perjantai 30. tammikuuta 2015
Mitkä kolme näistä neljästä sopivat yhteen?
Kuuntelin valtaosan EK:n järjestämästä vaalitilaisuudesta, jossa olivat neljän suurimman puolueen puheenjohtajat Antti Rinne, Juha Sipilä, Timo Soini ja Alexander Stubb. Oikeistolaisena pidetyn Kokoomuksen puheenjohtaja Stubb totesi puolueen tavoitteena olevan julkisen sektorin koon laskevan nykyisestä noin 56%:n tasosta suhteessa kansantuotteeseen noin 50%:iin ja keskimääräisn veroasteen laskevan nykyisestä noin 44%:sta noin 40%:iin. Keskustan Sipilän vaatimukseen parin miljardin vuosittaisista menoleikkauksista Stubb totesi, että ne ovat riittämättömiä, mistä pisteet. Stubb myös arvosteli konsensusta, joka johtaa siihen, että puolueet muistuttavat liikaa toisiaan eikä vaalilupauksia käytännössä voida pitää. muut kiivaasti torjuivat konsensuksen arvostelun, sillä korporatismi nyt vaan on niin suosittua.
Soini ehdotti 300 miljoonan euron menoleikkauksia tuulimyllyjen saamien tukiaisten poistamisella. Kukaan muu ei kannattanut Soinia. Puolustusbudjetti on noin 2,7 miljardia leikkausten jälkeen, kun taas kehitysyhteistyöbudjetti on 1,1 miljardia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
10 kommenttia:
Näyttää siltä, että liikkuvat äänestäjät jakautuvat pääosin kahteen ryhmään. Yhden ryhmän muodostavat ne, jotka arpovat Kepun, Kokoomuksen ja Perussuomalaistten välillä. Toisen ryhmän muodostavat ne, jotka arpovat Demareiden, Vihreiden ja Vasemmistoliiton välillä. Demareissa ilmeisesti on vielä jonkun verran vanhan liiton Tannerilaisia, jotka voivat hypätä aidan konservatiivisemmalle puolelle, jos verota-ja-tuhlaa siipi näyttäisi saavan liikaa sananvaltaa.
Puoluepolitiikka masentaa. Sullemulle-punamulta näyttää tässä vaiheessa todennäköisimmmältä hallitusvaihtoehdolta vaalien jälkeen.
Persut voivat päättää, menevätkö mukaan siihen vai eivät.
Sipilän kupla on joka tapauksessa jo puhjennut, vaikka Kepu todennäköisesti kerääkin kokoomusäänestäjien protestiäänet. Jyrki Käteinen on kaikkien aikojen huonoin Kokoomuksen puheenjohtaja. Kokoomus lisäksi munasi valitsemalla väärän seuraajan.
Tuo tuulivoimarulettihan on varmaa voittoa sen tuottajille ja yhtä varmaa persnettoa veronmaksajille. Muistatko, millä perusteella nuo muut puoluejohtajat kieltäytyivät tuon ruletin lopettamisesta? Oliko perusteena ehkä se, että vihreille tulee henkinen pipi?
Kepun johdolla maakunnat rakennetaan täyteen tuulimyllyjä ja veronmaksaja kustantaa. Pekkarisen vävypojan bisneksille koittaa kulta-aika.
Ykä, perusteita ei kyselty, joten henkinen pipi lienee todennäköisin. Onhan se 300 miljoonaa oikeasti aivan posketon summa siitä, että joku pilaa maiseman.
Vasara, hyvä huomio tuo, että Kepun kannatuksen taustalla on Kokoomuksen protestiäänestäjät. Persujen Jytkyhän onnistui siksi, että demarit siirtyivät Persujen taakse ja Kepun äänestäjät jäivät kotiin.
Punamultaa tässä pukkaa. Ja siihen porukkaan persut hyvin kyllä istuu.
Onneksi edeltäjät ovat saattaneet taloutemme sellaiseen asentoon, ettei paljon tuhottavaa enää ole jäljellä.
Ei tarvitse enää kolmatta kertaa elinaikanaan samaa päättömyyttä sentään seurata.
PS.
Näin jälkikäteen; Kyllä Harri Holkerin "hallittu rakennemuutos" ylsi aika lähelle Kataisen katastrofia.
Mikäli eduskunta valittaisiin kela-arvonnalla eli 200 täysi-ikäistä ja oikeustoimikelpoista kansalaista arvottaisiin sotun perusteella, ei homma olisi yhtä posketonta kuin nykyään. Päinvastoin pienen puolue-eliitin sijaan kansa olisi paremmin edustettuna eduskunnassa kuin mitä se nykyään on.
Vistoo jo ennakkoon koko vaalit. Ellei vaihtoehto saavuta 101 edustajapaikkaa niin mikään ei muutu vaan sama mulle-sulle -konsensus jatkuu jatkumistaan.
Koska kela-lottoa ei tulla järjestämään on syytä siirtyä Sveitsin malliin.
Mutta haaveilua kaikki tyynni, edessämme on Kreikan malli eli IMF määrää meille edunvalvojat ja loput kansallisomaisuudesta yhtiöitetään ulkomaalaisomistukseen...
-Tvälups-
Jos sossut romahtaa vaalissa johonkin 13-17 prosentin tasolle niin viitsiikö se mennä hallitukseen?
Jos minä saisin päättää, niin:
_ Tuulimyllytuet kokonaan pois.
- Puolustusbudjetti kaksinkertaiseksi, eli n. 6 miljardiin. Mahdollisimman mukaan ainakin 10:een.
- Kehitysyhteistyö kokonaan pois. Ryssää, Kiinaa ja mm. Etelä Afrikkaa yms. maita jotka ovat paljon rikkaampia ei tarvitse rahoittaa sen vuoksi, että joku sosisaaliiraatti haluaa istua samassa pöydässä toisten sosisaaliraattien kanssa ja nuolla persettä.
- EU:sta irti heti, eikä yhtään penniä (ite vielä äänestin EU:n liittymisen puolesta aikanaan, kun olin nuori ja tyhmä, nyt jälkiviisas, eh heh)
- Maahanmuuton tukeminen ja yms. diskoraha kokonaan pois.
- Eduskuntaan 100 kansanedustajaa ilman avustajia. Edustaja saa itse palkata, jos on varaa ja halua.
///////////
Valtion ja yhteiskunnan tehtävä on hoitaa puolustus- ja pelastuslaitos. Sairaanhoito ja koulutus. Eikä mitään muuta.
Mitkä tahansa kolme aina vuorollaan.
Lähetä kommentti