keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Rajat auki, turvat kiinni

Suomen rajat vaihtoivat sijaintiaan neljästi viime vuosisadalla (Wikipedia). 1800-luvulla samoin neljästi, 1700-luvulla kahdesti, 1600-luvulla kerran siitä, kun raja aikoinaan 1323 Pähkinäsaaren rauhassa määriteltiin. On siis ollut vipinää ja vilskettä.

Venäjä valtasi Krimin niemimaan viisi vuotta sitten, helmikuussa 2014. Edellisen kerran Venäjän etupiiri muuttui 1990-luvulla Neuvostoliiton romahduksen jälkeisinä vuosina, joten rajojen muutokset Venäjän naapurissa asuvalle ovat odotettavissa olevia epämieluisia yllätyksiä. Presidentti Niinistö puhui jotain kasakoista ja löytötavaroista, mutta vanha kansa sanoi suoraan, että ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi.

Suomi luopui itsenäisyydestään muuttaessaan perustuslakinsa kuuluumaan niin, että "Suomi on Euroopan Unionin jäsen" (vanha perustuslaki). Suomen rajat muuttuivat siis kertaheitolla siten että länsi- ja etelärajat valahtivat tuhansia kilometrejä kauemmas. Euroopan Unionin rajat ovat laajentuneet jo vuosikymmeniä, ja EU vaikuttaa varsin valloitushaluiselta tai imperialistiselta liittovaltiolta. Erityisesti tätä alleviivaa se huomio, jonka kohteeksi Britannia on joutunut pyrkiessään irtautumaan EU:sta.

EU:lla on vaikeuksia hyväksyä, että joku haluaa erota ja itsenäistyä. Vaikka EU mainostaa olevansa rauhan liitto, se tekee kaikkensa haitatakseen brittien eroa ilmeisesti toivoen, että ero voitaisiin viime hetkellä pysäyttää. Näinhän EU on toiminut aina: ei kansaa ole tarvinnut kuunnella. Jos joku äänestys on järjestettykin, se on pian järjestetty uudelleen, mikäli lopputulos ei miellyttänyt Brysselin komissaareja.

Muistan jo 70-luvulla ihmetelleeni, kun kommunistit vaativat maailmaa ilman rajoja perustellen väitettään "linnutkin lentävät rajojen yli". Vihreiden pääideologi Osmo Soininvaara ajaa samaa agendaa blogissaan, jossa hän toteaa (sinänsä aivan oikein) ilmaston lämpenemisen estämiseen tähtäävistä toimenpiteistä, että
...ei yhdenkään maan ilmastopolitiikka vaikuta sen maan omaan tilanteeseen niin paljon, että toimet olisivat kannattavia.
Hän vertaa tilannetta asepalvelukseen. Ongelma on siinä, että asepalvelus on sekä yksilöille että valtiolle kannattavaa. Sillä paradoksaalisesti juuri ne yksilöt, jotka eniten asevelvollisuutta karttavat tai vastustavat, ovat yleisen elämänkokemuksen mukaan sen kaltaisia epäsosiaalisia yksilöitä, että heille nimenomaan asepalveluksen suorittamisesta olisi hyötyä, jos hyödyllä tarkoitetaan inhimillistä kasvamista ja myötäelämisen kykyä.

Kun EU on sotilaallisesti heikko, se pyrkii laajenemaan rauhanomaisesti. Se tyrkyttää omaa panteistista sosialismiaan lähialueilleen kuvitellen muslimimiehen luopuvan vallastaan vääräuskoisen naisen hyväksi (Hesari: 2/3 afgaanimiehistä sitä mieltä, että naisilla liikaa vapauksia). Luottamuksen osoituksena oman ideologiansa ylivertaisuuteen EU on avannut rajansa apposen auki. Itä-Saksan johtajat olivat tarpeeksi viisaita tietäessään oman ideologiansa surkeuden, ja he sulkivat rajat ulospäin. Merkelin Saksa sen sijaan avasi rajansa suuressa uskossa, että se houkuttelee sinne ihmisiä, ja niinhän se houkuttelikin.

Kun 70-luvulla siis perusteltiin maailmaa ilman rajoja sillä, että saavathan villieläimetkin liikkua vapaasti, niin Tanskan päätti rakentaa aidan pitääkseen villisiat poissa maasta. Ihmisten pitämiseksi pois maasta ei saa rakentaa aitaa, koska...?

8 kommenttia:

Löylyniemi kirjoitti...

... sinisilmäisesti uskotaan, että kaikki tänne tulevat ovat hyviä ihmisiä(, kunnes toisin todistetaan). Ketään ei saa syrjiä esim. alkuperän tai uskonnon perusteella edes maahan päästämisessä.

