotka eivät missään tapauksessa tule antamaan omaa päätösvaltaansa pois käsistään. Kun demokraatit eivät edes omassa maassaan Obaman johdolla saa ajettua läpi päästökaupan nimellä kutsuttua energiaveroa (Yhdysvaltojen demokraatit jäivät nuolemaan näppejään päästökiistassa), ei ole onneksi mitään mahdollisuutta saada niitä läpi ylikansallisesti. Tähänkin muuten Soininvaara otti kantaa pari vuotta sitten (Obaman voitto ja ilmastopolitiikka):
yhteiskuntaan sekin.
Tarvinneeko tuohon mitään lisätä? Aika voimiensa tunnossa punavihreät näyttävät olevan, kun eivät edes yritä peittää demokratian halveksuntaansa.Voi että olen iloinen ja helpottunut!
Obama on selkeäsanaisesti luvannut Yhdysvaltain tulevan mukaan ilmastopolitiikkaan. Tämä voi tarkoittaa, että meillä on muutaman vuoden jälkeen maailmanlaajuinen päästökauppajärjestelmä. Yhdysvalloissa näyttää olevan vallalla, ettei ilmastopolitiikka onnistu, elleivät kaikki maat osallistu siihen. Veikkaisin, että kohta kaikki osallistuvat, tai itkevät ja osallistuvat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti