maanantai 7. tammikuuta 2013

Uusi demokratia

Miksi demokratiassa äänioikeus annetaan täysi-ikäisyyden perusteella? Jokaisessa äänestettävässä tilanteessa pitäisi valita kahdesta toisensa poissulkevasta vaihtoehdosta (kieltolaki - ei kieltolakia) eikä päällekkäisistä (korkea veroaste - korkeampi veroaste). Jokaisessa äänestyksessä keskivertoäänestäjä (mediaani) on keskituloisen (keskiarvo) alapuolella. Siksi jokainen äänestys johtaa tulontasaukseen.

Verotuksen, jossa tasataan suur- ja pienituloisten eroa, lisäksi tasataan tuloja sukupolvien välillä esimerkiksi terveydenhuollolla. Miksi vanhuksilla, joilla on odotettavissa olevia elinvuosia jäljellä kuin keski-ikäisillä, ei voisi olla pienempi ääni, koska heidän päätöksenteon aikajännekin on pienempi. Tai miksi lapsiperheillä, joissa tulevat veronmaksajat asuvat, ei ole suurempi äänimäärä?

6 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Tuskinpa siitä mitään hyötyä olisi, hölmöläiset äänestävät kuitenkin vain EU-tähtisilmäisiä kokoomuslaisia, jotka pyrkivät Euvostoliiton ytimeen (kirjaimellisesti) hinnalla millä hyvänsä. Vaan miksi? Eihän näin pienellä kansalla ole mitään sananvaltaa Euroopan Suurten Mahtien pelipöydissä.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan niitä erilaisia äänioikeusperusteita ollut käytössä Suomessakin. Toivottavasti tämä nykyinen ei ole ikuinen. Äänestys kuten osakeyhtiöissä tulisi ensimmäisenä mieleen varteenotettavana vaihtoehtona. Kokonaan toinen juttu on se, että ylipäätään ei pitäisi olla mahdollista äänestää itselleen toisten rahaa.

t. Pörri Orava

Anonyymi kirjoitti...

Näilläkin lienee äänioikeus?
http://iloisetveronmaksajat.wordpress.com/about/

Igor kirjoitti...

Heheh. Köyhien, vain rikkaiden korkeita veroja entisestään korottamaan pyrkivien muodostaman salaliiton sijasta minä esitän edelleen aivan yhtä kelpona vaihtoehtona tuota äänioikeuden keskittämistä jalosukuisille jo vuosisatoja oppimattomia ja köyhiä hallinnoimaan tottuneelle eliittiryhmälle ;)

Tomi kirjoitti...

Kyllä minäkin kannatan äänestyksen uusjakoa. Esimerkiksi voitaisiin asettaa, että oikeistolaisilla ja persuilla olii vain yksi ääni per nenä ja muilla satatuhatta ääntä per nenä.

Tällöin voitaisiin kaikki kumitontut likvidoida enemmistö päätöksellä.

L.K. Nelson kirjoitti...

Tomilta hieno vasemmistolainen kommentti, jollaisen itse Stalinkin olisi varmasti voinut esittää. Taistolaiset ovat takuulla ylpeitä Tomista.

Vasemmisto on muuten ymmärtänyt Ranskan vallankumouksen idean väärin. He luulevat, että vallankumouksellisten motto oli "Verotus, veljeys ja tasa-arvo".