A spirited, deeply researched exploration of why capitalism is bad for women and how, when done right, socialism leads to economic independence, better labor conditions, better work-life balance and, yes, even better sex.Stadin Pravda uutisoi
Ammattiliitto povaa kuntiin ”valtavaa yt-neuvottelujen aaltoa” – työnantaja ei siihen usko, mutta perää satojen miljoonien eurojen leikkausten palautusta.Elämme nousukauden huipulla, ja julkisen sektorin rahoitus on romahduspisteessä. Italiassa kansantalous supistuu, ja on vain kyse ajasta, koska siirrytään taantumaan. Oman arvioni mukaan se tapahtuu kesän jälkeen.
Julkisten ja hyvinvointialojen liiton mukaan Rovaniemen ja Kouvolan säästökuurit ovat vasta jäävuoren huippu.
Varman tj. Risto Murto kiinnittää kolumnissaan huomiota siihen, että euro-alueen pankit ovat suoraan sanottuna kusessa. Murto käyttää inspiraationsa lähteenä Deutsche Bankin juuri ilmestynyttä raporttia, joka maalaa lohduttoman kuvan EU:n tulevaisuudesta. Jokainen taloutta ymmärtävä voi lukea sen, ja muille sen voi tiivistää näin:
Euro-alueelle on saatava pankkien yhteisvastuu, eli kaikki maat takaavat toistensa alueilla toimivat pankit, tai euro-alue hajoaa. Koska poliitikot eivät sitä kansan vastustuksen vuoksi saa aikaiseksi, vaihtoehdoksi jää euro-alueen sortuminen.Tähän sopii hauska Whatsappissä leviävä anekdootti:
Hallitus erosi... Ja on vain viikkoja vaaleihin, jossa samat puliveivarit valtaosin pyrkivät takaisin saamaan riittävästi ääniä, että pääsisivät takaisin hallitukseen.Ainoa syy, miksi ihmiset ottavat, on se, että julkisen sektorin ajatellaan toimivan TOISTEN rahoilla. Ja kuten Margaret Thatcherin kuuluisa lausahdus kuuluu, "sosialismin heikkous on siinä, että joskus ne toisten rahat loppuvat".
Jos kyse olisi oikeasta työpaikasta ja firma olisi teidän, niin olisi aika jännä tilanne. Palkkaisitte kyseisen porukan rakentamaan teille hirsitalon neljässä vuodessa. Tyypit palaveersivat kolme ja puoli vuotta miettien, miten hirsitalosta saisi kuitenkin aaltopeltihökkelin mahdollisimman kalliilla. Yrittäisitte sanoa, että te ette halua aaltopeltihökkeliä ja että teillä on hirretkin valmiina, mutta kaverit väkisin tuotattaisivat aaltopellit omissa peltifirmoissaan kymmenkertaisella hinnalla ja tekisivät makkaratulet niistä teidän hirsistä.
Sitten saisitte selville, että aaltopelti tulee itse asiassa vain vuokralle ja että heidän firmansa varaa oikeuden tuplata hinnan joka vuonna tästä eteenpäin.
Hankkisitte asiantuntijat kertomaan heille, ettei aaltopelti sovellu asumiseen ja että hinta on tolkuttoman kallis laatuun nähden, ja vuokraus kuulostaa hiukan epäilyttävältä. Kaverit ilmoittaisivat, ettei kiinnosta ja jatkaisivat peltihökkelin suunnittelua ilmoittaen, että jos ette lopeta sitä ininää, niin tulee kaksi peltihökkeliä.
Pikku hiljaa kaverien haalima työryhmä alkaisi epäillä projektin mielekkyyttä ja jättäytyisi yksitellen pois hankkeesta.
Lopulta porukka marssisi kotiinne ja ilmottaisi, ettei projektista tule mitään ja he jättävät sen kesken. Mutta varaisivat oikeuden jäädä hommiin kovapalkkaisina konsultteina hankkeen loppuun saakka.
