sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Kuoppaa kaivamassa

Alla muutama linkki ihmisen fossiilisten polttoaineiden käytöstä johtuvaksi väitetyn ilmaston lämpenemisen kriittisiin arvioihin.

Ivar Giaever: Youtube-video

Steve Goreham: Youtube-video

Dave M.W. Evans: Youtube-video

Antero Järvinen: Haastattelu

Antero Ollila: Kolumni

Alla muutama linkki, missää tilanteessa Suomi on 2019.

Olli Herrala Kauppalehti
"SKP:n puheenjohtaja Aarne Saarinen kertoi meille 30 vuotta sitten, että Suomi siirtyy sosialismiin. Siitä harvinainen ennustus, että se on toteutunut."
Johannes Kotkavirta Ilta-Pravda
Bernie Sandersin kannattajat eivät pidä sosialismia pahana – ”Suomi on hieno esimerkki”
Helsingin Uutiset USU
USU gallup eduskuntavaaliehdokkaille: Kaksi kolmesta säästäisi palveluja ja etuuksia leikkurilta – kiristäisi sen sijaan ansiotuloverotusta

2 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

Olli Herralan kommenttiin liittyen: Suomi, ja muutkin pohjoismaat ovat sosialistisia vain siinä mielessä, että työn hedelmiä otetaan pakolla pois niiden tuottajilta ja jaetaan muille, mutta ilman mahdollisuutta vaurastua omalla työnteolla nykyistä "hyvinvointiyhteiskuntaa" ei olisi koskaan rakentunutkaan. Valtio siis sallii yksityisten yritysten tuottaa voittoa omistajilleen niin kauan kuin suosiolla luovuttavat osuuden sille, joten jos tämä asetelma tekee maasta sosialistisen, niin siinä tapauksessa jokainen maa, paitsi tietenkin Liberland :), on läpeensä sosialistinen.

"Capitalism makes, socialism takes"

Kumitonttu kirjoitti...

Imulippo - tulontasaus on vähämerkityksellinen ominaisuus pohdittaessa sosialismin määritelmää. Tärkeintä on ymmärtää yksilönvapauksien puute sosialismissa. Kuten nimikin sanoo, se on luonteeltaan sosiaalinen eli yhteisöllinen, kun taas oikeistolaisuus eli markkinamyönteisyys nojaa laajoihin yksilöiden välisiin sopimusvapauksiin.

Konservatismi (kristillisyys) ja liberalismi (antikristillisyys) ovat sitten tyystin toinen asia. Suomessakin oli vielä 80-luvulla kovan linjan kommareita, jotka olivat kuitenkin uskonnollisia, ja vastaavasti moni ateisti saattoi olla henkeen ja vereen markkinoiden puolustaja.