maanantai 28. toukokuuta 2012

Yksittäistapaus

Suomalaisessa keskustelussa jostain syystä aika helposti hyväksytään se, että joku perustelee mielipiteensä omakohtaisilla kokemuksilla asiasta (24.5.2012 Tähtitieteilijä kuutamolla). Viimeksi keskustelussa eutanasiasta paljastui, että eutanasian kannattajat perustelivat, ihan tiedemiehiä myöten, mielipidettään omakohtaisilla kokemuksilla: vaimo, mummu tai joku muu vakavasti sairas sukulainen kuulemma kärsi turhaan ilman kivun lievitystä. Kaksinaismoralistien maassa omakohtainen kokemus on yllättävän usein ihan hyväksyttävänä pidetty perustelu, eikä näkemyksiä tarvitse punnita minkään arvomaailman avulla. Kokeillaanpa.

Sukulaistyttö kävi eilen illalla autoilemassa Helsingissä. Liikennevaloissa viereen "lipui" vanha valkoinen Opel Astra, jossa istui musta mies.Mies tuijotti tyttöä ja ehdotti elehtien suihinottoa. Ehkä tämä on nyky-Helsingissä yleistä tai sitten ei. Siitä huolimatta: tätä voinee sitten käyttää todistuksena omien mielipiteidensä puolesta, eikö vain? Joko tuollainen käytös on ihastuttavaa monikulttuurisuutta tai mustille tyypillistä villiä, kahlitsematonta seksuaalisuutta. Eikä sillä, minusta seksuaalisuuteen kuuluukin tietty "rock'n'roll". Luterilaisilla nutturapäillä on vielä totuttelemista moiseen suorasukaisuuteen (Sikolätti).

5 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Helena Oikarinen-Jabai kirjoitti jo klassikoksi nousseessa artikkelissaan, kuinka muukalaispelko ja seksuaalisuus kietoutuvat toisiinsa.

Kumitonttu kirjoitti...

Johan oli Oikarisella asiaa!

Joskus orjanomistajat raiskasivat naisia tuottaakseen lisää työvoimaa.

Tästä ei kyllä varmasti ole näyttöä. Seksiä on ollut ja jälkeläisiä tullut, mutta yleensä ne jälkeläiset saivat vapauden orjuudesta isännän kuollessa ja lasten periessä tilat ja orjat. Näin ainakin Edward Ball kirjoittaa kirjassaan Vereen kirjoitettu.

Vasarahammer kirjoitti...

Tuo Oikarinen-Jabain pläjäys kuuluu Hesarin pahkasikakirjoitusten aateliin ja sellaisena sen linkitin.

Kumitonttu kirjoitti...

Kirjoitus on näköjään vuodelta 2008, joka oli kuitenkin vielä sitä kaikkein kiihkeintä mokutus-aikaa, jolloin media sulki silmänsä todellisuudelta. Jotenkin raadollisesti tuli mieleen, että nämä oikarinenjabait kaiketi kuvittelivat, että kun Suomi Nokian vanavedessä "kansainvälistyi", niin myös naistutkijoiden kansainvälistymiseksi Suomeen piti saada mustia heppuja ja kaapuja. Hohhoh...

Vasarahammer kirjoitti...

Nokian menestys alkaa olla mennyttä mutta mustat miehet ja kaavut lisääntyvät katukuvassa.