lauantai 22. maaliskuuta 2014

Tutkijasta pastoriksiKirkon opeissa keskeisimmällä sijalla on uhkaus ikuisesta piinasta, helvetistä. Epävarmana palkintona oikeista elintavoista saattaa olla mahdollisuus päästä taivaaseen, joka on kopioitu helleenisiltä uskonnoilta. Juutalaisuudessa taivasta ei ole tarjolla vaan ainoastaan lupaus ylösnousemisesta, kun Jumala tulee maan päälle. Modernissa maailmassa teknis-tieteellinen kehitys on kyseenalaistanut uskonnon aseman. Tilalle se tarjoaa panteistista maailmankuvaa, jossa epävarman pelastuksen sijaan ihminen on osa ikuista luonnon kiertokulkua.

Ilta=Sanomien uutisen mukaan tämä tieteellis-tekninen uskonto on alkanut saarnata maailmanlopusta. Jos ei maailma tuhoudu hiilidioksidin takia, sen tuhoaa natsismi, jonka Putin on herättänyt henkiin. Pääasia on, että aina joku muu saa maksaa näiden hysteerikkojen kaipaamat turvatakuut (Soininvaara), tai "vakuutukset" kuten he itse mielellään pelkojaan markkinoivat. Tiedemiehiksi näitä apokalyptikkoja on turha kutsua, shamaanikin voi olla tutkija:
Tutkijoiden mukaan olosuhteet muun muassa epätasaisesti jakautuneen varallisuuden ja luonnonvarojen liikakäytön takia ovat nykyään sellaiset, että romahdusta on vaikea välttää.

Tutkijat kuitenkin huomauttavat, että pahimmat skenaariot voivat järkevällä politiikalla ja rakennemuutoksilla olla vielä torjuttavissa.

Kaksi avaintekijää ovat heidän mukaansa taloudellisen epätasa-arvon väheneminen ja luonnonvarojen kulutuksen dramaattinen vähentyminen.
On uusi ilmiö, että poliittiset ideologiat tarjoavat oppejaan pelastuksesta. Omien arvojen tyrkyttäminen muille ei enää perustu väiteelyyn tai keskusteluun vaan suoraan uhkailuun tai lupaukseen pelastuksesta. Olen luullut, että sosialismi katoaa historian romukoppaan stoalaisuuden ja muiden oman aikansa johtavien filosofioiden tavoin, mutta nyt alkaa näyttää siltä, että sosialismi etsii paikkaansa uskontojen joukossa.

Omassa lapsuudessani oli kaksi pelkoa. Toinen oli Neuvostoliiton hyökkäys ja toinen oli Maapallon tuhoutuminen joskus vuosimiljardien päästä. En koskaan uskonut ydinsodan mahdollisuuteen, mutta Suomen miehityksen uhka oli todellinen nuoren ihmisen mielessä. Historian opettaja kertoi, että kaikki kulttuurit tuhoutuvat - myös pax americana eli länsimainen elämäntapakin. Silloin ei tosin tiedetty, että elämäntavan päättää globalisaation avulla toteutettu valtava kansainvaellus heikommista kulttuureista parempiin. Toisin kuin hiilidioksidi tai isovenäläisyys, islam on aito ja peittelemätön uhka. Jotta tämä kansainvaellus saa jatkua häiriintymättä, sen kaikkinainen arvostelu on säädetty rikokseksi rasismina (professori, rähmispossu ja mediaseuranta).

Rooman klubin uhkakuvat luonnonvarojen loppumisesta on jo osoitettu perusteettomiksi. Ilmaston katastrofaaliseen lämpenemiseen uskovat vain puhdasoppiset hihhulit. Meille tarjotaan tieteellisenä totuutena antimaterialismia, antikapitalismia ja kollektiivisuutta. Merkillisintä mielestäni on, että nämä tieteen saarnamiehet ja heidän seurakuntansa eivät itse ymmärrä oman maailmankuvansa perustavanlaatuista uskonnollista luonnetta. Se tosin selittää, miksi he niin raivoisasti hyökkäävät muiden uskontojen kimppuun. Suvaitsevaisuutta saarnaava ideologia on yhtä suvaitsematon kuin muutkin uskonnot.

4 kommenttia:

Miltton Friidman kirjoitti...

Samalla tapaa kuin muslimeilla on halal ja juutalaisilla kosher, vihervasemmistolla on kasvisruoka.

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä huomio. Kasvisruoka on moraalinen valinta, jossa osoitetaan ympäristölle oma sitoutuminen siihen, että kaikki eläimet ovat yhtä arvokkaita, ihminen mukaan lukien. Se on eräänlainen ruokauhri, jossa ihminen jättää syömättä arvokkainta ravintoa jättäen sen jumalille. Tai pikemminkin pedoille, toukille ja bakteereille. Mutta sama asia - ihminen ei ole ansainnut lihaa syntisyydessään.

Kari kirjoitti...

Kasvisruoka on hyvää, koska kasvi ei tunne tuskaa, eikä sillä ole silmiä. Mitenköhän kävisi, jos tiede paljastaisi, että kasvit tuntevat tuskaa ja tarkkailevat ympäristöään? Mitä sitten voisi syödä? Ei kai muuta kuin raatoja.

Kumitonttu kirjoitti...

Kasvisruoka on maukasta, mutta se että ei suostu tai pysty syömään lihaa on uskonnollista hurmoshenkeä. Ja sama porukka arvostelee - uskovaisia.