sunnuntai 27. tammikuuta 2013

IPCC tunnustaa - olemme valehdelleet

Tsekkiläinen Ivanka Charvatova on tutkimuksissaan huomannut, että Aurinko kulkee radallaan Linnunradalla vaappuen. Aurinkokunnan massakeskipiste liikkuu hitaasti, eikä se suinkaan ole Auringon keskellä eikä aina edes Auringon alueella. Charvatovan haastattelu on hyvä ja selkeä, eikä ilmastoalarmistit ole kyenneet kiistämään hänen havaintojaan. Itse asiassa he eivät ole edes yrittäneet, koska he ovat yrittäneet vaieta Charvatovan havainnot tyystin.
Mitä IPCC:n neljäs yhteenveto (2007) toteaa Auringon liikkeestä?

Ei yhtikäs mitään. He ovat allergisia SIM:lle (Solar Inertia Motion). He eivät ota tutkimuksissaan huomioon auringon ja maan ilmiöitä, ja he käyttävät lämpötiloja alkaen 1860-luvulta. Euroopassa on kuitenkin tilastoitu lämpötiloja 1700-luvun puolivälistä, kiitos jesuiittojen. Silloin mitatut lämpötilat olivat yhtä korkeita kuin 1940-luvulla, ja ne molemmat osuvat kolmiapila-kaudelle [Charvatovan termi Auringon tehdessä kolmiapilan muotoisen reitin vaappuessaan eteenpäin kulkuradan suuntaan katsottuna].

Miten he selittävät 180 vuoden jaksoissa toistuvat lämpötilamaksimit? Kuinka he selittävät vuoden 1000 tienoilla olleen maksimin, kun Grönlanti asutettiin? Kuinka he selittävät pitkäkestoiset minimit?

Eivät mitenkään. He toimivat kuin niitä ei olisi tapahtunut.
Piiiitkästä aikaa oli mahdollisuus lukea John Rayn erinomaista Greenie Watch-blogia. Aika vaikuttavan linkkikokoelman oli herra kerennyt kasata. Myös kotimainen blogisti Professori on jo ehtinyt käsitellä samaa asiaa. Tarkistellaanpa.

Brittiläinen ympäristöliikkeen ja gaia-kultin luonut James Lovelock on vihdoin ymmärtänyt, että hän tuli avanneeksi Pandoran lippaan. Hän kirjoittaa:
Olen ympäristöaktiivi ja Vihreän liikkeen yksi perustajista, mutta häpeäkseni on tunnustettava, että alun alkaen hyvää tarkoittavat aikomuksemme ovat tulleet täydellisesti väärinymmärretyiksi. Emme koskaan halunnet luoda uskonnon kaltaista Vihreää liikettä, joka hylkää kaikki muut energiamuodot paitsi uusiutuvat. Emme myöskään kuvitellet Vihreiden jättävän sivuun korvaamattoman arvokkaan ekologisen perintömme, koska he eivät ymmärrä että ihmiskunnan ja Maapallon edut ovat yhteneväiset. Meidän on varmistettava, että tuulimyllyt eivät muodostu Pääsiäissaaren kaltaisiksi monumenteiksi omasta tuhotusta kulttuuristamme.
Lovelockin kirjoitukseen liittyy ihan suoraan sitten taas tämä uutinen Norjasta:
Kansainvälisesti arvostettu ilmastotutkija Caroline Leck Tukholman yliopistosta on analysoinut norjalaisten uusimpia laskelmia ja on innoissaan. "Tulokset ovat todella sensaatiomaisia. Jos laskelmille saadaan lisänäyttöä, tällä on kauaskantoisia seurauksia hallitusten ilmastopolitiikkaan".
Caroline viittaa siis tuloksiin, jonka mukaan 90-luvun lämpeneminen on melkein kokonaan kadonnut. Myös merien lämpeneminen näyttää pysähtyneen, vaikka ilmakehässä on hiilidioksidia enemmän kuin satoihin vuosiin. Ilmastoherkkyydellä tarkoitetaan ihmisen toimien aiheuttaman lämpenemisen määrää. Vuodesta 1750 vuoteen 2050 hiilidioksidin määrä ilmakehässä kaksinkertaistuu tällä vauhdilla. IPCC:n mukaan erilaiset palautekytkennät (jäät, pilvet, vesihöyry) mukaan luettuina maapallon keskilämpötilan piti nouseman kolme (3) astetta. Tai no, alkuun peloteltiin hallitsemattomalla lämpötilan nousulla, mutta nykyisin ilmastoalarmistit tyytyvät pelottelamaan maltillisilla lukemilla. (Uusi Suomi uutisoi saman)

