torstai 17. tammikuuta 2013

Vihreän banaanin vero

Suomalaisen virkakunnan täydellinen kyvyttömyys ymmärtää asemaansa kansalaisten eli virkakunnan palkanmaksajana alkaa saada ällistyttäviä muotoja. Nimimerkki Tikka on huomannut Aamulehdessä uutisen, joka tuo mieleen Pahkasian tai Aku Ankan:
Virkamiestyöryhmä on päässyt yksimielisyyteen ehdotuksestaan makeisveron uudistamiseksi, kertoo puheenjohtaja Tanja Nurmi. Mallissa verotetaan myös hedelmiä ja muita luontaisesti makeita tuotteita.

Sokeriveroa on puitui jo vuodesta 2011 asti. Ongelmana on koko ajan ollut se, että sokeria on lähes kaikissa elintarvikkeissa.
Hiilidioksidi jo onkin verolla, mikä kuvaa, että ei se mikään "ongelma ole", että sokeria on kaikissa elintarvikkeissä. Niin on hiilidioksidiakin kaikkialla.

Tupakka ja alkoholi jo ovatkin kiellettyjä. Kuten lukijani tietävät, fascismi ottaa tehtäväkseen kustantaa veroilla kansalaisten terveydenhuollon, joten sille kuuluu myös oikeus ohjata kansalaisia terveellisiin elämäntapoihin. Elintapojen merkitys korostui natsi-Saksassa, jossa ihailtiin kasvisruokailua ja kammoksuttiin syöpää, josta vedettiin analogia kaikkiin epäilyttäviin ihmisryhmiin, joiden epäiltiin toimivan "yhteisen edun vastaisesti". Kasvisruokapäivä Helsingin kouluissa oli kuin olikin vain kaltevan pinnan ensimmäinen taso, kuten silloin uumoiltiin. Tarkoitus on vain verottaa ja kuristaa niitä, joiden ideologiset valinnat eivät vastaa vihreitä arvoja.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.taloussanomat.fi/yrittaja/2013/01/16/tuulivoimayhtio-winwindia-haetaan-konkurssiin/2013887/137

Vihreää (liike)toimintaa...

Anonyymi kirjoitti...

Nyt vielä moni nauraa ajatukselle hengitysilmaverosta, mutta mulla alkaa jo hymy hyytyä. Virkamiestyöryhmään voi luottaa näissä asioissa!

-Tikka

Anonyymi kirjoitti...

Pohjimmiltaan kaikki verot ovat yhtä mielisairaita kuin tuo kaavailtu "vihreän banaanin vero".

Veronkerääjien ongelmana on yhtäältä, että heidän pitää edelleen perustella keräämänsä verot jollakin edes näennäisen hyväksyttävällä syyllä, toisaalta, että verojen osuutta mistään yhdestä asiasta ei voi oikein enää korottaa, ja näin ollen on saatava lisää veroja kerättyä.

Siten päädytään "laajentamaan veropohjaa" ja tuloksena on toivottavasti enemmänkin tämänkaltaisia, tavallisen kaduntallaajankin mielestä, pähkähulluja veroja.

Näiden yleistyessä uskon, että keskimääräisen kansalaisen käsitys ja mielipiteet veroista alkavat muuttua. Näitä kun ei voi vaatia toisten tai "rikkaiden" maksettavaksi.

t. Pörri Orava

Vasarahammer kirjoitti...

Sokeriveron myötä Tallinnasta raahataan tulevaisuudessa myös kolajuomia ja makeisia oluen ja viinan lisäksi.

Tanskassa sokerivero poistettiin.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ei sitte rasvaveroa? Palattaisiin takaisin ajassa kun Ruotsista sai tuoda voita muistaakseni 1 kg/hlö!
Minkälaiset tuontirajoitukset makeisille mahtaa sitten tulla?
Kilo viinikumeja EU:n ulkopuolelta kenties? Ja terttu banaaneja.
Tuo kasviruokapäivä on erittäin hyvä päivä - "pikaruokapaikoille"

Ei muuta kuin lisää "päästötöntä ruokaa" lautasille niin a vot sanoi naapurinkin setä aikoinaan!

Valkea kirjoitti...

Virkamiespulju kääntyy myös omiaan, avant garde byrokraatteja, vihreitä vastaan. Vegaaneja aletaan verottaa hedelmien syönnistä, myös reilun kaupan luomuhedelmistä. Vegaanin toiveellisissa kuvitelmissa lähinnä vain saastuttavaa ja valkoiseen rasistiseen ylivaltarakenteeseen sosiaalistunutta suurkapitalistia verotetaan. 'Hyveellisyydestä' rangaistaan. Verot tunkeutuvat myös vihreiden pyhimpään.

Anonyymi kirjoitti...

Lihaa! Veroja.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194790201191/artikkeli/lihalleko+oma+vero+.html

Suosittelen suoraan ruokakuponkeja.

-Tikka