torstai 23. elokuuta 2012

Sota

Vasemmistolaiseen retoriikkaan kuuluu erottamattomasti sota. Neuvostoliitto julistautui 70-luvulla pasifistiseksi - imperialistinen länsi oli sotaisa - koska se oli onnistunut muokkaamaan risitriidattomaan rinnakkaiseloon eri kansallisuuksien kanssa kykenevän monikulttuurisen ihmisen. Sosialismissa sota on nähty keinona järjestää yhteiskunta yhdeksi orgaaniseksi kokonaisuudeksi, joka palvelee koko kansan etua. Sotaa käydään syöpää vastaan, rasvaa vastaan, lihavuutta vastaan, diabetestä vastaan, alkoholia vastaan, huumeita vastaan, teollista ruokaa ja tietenkin tupakkaa (Proctor: Nazi War on Cancer) vastaan.


Kaikki muistanevat, kuinka Mannerheim näpäytti Hitleriä sytyttämällä sikarinsa junavaunussa (tai en ole ihan varma oliko se Mannerheim vai joku karibialainen rastatukka)? Sosialistit näkivät Saksan arjalaisten muodostamana elävänä olentona, ja "halusivat tuoda valtion orgaaniseksi osaksi kansalaisten elämää".

Edelleen sosialistit saavat näppylöitä jo pelkästä teollisen ruoan tuotannon ajatuksesta. Ruoan pitää olla luomua ja paikallista, vaikka samaan aikaan he itse tuottavat omavalvontasäädöksiä, jotka tuhoavat pienet perheyritykset ja alueelliset toimijat. Vasemmiston luomat säädökset, kuten amerikkalaisten ADA haittaa vakavasti pienten yritysten kilpailukykyä suurteollisuuden kanssa. On silkka myytti, että suurteollisuus olisi oikeiston (saati laissez-faire -tyylisen vapaan markkinatalouden) kannattajien suosiossa. Suurteollisuus tekee parhaansa vähentääkseen kilpailua lobbaamalla erilaisia kilpailua rajoittavia tekijöitä. Vastineeksi se lupaa ottaa työvoimansa "yrityskansalaisikseeen" järjestäen näille suvaitsevaisuuskoulutusta, lasten päivähoidon, työterveyden ja eläkkeet. (Tämä muuten närästää poliitikkoja suuryritysten johtajien huimissa palkoissa, jotka he kokevat petoksena, sillä yhteiskunta on helpottanut yritysjohtajien elämää ja nämä "kiitokseksi" siitä korottavat omia palkkojaan paljon yli poliitikkojen).

Kuten itse Heinrich Himmler Richard Darrén inspiroimana kirjoitti:
Keinotekoisuutta on kaikkialla; ruokaa muokataan, tuputetaan lisäaineita, jotka muka saavat sen säilymään paremmin tai näyttämään tuoreelta, sisältämään enemmän ravinteita tai mihin tahansa mainosmiehet haluavatkaan meidän uskovan. Olemme ruokateollisuuden armoilla. Heidän vaikutusvaltansa ja mainoksensa ansiosta he voivat määrätä mitä meidän pitää ja tulee syödä. Aiomme kukistaa ruokateollisuuden yritykset raunioittaa kansamme terveys.

Ei kommentteja: