lauantai 26. toukokuuta 2012

Ääriegoistinen evankelista

Totuuden pääkirjoituksia tuottava Antti Blåfield on ottanut tehtäväkseen länsimaisen kulutusyhteiskunnan vastustamisen. Hän kertoo Suomen Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön vaimon, joka on siis Ruotsin Vihreiden johtaja, kirjoittaneen kolumnin Turun Totuuteen. Kirjoituksessaan Maria Wetterström kauhistelee, miten Suomessa kaupat ovat iltaisin kiinni, kun taas Ruotsissa hän olisi saanut ostettua kännykän laturin, jota vailla hän siis oli.

Blåfield on sinänsä ihan oikeassa siinä, että kulutusta ja hiilijalanjälkeään ihastelevalle Vihreälle moinen ajattelutapa on kaksinaismoralistinen. Anttia huolettaa, että edes Vihreät eivät ole huolestuneita kulutuskulttuurin ja yksilöllisyyden kasvusta. Hän jopa toteaa, että Wetterstrandin kirjoitus on ihan kuin jonkun uusliberaalin talousprofessorin...

Perttu Häkkinen tykittää NJET-liitteen kolumnissaan, että yksilöllisyys ja voitontavoittelu ovat nykyajan uususkonnoiksi nousseita oppeja. Saatanankirkoksi kutsuttu lahko nojaa sen ajatuksen varaan, että ihminen on pohjimmiltaan paha - koko viikko haetaan nautintoja synneistä ja sunnuntaina kadutaan kirkon penkillä. Perttu hienosti kiteyttää lehtensä linjan:
Tosiasiassa moni suomalainenkin toteuttaa jonkinasteista satanistista eetosta elämässään, kuten nyt vaikkapa pankkiiri ja ääriegoismin evankelista Björn Wahlroos.
Nyt kyllä... Perivasemmistolaiseen tyyliin Perttu taas kääntää asiat päälaelleen. Wahlroos leimataan uskonnolliseksi hihhuliksi, evankelistaksi julistamassa ilosanomaansa. Mutta Wetterstrand ei ole hihhuli vaan vääräuskoisten houkutukseen langennut oikeamielinen muusa.

Totuus on nykyajan Tiedonantaja. Lehti huomaa kertoa, että Israelissa keskustellaan laittomasta maahanmuutosta. Maahan, joka on joka puolelta vihollistensa ympäröimä, on saapunut 60.000 afrikkalaista. Tyhmempi tietysti voisi kysyä, että mitä kautta, mutta eihän nyt sentään Totuus! Uutisessa kauhistellaan, kuinka
Riehunta sai alkunsa noin tuhannen mielenosoittajan kokoonnuttua protestoimaan afrikkalaisten maahanmuuttoa. Mukana oli useita oikeistolaisia kansanedustajia, jotka käyttivät tulokkaista avoimen rasistista kieltä.
Eli siis laittoman maahanmuuton vastustaminen on oikeistolaisuutta ja maahanmuuttajien karkottamisen vaatiminen on rasistista kielenkäyttöä. Toivotaan, että meilläkin joku poliitikko uskaltaisi hiukan tuulettaa ikeniään ja kutsua laittomia maahanmuuttajia Suomi-neidon syöpäläisiksi. Eihän se kovin kaunista puhetta ole, mutta osoittaisi, että maassamme vallitsisi sananvapaus. Ja joo, Hyvinkäällä on sattunut ampumatapaus, jonka perusteella kohta vaaditaan taas käsiaseiden kieltoa. Milläs me sitten pääsemme poliitikoistamme irti, jos ainoa ase on sanan säilä, ja sitäkään ei saa käyttää, koska sananvapauden kuuluu olla vastuullista.

2 kommenttia:

Miltton Friidman kirjoitti...

Mietin muutama vuosi takaperin Hesaria laajemmassa viitekehyksessä.

Pidin melko ihmeellisenä sitä, että perin kaupallisessa lehdessä (paljon mainoksia) on kuitenkin niin vasemmistolaista juttua.

Toisaalta kun katsoo pintaa syvemmälle, niin päätoimittajat ovat olleet varsin vasemmistolaisia. Eikä Sanoman suurin omistajakaan, Aatos Erkko ollut mikään oikeistolaisen perikuva.

Kumitonttu kirjoitti...

Niin noh... tapasin tänään vanhan lapsuuden kaverin, joka kertoi ettei aamu ole mitään ilman Hesaria. Siellä on kuulemma niin hyviä juttuja, joiden taustalle on tehty paljon journalistista työtä. Eipä siihen kauheasti jaksa alkaa väittämään vastaan. Ihminen uskoo siihen, minkä kokee selittävän omia ennakkoluuloja.