... ja kun maahan on päästy kaikki tänne tulevat ihmiset kuuluvat perusoikeuksien piiriin. Maahan tullutta ei saa palauttaa, koska:
"Ulkomaalaista ei saa karkottaa, luovuttaa tai palauttaa, jos häntä tämän vuoksi uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tai muu *ihmisarvoa loukkaava* kohtelu." (Uusi perustuslaki)

"Muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu" on mahdollista ihan missä maassa tahansa ja kenelle tahansa, jos esimerkiksi epäystävällinen kohtelu lasketaan ihmisarvoa loukkaavaksi kohteluksi. Sellainen voi uhata jopa Suomessa.


En ole mikään lakiexpertti, mutta huomattavaa muuttuneessa perustuslaissa näyttäisi olevan se, että alunperin Suomen kansalaisille annettiin oikeuksia. Nykyään ne annetaan käytännössä kaikille maassa oleskeleville.

Vanha luku II:
Suomen kansalaisten yleiset oikeudet ja oikeusturva

Uusi luku II:
Perusoikeudet


Luultavasti tämä uusi perustuslaki perusoikeuksista on tehty kansainvälisen ihmisoikeusjulistuksen pohjalta. Sehän on niin maailmaa halaava kuin olla ja voi.

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä oivallus Löylyniemeltä tuo perustuslain toisen luvun otsikon muutos. Näin tässä on käynyt - kaikilla maahan päässeille annetaan samat oikeudet kuin suomalaisille. Kannattaa muistaa, että systeemi muutettiin demarien vahvalla valtakaudella 90-luvulla. Siinä puolue, jota saamme kiittää nykyisestä tilanteestamme, jossa murjaanit riehuvat torpassamme kuin mielipuolet.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Euroopan hallitisijat, isot ämmät eli Merkel ja Macron ottavat asiat hoitaakseen, koska eihän tästä Euroopan suurvallasta meinaa tulla mitään.
https://www.politico.eu/article/emmanuel-macron-and-angela-merkel-franco-german-aachen-treaty-tests-european-nerves/

"The two leaders signed the Treaty of Aachen, a 16-page contract seeking to boost cooperation in areas such as foreign policy, defense, trade, mobility and research."
"At a moment where our Europe is threatened by the nationalist movements emerging inside its borders, shaken by a painful Brexit and worried by global concerns that go beyond nations — the climate, digital technology, terrorism or migration — Germany and France have to take responsibility and show the way," Macron said before the signing ceremony.

Saksassahan 30-luvulla asiat otti hoitaakseen Aatu, mutta liittolaiset ryssivät, mutta ryssät eivät. Vahingosta viisastuneena nykyinen Saksan johtaja on ottanut hyvin varustautuneen maan hallitsijan kumppanikseen, tämähän tulee hyvin toimeen kypsemmän iän johtajattarien alaisena.

Alkaakohan tämän vuosisadan 30-luku vanhan tanssin askelin?

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä linkki, kiitos.

Macron ja Merkel ovat aivan hukassa. Kukaan ei kaipaa heitä.

Löylyniemi kirjoitti...

Euroopan unioni - tuo merkillinen liitto, jonka 28 jalkaa yrittää marssia samalla saappaalla.


"EU:lla on vaikeuksia hyväksyä, että joku haluaa erota ja itsenäistyä. Vaikka EU mainostaa olevansa rauhan liitto, se tekee kaikkensa haitatakseen brittien eroa ilmeisesti toivoen, että ero voitaisiin viime hetkellä pysäyttää."

Myös se vaikuttaa, että tämä on ennakkotapaus. EU:n täytyy näyttää, että eroaminen on todella tuskallinen prosessi jolloin muiden EU-maiden enemmistojen mielipiteet säilyy EU:ssa pysymisen kannalla.

Ei sen kai tarvitsisi olla niin pitkä ja tuskallinen prosessi, jos Briteissä heti tunnustettaisiin tosiasiat ja todettaisiin, että mitään erosopimusta ei tehdä. Parempi kertarytinä, kuin ainainen natina.

Olisi vaikea kuvitella, että EU suostuisi antamaan Britannialle mitään erityisoikeuksia. Britannian kannalta hyvä sopimushan toimisi yllykkeenä muidenkin maiden erolle.

Kumitonttu kirjoitti...

Asiaa puhut Löylyniemi.

EU ei ole rauhan liitto vaan liberaalia fascismia toteuttava, omaa vaikutusvaltaansa lähialueillaan kasvattamaan pyrkivä epädemokraattinen läpi korruptoitunut roistovaltio.

Ei kun oliko se rooli varattu Trumpilla ja Putlerille...

Becker kirjoitti...

Muslimien paras kaveri Euroopassa ja erityisesti Ruotsissa on Sosiaalidemokratti.

Qroquius Kad kirjoitti...

Rajat pitää lakkauttaa, koska linnutkin lentävät niiden yli. Linnut myös paskovat rajattomuutta vaativien hippivihreiden ja muiden anarkistien päälle lentäessään heidän ylitseen.

Sopisiko hippianarkoille siis, että minä tyhjentäisin pottani heidän niskaansa parvekkeelta heidän kävellessään jalkakäytävällä, koska linnutkin? Vai olisikohan se sittenkin jollain tapaa eri asia...?