perjantai 4. tammikuuta 2013

Suomalainen kansallissosialismi

Sosialismi on määritelmällisesti valtion väliintulon (intervention) oikeutuksen puolesta puhumista. Se voi olla tupakkalakeja, sokeriveroja tai alkoholin myyntiä, mutta joka tapauksessa "me" tiedämme miten "heidän" tulisi elää (rassismi - anyone?). Ja koska valtio on ottanut kansalaisten terveydenhoidon maksaakseen, sillä on oikeus päättää, mitkä elämäntavat ovat "terveitä" ja mitkä "sairaita". (H/T Tikka)

Blogisti Takkirauta kerää budhalaisella pitkällä sietokyvyllään kommentoijia, joiden hengentuotoksia on hauska lukea. Pitkäaikainen kommentoija "Sinivihreä" lataa kuumana käyneeseen keskusteluun Umayya Abu-Hannasta varsin mainion kommentin:
Umayya Abu-Hanna on minunkin mielestäni melkoisen kiittämätön Suomea kohtaan.
Nimimerkki Sinivihreä on vuosien saatossa tullut tunnetuksi kansallismielisenä (=Sininen) sosialistina (=Vihreä). Hän toteaa, että "Suomi kuuluu suomalaisille" ollen siis yhtäältä "Sininen", mutta toisaalta hän uskoo "ilmastonmuutokseen" ollen "Vihreä". En keksi mikä olisi parempi määritelmä kansallissosialistille, kuin "sinivihreys". Kun tämä "äärioikeistolainen" linjaus elää Vihreissä, kukaan ei kuulosta huolestuneelta. Vaikuttaa siltä, että "äärioikeistolaisuus" on hyväksyttävää, kunhan sen esittää Vihreässä verassa.

Siis - kuka voi olla kiittämätön valtiota kohtaan muuta kuin sosialisti? En ole koskaan kuullut, että libertaari olisi ollut kiittämätön valtiota kohtaan. Libertaari voi arvostella valtiota ja kokea valtion (väliintulon eli intervention) kiittämättömänä. Mutta on jo moraalisesti mahdotonta pitää ketään muuta "kiittämätömänä" valtiosta kuin nationalistia, joka uskoo valtioon (big government). Kirjoituksen pointti: äärioikeisto = äärivasemmisto.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä jonain päivänä juuri Sinunkin kotonasi odottaa ruskea kirjekuori ja sinut kutsutaan Vuosikatsastukseen. Sieltä sitten painoindeksiä, rasvaprosenttia ja kolesteroliarvoa tutkimaan. Niiden perusteella sitten määritellään oma maksuluokkasi, vähän samaan tapaan kuin autoille on vero hiilidioksidin perusteella.
Hampaatkin olisi hyvä tarkastaa, tarkastetaanhan lapsiltakin valtion puolesta koulussa.

Kyllä ideoita riittää, mikäli vasemmistoikeisto (vähän hankala sana mutta samaa sakkiahan ne...) jotain uusia ideoita haluaa!

Für Ihre Sicherheit, natürlich.
-Tikka

Kumitonttu kirjoitti...

Työpaikkalääkäri joutuu nykyisin määrittelemään, onko "potilas" sopiva tarjottuun työhön. Tiedän lukuisia tapauksia, joissa työntekijän elämäntavat (rasva-arvot, diabetes, kolesteroliarvot, virtsan ureahappo-arvot tms) ovat johtaneet vakavahenkiseen pohdintaan työntekijän soveltuvuudesta. Mielenterveyspotilaita tiedän lukuisia pistetyn pihalle yt-neuvotteluiden kautta samoin kuin muutaman invaliditeetin takia poispotkitun.

Näissä poispotkituissa työnantajan edustaja on kertonut, että "vähän se haittasi, mutta onneksi puoliso tai yhteiskunta piti huolta". On tää surkea kuvitelma, että "yhteiskunta tai puoliso" pitäisi huolta. Juuri odottelen vanhan koulukaverini kuoppajuhlia, jonka puoliso jättää mielenterveysongelmien takia. En syytä, koska se on varmaan ainoa tapa pitää itsensä ja lapset hengissä, mutta turha on puhua "hyvinvointialtiosta". Hyvinvointi lähtee omista arvoista ja arvovalinnoista ja turha on vastuuta laskea kenellekään muulle.

IDA kirjoitti...

Toisaalta ajattelu, että Suomi olisi pelkästään valtio on eräänlaista kommunismia sekin.

Anonyymi kirjoitti...

"how can you have any pudding if you dont eat your meat".

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194786678193/artikkeli/halyttavalle+kehitykselle+halutaan+loppu+prinsessaruokailua+vastaan+seurantalomakkeella.html

Anonyymi kirjoitti...

ja jos oppi hyvinvointivaltiosta ei maistu se pannaan maistumaan.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194787020220/artikkeli/hs+vanhemmille+annettu+pirkanmaalla+sakkoja+kun+lapset+lintsaavat.html

-Tikka