lauantai 12. helmikuuta 2011

Milffi ja hirviö

Vaikea aina arvuutella, ovatko haastattelijat vai haastateltavat tyhmiä. Tällä kertaa politiikan tutkija Samo Borgin väittää toimittaja Jenni Leukumavaara sanoneen Virheiden kannatuksesta seuraavaa:
"1980-luvulta lähtien vihreät ovat pikkuhiljaa lisänneet kannatustaan, ja sieltä tulee se lisäkannatuskin"
Ottaen huomioon, että kaikilla puolueilla on omat vakioäänestäjänsä, Borgin väitteen sisällön kyllä ymmärtää, mutta tuo, kuinka asia on ilmaistu huvittaa. Muut puolueet hakevat kannatusta pois toisten puolueiden kannatuksesta, mutta Virheillä kannatus tuo lisäkannatusta. Uskomatonta.

Sauli Niinistö on Vihreän hirttolangan mukaan todennut, että
Eurooppa kärsii taloudellisesti, koska se haluaa olla edelläkävijä ilmastopolitiikassa
Sinänsä voisin kuvitella äänestäväni Niinistöä tai Sekoomusta, jos tällaiset lausumat millään tavalla näkyisivät puolueen teoissa, mutta pelkät lausahdukset eivät muutu itsessään käytännöksi.

Kansanedustaja Timo Kaunisto (Kepu) on jättänyt muijansa ja syönyt kuormasta kerrotaan. Tämä vitsin tasoa lähentelevä uutinen tietää, että Kauniston uusi rakas


kolme kertaa synnyttänyt Kirsi Ojansuu, ei kohtaa omassa puolueessaan mitään epäluuloja toisin kuin Kaunisto, jonka epäillään vuotavan Kepun sisäpiirin tietoja Virheille. Minulla ei ole aavistustakaan, mitä sisäpiirin tietoja puolueilla voi olla, joita pitää varjella kuin atomipommin valmistusohjeita. Ymmärtääkseni puolueet ajavat äänestäjiensä etuja, enkä nyt ihan äkkiseltään saata kuvitella, että kukaan selvinpäin oleva miettisi äänestämistä Kepun ja Virheiden välillä. Tai no, moni umpikujaan ajautunutkin tietty miettii, onko helpompi päättää päivänsä hukkumalla vai ampumalla.

5 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Kumis, piikittelet ilmastopolitiikkaa se on ok, vaikka olenkin eri mieltä kanssasi.
Mutta et erota ilmastopoliikkaa ilmastotutkimuksesta, päätelysi kulkee niin, että koska vastusta ilmastopolitiikkaa, niin myös ilmastotutkimuksen täytyy olla väärässä.

Tämä on harvinaisen typerä ja epätieteellinen ajattelutapa.


Itse ilmastopolitiikassa korvaisi hiili- ja maakasuvoimalat tehoikkaimalla (siis tuotavimalla ja halvimmsalla) päästöttömällä voimaloilla.
Käytänössä tämä tarkoitta ydin- ja vesivoimaa (tosin vesivoiman lisämiseen Suomessa ei ole suuria mahdollisuuksia).

Kumitonttu kirjoitti...

Tomi, älä viitti. If ya ain't got nothin' nice to say then don't say nothin'. En minäkään arvostele sinua sillä perusteella, että EN TIEDÄ mitä sinä tiedät. Eli turpa kiinni ja ruotuun.

Vasarahammer kirjoitti...

Minusta vihreiden kannatusta ei pitäisi mitata yksinään. Sen sijaan pitäisi tarkastella Vasemmistoliiton ja Vihreiden yhteiskannatusta. Jos se ylittää 20 prosenttia, on syytä huoleen. Yleensä Suomessa noin 15-20 prosenttia kansasta kannattaa ideologista vasemmistoa. SDP edustaa keskustavasemmistoa eikä ole samalla tavalla ideologinen puolue.

Vihreiden kannatus on lisääntynyt suurin piirtein samaa tahtia kuin toisen ideologisen vasemmistopuolueen kannatus on vähentynyt.

Toisaalta Suomessa käy samalla tavalla kuin Ruotsissa. Vasemmisto kuihtuu osittain, koska ns. keskustaoikeistolaiset puolueet alkavat kalastella ääniä samoissa vesissä. Tämä taas tarjoaa tilaa uusille puolueille.

Kumitonttu kirjoitti...

Iltaa Hammer!

Näinpä tuo just on. Ultravasemmistoa äänestää tuo 15%. Sitten on demarit ja Sekoomuksen vasen laita (Akava), joten pillistä kiinni haluaa pitää puolet. Toinen puoli näkee järjen valon mutta ei uskalla tehdä mitään, kun saa niskaansa rasisti- ja sovinistikorttia.

Suomi on helvetin hyvä maa asua jos täällä ei oltaisi näitten monikulttuuristen vankeina.

Tomi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.