keskiviikko 15. elokuuta 2012

Soininvaara: juutalaisten pyhä tehtävä on tappaa

Suomessa väitetään hallitsemattoman vihapuheen viriävän moderoimattomissa verkkokeskusteluissa. Normaalin logiikan mukaan on aivan sama kohdistuuko viha vähemmistöä tai enemmistöä kohtaan. Normaali logiikka ei suomalaisessa oikeudenkäynnissä näemmä päde, koska oululainen Kaleva sai väittää suomalaisia viinaan meneviksi tappokoneiksi, mutta kunnallispoliitikko Halla-aho ei voinut rinnastaa samanlaista väitettä somaleihin.

Halla-ahon tapaus ei edes koskenut sananvapautta, kuten valtionsyyttäjä Mika Illman Hufvudstadsbladetin haastattelussa oivasti summasi: Nyt saatiin vain rajat sille, kuinka paljon kansalainen saa pilkata virkamiehiä. Ainoa erikoisuus tässä suomalaisessa oikeudenkäytössä on siis se, että vihaa voi kylvää vain enemmistön suuntaan. Vähemmistöt on lainsäätäjän tahdosta ja oikeusistuimien toimesta saatettu täydelliseen suojaan. Vihaa voi siis kylvää muslimeja ja arabeja kohtaan, mutta sitä ei ole mahdollista kylvää juutalaisia ja israelilaisia (pl. arabit ja muslimit) kohtaan. Alla valitettavan hyvä esimerkki, jossa Osmo Soininvaara selvästi tunnistaa vastuunsa, mutta ilmiselvästi pitää väitettä totena. Eihän tämä Halla-ahon kirjoituksesta muutoin poikkea kuin siinä, että kohteena ovat vasemmiston ikiaikainen vihollinen - juutalaiset.

Kahden vuoden takaisessa kirjoituksessaan (YK:n on perustettava satama Gazaan) Osmo Soininvaara toteaa:
Erilaiset Israelin tukijat pyrkivät kommenteissaan lähettämään linkkejä mitä ihmeellisimpiin propagandasivustoihin. En voi niitä julkaista, koska en kertakaikkisesti tunne moisten tahojen taustoja ja voin joutua myös vastuuseen niiden sisältämien herjaavien tietojen välittämisestä.
Ja heti perään kommentoija Pekka Heliste (3.6.2010 kello 23:06) kirjoittaa Osmon hyväksynnällä:
juutalaisten pyhä tehtävä on tappaa koko muun maailman aikuiset,lapset ja vanhukset
Mitäpä luulette, voiko Soininvaara joutua vastuuseen moisesta kiihotuksesta kansanryhmää vastaan? Antisemitismi on vihapuhetta, mutta jostain syystä sitä ei Suomessa haluta käsitellä, ja tuo "joku syy" on ideologinen. Länsimaiselle vasemmistolle - edistyksellisille - kristinusko ja juutalaisuus edustavat konservativismia ja ne ovat syyllisiä kaikkiin niihin vääryyksiin, joihin länsimaat ovat syyllistyneet löytöretkeiltyään ja alistettuaan vähemmän kehittyneitä kansoja. Siksipä niiden kannattajat eivät nauti suojaa, koska heillä on tieto uskonsa vääryydestä, mutta silti aktiivisesti sitä haluavat harjoittaa. Ote säädöksestä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan:.

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla mielipiteen, jossa panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää uskonnon perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Kiellettyjä ovat muun muassa kansanryhmää koskevat vahvasti harhaanjohtavat ja yleistävät väitteet. Tällaisia ovat esimerkiksi väitteet, joiden mukaan tietty kansanryhmä syyllistyy tai on syyllistynyt rikoksiin. Yksittäiset henkilöt voivat syyllistyä rikoksiin mutta tätä ei voi yleistää koskemaan koko kansanryhmää.

Kiellettyjen lausuntojen levittäminen voi tapahtua esimerkiksi julkaisemalla ne internetissä. Rangaistavaa on jo se, että materiaali ylipäätänsä julkaistaan. Teon tahallisuus on pääteltävissä väittämistä itsestään eikä rangaistavuus poistu, vaikka materiaaliin tutustuisi vain vähän ihmisiä. Tahallisuutta ei myöskää poista se, että lausuman esittäjä itse pitää väitteitään totuudenmukaisina.

Tutkintapyynnön kiihottamisesta kansanryhmää vastaan voi tehdä rikoksen tekijän kotipaikkakunnan poliisille. Jos tekijän henkilöllisyydestä tai kotipaikasta ei ole tietoa, tutkintapyynnön voi tehdä Helsingin kihlakunnan poliisilaitokselle
Soininvaaran kirjoitus tuli vain mieleeni, kun näin Yleisradion uutisen, jonka mukaan Egypti on tuominnut kuolemaan palestiinalais-terroristeja. Jos joku on oikeasti huolissaan palestiinalaisten asemasta sorrettuna vähemmistönä, niin nyt pitäisi niin Soininvaaran, Tuomiojan kuin Amnesty Internationalinkin älähtää ja vähän julmetun kovaa. Israelin toisessa naapurivaltiossa Syyriassa on tapettu kymmeniä tuhansia ihmisiä, ja kotimainen vasurieliitti ei saa muuta kuin soperretuksi, että "eihän se YK toimi". Ei toimi ei, mutta piruako toimimattoman organisaation turvallisuusneuvostoon kannattaa edes pyrkiä. Voiko kaksinaismoralismi kauniimmin kukkia?

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Suhtautuminen juutalaisiin toimii hyvänä happotestinä.

Jussi kirjoitti...

Globaalit juutalaiset eivät ole kansanryhmä Suomessa. Kansanryhmä on joku sellainen ryhmä joka voidaan identifioida kansallisella tasolla ja sitä globaalit juutalaiset eivät ole.