Norjalaisen Terje Berntsen johdolla toiminut ryhmä on nyt päätynyt 1,9 asteen nousuun, kun he ovat saaneet ilmastotukimuksen toistaiseksi suuritöisimmät ohjelmointityönsä valmiiksi. Berntsen on IPCC:n ehdottomasti arvostetuimpiin kuuluva mies (IPCC:n neljännen yhteenvetoraportin toinen allekirjoittaja). He ottivat mukaan kaikki mahdolliset ja melkein tuntuu että jopa mahdottomatkin palautekytkennät, ja tulokset ovat sen mukaisia. Norjalaiset totesivat, että tuokin nousu tapahtuu vasta sen jälkeen, kun olemme siis kaksinkertaistaneet hiilidioksidin määrän ja sittenkin vasta kun tuo määrä on pysynyt ilmakehässä useita sukupolvia. He vannovat käsi sydämellä, että 90%:n todennäköisyydellä lämpeneminen pysyy 1,2 - 2,9 asteen välissä.

Kreikka on siis päättänyt ryhtyä Euroopan ensimmäiseksi ihmislaboratorioksi. Nyt vuosikymmeniä jatkuneen sosialistipuolue PASOK:n hallinnon päätteeksi romahtanut talous on ajanut tavalliset sukankuluttajat ahtaalle. Elintason romahdusmainen lasku jonnekin minne lie 80-luvun tasolle on yhdessä kasvaneiden energiakustannusten takia pakottanut pikkuhelleenit säästötalkoisiin. Aivan kuten Suomessakin, myös Kreikassa poltetaan puuta sähkölaskun pienentämiseksi. Kerran jo niemimaansa ja saarensa kaljuiksi parturoineet gigolot ovat jostain löytäneet uutta puuta siihen malliin, että ovat aiheuttaneet kaikkien aikojen kovimmat ilmansaasteet pääkaupunkiinsa Ateenaan ja Thessalonikiin.

Kaikki muistavat vanhoista Viiltäjä Jack elokuvista smogin, joka kietoi Lontoon vaippaansa. 1950-luvulla Lontoossa kuoli 4.000 ihmistä polttojäämiin, ja vielä 60-luvulla mitattiin 160 mikrogrammaa pienhiukkasia kuutiometrissä, mistä se on laskenut tämän päivän tasolleen 20 mikrogrammaan. Ateenassa mittarin neula pysähtyi lukemaan 300 mikrogrammaa. Malthusin oppien mukaisesti - mihin siis Osmo Soininvaara perustaa maailmankuvansa - köyhät kärsivät eniten, koska he asuvat useimmiten katutasolla, jossa hiukkasia on eniten. He joutuvat polttamaan roskia ja jätteitä ja usein avoimissa tulipesissä, eikä heillä ei ole mahdollisuutta lähettää hengitystieinfektioista kärsiviä sukulaisiaan maaseudulle, toteaa Nikos Kostandaras.

Kreikan talous ei pääse oikenemaan ilman devalvaatiota, mikä ei onnistu euron jäsenenä. Tasapainottaakseen talouttaa maan hallitus on korottanut juuri energiaveroja, koska ilmastonmuutoslämpeneminen on ollut ns. tapetilla, kuten IMF:n Lagarde edellisen kirjoitukseni (Uskonvapaus 27.1.2013) alussa totesi. Kreikan ympäristöministeriö arvioi, että ainakin 13.000 tonnia puuta on kerätty laittomasti polttopuuksi. Kuznetsin käyrän mukaan yhteiskunnat ovat sitä puhtaampia mitä varakkaampia ne ovat.

1 kommentti:

L.K. Nelson kirjoitti...

Tästä seuraa vain kaksi asiaa: Ensin närkästyneistö alkaa huutaa YLE:n ja Hesarin täydellä kapasiteetilla IPCC:n olevan kasvottaman kansainvälisen kapitalismin ja Israelin johtaman juutalaisen salaliiton talutusnuorassa. Kun he ovat toistaneet tätä valhetta tarpeeksi kauan, he perustavat uuden järjestön, joka tekee parempia ennusteita ja parempaa ilmastotiedettä, jolla voidaan perustella veronkorotukset, henkilöautojen GPS-valvonta, lihansyönnin kieltäminen ja pakollisen homo-oppiaineen perustaminen peruskouluihin ja lukioihin sekä pakoilliset Gay Studies -luennot yliopistoihin.