torstai 20. lokakuuta 2011

Äärivasemmisto ryhtyy väkivaltaiseksi - osa III

No nythän näitä (osa I ja osa II) alkaa tulla kuin esiin sieniä hippikommuunin tupaantuliaisissa.

Vihreiden kunnallispoliitikko Pekka S. Peni ehdottaa (ja lässyttää) kollegansa Paula Pohjanrinteen Facebook-sivulla, että
olisiko nyt tilausta Baader-Meinhof-tyyliselle vihreälle terrorille? Oulusta voisi posauttaa aluksi Merikosken voimalaitoksen ja -padon.
Paula ei ilmeisesti ollut mikään suuri komiikan ystävä, koska hän heti opasti äidillisesti Penistä, että
"Juu, ei, Pekka. Ihan laillisin, parlamentaarisin keinoin, kiitos"
Mitäpä tähän nyt oikein voisi sanoa... Pekka ei varmasti ole mikään pikku terroristi, hän ei varmasti toivo kenenkään kuolemaa eikä hän varmasti halunnut joutua myrskyn silmään. Uskon vilpittömästi, että se oli Pekalle mustaa huumoria.

Mikä tässä eroaa Halla-ahon lausahduksesta tuoda panssareita Ateenan kaduille? Ensisilmäykseltä ei monikaan asia - molemmat käyttävät omassa viiteryhmässään ymmärrettävää mustaa huumoria, joka ärsyttää poliittisia vastustajia. Se kuuluu pelin henkeen ja niin pitää saada ollakin. Pieni, mutta oleellinen ero paljastuu kuitenkin kummankin viiteryhmän ajattelutavassa: Vihreille on luonnollista ajatella (vaikkakin vitsinä vielä tässä vaiheessa) laillisen yhteiskuntajärjestyksen vastustamisen tapahtuvan terrorin keinoin. Halla-aho puolestaan viittasi laillisen yhteiskuntajärjestelmän pitämiseen pystyssä - tarvittaessa tankein - mellakoivia vasemmistoanarkisteja vastaan.

Tässä ei mielestäni ole mitään ihmeellistä - Vihreä aate on sosialistinen, mihin on sisään rakennettuna ajattelutapa, että demokraattinen prosessi on liian hidas tarvittaviin muutoksiin. Peni sanoi saman asian omasta näkökulmastaan, minkä Halla-aho totesi omastaan. Kyse on siis keinoista, joilla laillista yhteiskuntajärjestystä muutetaan: terrorilla vai terroria vastustamalla.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on erona myös se, että tuon nuoren kollin lausuma kompromettoitiin omien toimesta välittömästi, mutta Halla-ahon hölmöillekin heitoille löytyy ymmärtäjiä vielä viikkojen jälkeen.

Demokratia on varma ja vähittäinen tie sosialismiin, joten ei tässä mitään terrorismia tarvita. Sen sijaan kovakouraista markkinaliberalismia voidaan ylläpitää vain diktatuurin ja väkivallan keinoin, kuten esimerkiksi Kiinan esimerkki osoittaa.

Kumitonttu kirjoitti...

kompromettoitiin omien toimesta välittömästi

Niin tehtiin, koska se on Virheiden luoman poliittisen korrektiuden vastaista. Mutta kompromettoimalla ajatukset, "väärinajattelijat" pakotetaan maan alle. Kuten totesin, tällaisista ajatuksista ei pitäisi laittaa jalkapuuhun julkisesti nöyryytettäväksi vaan reilusti todeta, että "näin meidän ideologiamme toimii, emme halua peitellä sitä".

Anonyymi kirjoitti...

Vihreiden ideologia ei todellakaan toimi noin.

Tiedemies kirjoitti...

SK on oikeassa. En (enää) usko vihreiden ideologiaan, mutta se ei todellakaan toimi noin kuin "Pekka" kommentoi. Se, miten se toimii, on että leuka väristen paheksutaan ihmisiä vääristä mielipiteistä ja tarvittaessa pyydetään poliisi kirjoittamaan sakot niiden ääneen lausumisesta.

Sen voi kiteyttää jotenkin näin: Kaikkien kanssa pitää leikkiä, eikä saa sanoa "kakka".

Tiedemies kirjoitti...

Niin joo, ja se tärkein siitä kiteytyksestä unohtui eli: niin, ja sit niinku ei saa sotkea.

Kumitonttu kirjoitti...

leuka väristen paheksutaan ihmisiä vääristä mielipiteistä

Olet varmasti oikeassa. On silti syytä muistaa, että sosialismi rakentuu vallankumouksen varaan. Nykyinen hetki on rauhallista, koska sosialistien masinoima poliittisesti korrekti kielenkäyttö turvaa heidän asemansa. Jos tilanne muuttuu, kuten se varmasti muuttuu, en ollenkaan epäile vasemmiston valmiutta ryhtyä terroriin.

Anonyymi kirjoitti...

On silti syytä muistaa, että sosialismi rakentuu vallankumouksen varaan.

Tämä vallankumous on ainakin Suomessa saatu aika hyvään vauhtiin ihan demokraattisin keinoin.