lauantai 26. tammikuuta 2013

FAS ja fascismi

Nimimerkki Tikka vinkkasi THL:n kirjoituksesta alkoholihaittojen torjumiseksi. Suomessa alkoholi on niin tabu, että myytti suomalaisesta viinapäästä voi edelleen hyvin, vaikka se on lukuisia kertoja kumottu. Pohjois-Karjala -projektille kasvot antanut Pekka Puska on tuossa uudessa THL:n fascistisessa holhoustavoitteessa mukana.

Kuten olen lukuisat kerrat todennut, valtio ottaa kansanterveyden nimissä itselleen oikeuden päättää "terveellisistä" eli ideologisesti oikeaoppisista elintavoista, koska se vastaa teveydenhuollon kustannuksista. Pohjois-Karjala -projekti ei ollut mikään tieteellinen selvitys tai tutkimus terveellisten elämäntapojen puolesta vaan poliittinen hanke. Siihen osallistuneet terveydenhuollon ammattilaiset eivät itse pidä hanketta kovinkaan mairittelevana. Suomalainen perimä on ns. anabolinen, joten elintason kasvun myötä lisääntynyt vapaa-aika ja varallisuus näkyy vyötäröllä. Pekka Puska on itse poliitikko ja hän on taitavasti käyttänyt lääkärin sädekehäänsä omien poliittisten päämääriensä ajamiseen. 80 vuotta sitten eli muuan lääkäri Mengel, jonka kansanterveystöiden tuloksia aikanaan kiiteltiin kovin edistyksellisinä. Kenties Puska voisi ihan suoraan nimetä omat esikuvansa poliittisessa historiassa?

Kaikilla ihmisillä on riski joutua riippuvaiseksi erilaisista asioista. Yleisimmät riippuvuudet ovat - tässä järjestyksessä - hiilihydraatti, tupakka, alkoholi, huumausaineet ja lääkkeet. Näistä tupakka ja alkoholi ovatkin roimasti verotettujen listalla - kansanterveyssyistä. Huimausianeet ovat laittomia ja lääkkeet tarkan valvonnan takana. Ainoastaan hiilihydraattien saatavuus on ollut vapaata, mutta erilaiset karppaamiset ovat synnyttäneet sen ympärille uskonnon kaltaisen kultin, jossa rituaalinomaisesti oman selän ruoskimisen sijaan noidutaan pahoja ravintoaineita. Sokerin verottamisessa on jo päästy pitkälle (New York), mutta tärkkelys ja kuidut ovat hiilihydraateista vielä noitumatta. Sitä odotellessa.

Riippuvuutta aiheutavista aineista huumeet ja alkoholi ovat jostain syystä miesten joukossa hiukan suositumpia kuin naisten. Tarkkaa syytä ei tiedetä, mutta se tiedetään, että virallisissa tilastoissa miehet ovat reilusti yliedustettuina. Katkaisuhoidossa olevista potilaista miehet muodostavat noin 90%, koska he jäävät viranomaisille herkemmin kiinni kuin naiset. Kysäisin kerran tähän syytä yhdeltä narkomaanilta, joka vastasi, että miehet hoitavat huimaisaineidn jakelun ja myynnin, kun taas naiset istuvat pankin päällä. Pankkiirit ovat yleensä aloitelleet uransa sen verran nuorina, että jo parikymppisinä rivejä alkavat harventaa hepatiitti ja muut sairaudet. Vastaavasti katkaisuhoitoon saapuvista potilaista naiset ovat yleensä huonommassa kunnossa kuin miehet. Ei siis ole lainkaan luultavaa, että naisia olisi paljon vähemmän kuin miehiä mutta naiset muodostaisivat huonokuntoisten enemmistön. Kyse on siis vain siitä, että miehet jäävät rikoksista kiinni ja joutuvat tilastoiduiksi.

Riippuvuuden saa luotua helposti, mutta sitä helpommin siitä pääsee eroon, mitä vanhempana riippuvuuden on luonut. Riippuvuudet ovat kaiken lisäksi sukurasitteisia, eli toiset ovat perinnöllisesti herkempiä hankkimaan riippuvuuden kuin toiset. Erityisesti päihdeäitien lapset kärsivät lukuisten sairauksien lisäksi myös tunnekylmyydestä, kun äiti ei ole luonut lapseen vauvaikäisenä todellista kontaktia. Päihdeäitien lapsia on noin 5% kaikista syntyneistä, eli Suomessa yli kolme tuhatta. Lapsen ensimmäisten vuosien aikana hankkimaa turvallista ihmissuhdetta ei heille ole ollut tarjolla, mikä on yksi keskeisimmistä perusteista, miksi pienten lasten päiväkotihoitoa ei voi suositella kuin juuri näille päihdelapsille. Terveen vanhemman lapsen oikea hoitopaikka on kotona äidin kanssa, mutta sosialismissa kaikki lapset laitetaan päiväkotiin.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56733-valvira-rajoittaisi-anniskelua-ja-maahantuontia-paljon-radikaalejakin-ehdotelmia

Anonyymi kirjoitti...

uskontodistus:

http://jussiairaksinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131492-sokeriveron-perusteita

Anonyymi kirjoitti...

Energiajuoma haittaa lasten kasvatusta?
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56834-energiajuomat-k-16-jo-17-000-suomalaista-vaatii

Anonyymi kirjoitti...

Alko-Pekka asialla:
http://www.hs.fi/kotimaa/THLn+Puska+Keskiolutkin+liian+vahvaa+kauppoihin/a1305645769000?ref=tf_iHStsboksi&jako=b8b8a2f125ebf3240383ce6b2c00d416

Anonyymi kirjoitti...

Valtiouskovainen todistaa väkevästi:
http://alpiripatti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132255-nelosolut-ja-muut-alkoholijuomat-eivat-kuulu-ruokakauppaan

Anonyymi kirjoitti...

Eikö kukaan ajattele lapsia!
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194794976321/artikkeli/ehdotus+k-18+kaikkiin+elokuviin+joissa+tupakoidaan.html