Muutaman kuukauden päästä he hakisivat uudestaan samaan projektiin. Ottaisitteko?
Suomalaiset ovat menettäneet uskon tulevaisuuteen. Lapsia syntyy niin vähän, että ponzi-huijaukseen perustuva eläkejärjestelmämme on jo tukevasti kiinni matalikolla. Kaikki Neuvostoliiton romahdusta seuranneet tietävät, että rahastoituna on varoja niin niukalti, että jos ne jaetaan tuleville eläkeläisille, niillä elää kuin jossain Siperian takakylissä omalla datshalla sipuleita kasvattaen.
Suomalaiset muuttavat ulkomaille, koska tulevaisuuden näkymät täällä ovat pelottavan huonot (ks. Peter Nyberg). Onneksi tilalle tulee moninkertaisesti lähi-itäläisiä, jotka kuulemma paikkaavat huoltosuhdetta. Ne, jotka näkevät, että keisarilla ei ole vaatteita, ovat niitä, jotka nyt pakkaavat laukkujaan.
Twitterissä repesi keskustelu, jossa Bernie Sanders kehui sosialistista Suomea esikuvanaan. Suomalaisista valtaosa edelleen ei tunnusta olevansa sosialisteja, ja se on ongelma.
2 kommenttia:
Otsikosta ehdin jo luulla bloggauksen aiheena olevan miehen ja naisen parisuhde-elon perimmäinen olemus:
mies haluaa naiselta seksiä, nainen haluaa mieheltä taloudellisia suorituksia.
Mutta siitähän tässä olikin oikeastaan kyse:
suomalaiset naiset eivät enää makaa suomalaisten miesten kanssa, koska miesten talousliike kulkee the Valtion kautta naisille. Niinpä naisten ei tarvitse antaa miehille yhtikäs mitään.
Tämän seurauksena miehetkään eivät enää koe tarvetta antaa naisille taloudellista kontribuutiota, koska siitä ei ole enää saatavilla vaginaalista kontribuutiota. Sen naiset ovat varanneet Tosimiehille, noille tummille ja tulisille Toiseuden edustajille, joita naiset kutsuvat maahamme elämään miesten maksamilla rahoilla saadakseen maata näiden kanssa.
Tästä seuraa myös, että feministiset fantasiat hämärryttävät naista ymmärtämästä kaiken hänen nauttimansa Yhteiskunnallisen Hyvän olevan miehen hänelle lahjoittamaa.
Taloudellisen kontribuution sijasta olisikin pitänyt puhua turvallisuuden kontribuutiosta, sillä se pitää sisällään niin rauhan ajan taloudellisen turvan kuin myös väkivallan aiheuttavan välittömän turvallisuuden tuottamisen.
Kun naisemme eivät enää katso tarpeelliseksi antaa miehilleen vaginaalikontribuutiota, he menettävät ajan mittaan myös turvallisuuskontribuutionsa.
Tämä on jo nähty maanpuolustushalukkuuden ja -kyvykkyyden laskuna.
Tämän kehityksen loppulaskua naiset eivät tajua, ennen kuin heidät on todellakin jätetty yksin feminististen fantasioidensa kanssa selviytymään tummien ja tulisten Toiseuden miesten kanssa.
Silloin fantasiat romahtavat, mutta myöhäistä on enää huutaa apuun sitä, joka ei voi eikä edes halua apuun tulla.
Itsekin lähdin kirjoittamaan tätä aika lailla eri kulmasta, mutta tuo kyseinen kirja sitten toikin tämän toisen näkökulman. Kun kuitenkin reilusti yli puolet julkisen sektorin työntekjöistä on naisia, niin tuleehan tässä - kirjan antamalla valtuutuksella - epäilys siitä, että mies maksaa ja nainen nauttii. En ollut tätä aiemmin huomannut, mutta nainen todella hyötyy sosialismista. Tai no, hyötyy jos käsittää hyödyn hiukan perverssillä tavalla.
Lähetä kommentti