perjantai 27. huhtikuuta 2012

Toyo, Dwayne ja Jasmin

Minulla on vanha lapsuuden ystävä, jonka toinen vanhempi on eksoottisesti värisevästä maasta, mutta ei kuitenkaan Afrikasta.Ystäväni, kutsun häntä vaikkapa Toyoksi, eli kohtuullisen pitkään sinkkuna avioituen vasta tällä vuosikymmenellä. Lapsirakkaana miehenä Toyo kävikin kaitsemassa ystävättäriensä sinkkuäitien pilttejä näiden riiuu-reissujen aikana. Yksi näistä mukavista äideistä oli Toyon vanha naapuri Jasmin, kahden pienen lapsensa kanssa.

Toyo kävi viikottain Jasminin luona peruen keilailtoja ja muita poikien menoja puolustellen sillä, että halusi antaa Jasminin deittailla vielä kun on nuori. Kaverit hiukan epäilimme Toyon motiiveja, kunnes he alkoivat yöpyä Toyon kotona, jotta Jasmin voisi viedä treffinsä kotiin. Lapsille Toyo oli kuin isä. Ulkopuoliselle tuli ilmeiseksi, että myös Toyo selvästi kiintyi heihin.

Jasmin löysi vuosi sitten itselleen onnen, kenialaisen Dwaynen. Dwayne on muslimi ja niin on nykyään Jasminkin. Koska Toyo on mies, hän ei tietenkään enää saa tavata Jasminia kaksin, mutta hulluinta on, että Jasminin lapsetkaan eivät saa enää olla Toyon luona - koska hän on mies! Ihan totta - koska hän on mies!

Toyo kysyikin Dwayneltä, että miksi hän uskoo, että Allah on olemassa. Dwayne selitti, että Allah on maailman mahtavin henkilö, koska hän muokkasi savesta figuurin ja loi sen henkiin. En tiedä mihin viitattiin, mutta minusta se on hyvä perustelu.

4 kommenttia:

GM kirjoitti...

Jännittävä tarina, jonka tarkoitus oli varmaan olla koskettava siinä vaiheessa kun Toyo osoitti kiintymystä hoitolapsiinsa ja lapset Toyoon.

Kuvio oli toimimaton, Dwayne vihelsi pelin poikki omilla kieltämättä koomisilla perusteillaan ja kaikkien elämä voi täten jatkua suht normaalilla pohjalla.

vinbju kirjoitti...

Kaikille Abrahamista lähteville uskonnoille näyttää olevan yksi selkeä yhtäläisyys - itsensä pitäminen parempana kuin muut. Abrahamuskonnoissa lahkoutuminen huomattavan voimallista verrattuna animistisiin ja idän uskontoihin.
Myös kulttuurimarxilaisuus on luettavissa Abrahamuskontoihin ihmiskäsityksensä kautta.

IDA kirjoitti...

"Abrahamuskonnoissa lahkoutuminen huomattavan voimallista verrattuna animistisiin ja idän uskontoihin."

Tuo nyt ei pidä ollenkaan paikkaansa.

Tarinasta puuttuu kokonaan Toyon vaimo, vaikka hän sen mukaan on naimisissa. Viittaus Allahiin on myös täysin irrallinen. Olisi kannattanut kysyä miksi islamilainen laki ei salli naisen olla yksin miehen kanssa. Kuten muuten juutalainen laki sallii. Ei islam selitä sitä asiaa noin kuten Dwayne selittää sen miksi hän uskoo.

Kumitonttu kirjoitti...

En tiedä oliko tarkoitus olla koskettava, mutta näin siinä nyt kuitenkin on käynyt. Kaikilla uskonnoilla on taipumus pitää itseään muita parempina. Samoin kuin kaikilla ideologioillakin. Ei kai kukaan kuvittele, että Kuuban Castro toteaisi, että hemmetti, kyllä noilla amerikkalaisilla on kuitenkin parempi yhteiskunta kuin meillä.

Viittaus Allahiin vaikuttaa irralliselta, mutta se oli se ainoa perustelu, miksi välit katkaistiin. Hullu äijä.