lauantai 23. marraskuuta 2013

Kapteeni koukkunokka

The commanding officer at a Russian military academy (the equivalent of a 4-star general in the US) gave a lecture on Potential Problems and Military Strategy. At the end of the lecture, he asked if there were any questions.

An officer stood up and asked "Will there be a third world war? And, if so, will Russia take part in it?"

The general answered both questions in the affirmative.

Another officer asked "Who will be the enemy?" The general replied "All indications point to China". Everyone in the audience was shocked.

A third officer remarked "General, we are a nation of only 150 million, compared to the 1.3 billion Chinese. Can we win at all... or even survive?"

The general answered "Just think about this for a moment: In modern warfare, it is not the number of soldiers that matters, but the quality of an army's capabilities!

For example, in the Middle East we have had a few wars recently where 5 million Jews fought against 150 million Arabs and Israel was always victorious".

After a small pause, yet another officer - at the back of the auditorium - asked "Do we have enough Jews?"

21 kommenttia:

GM kirjoitti...

Kaikki kunnia Israelin asenteelle, mutta kyllä heidän menestyksensä johtuu melko pitkälti siitä että vastustaja (onneksi) on ollut totaalisen paska.

Muslimit puskee pyhällä hengellä fanaattisesti eteenpäin ja kuolevat. Siinä vaiheessa kun he ottavat samanlaiset koulutusmetodit ja taktiikat kuin Israelissa, niin lähtö tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Ei pidä unohtaa myöskään USA:n materiaali, koulutus-, poliittisen- ja rahallisen tuen merkitystä.

Kumitonttu kirjoitti...

Ole hyvä ja etsi väitteillesi lähteet, joista näkyy suuruusluokka rahalliselle ja materiaaliavulle. Kerro myös konkreettisesti, millä tavalla Obaman hallinto on pitänyt Israelin puolta ja antanut tukea.

On ongelmallista että heitetään tuollaisia yleistyksiä, koska ne osoittavat keskustelijan tietämättömyyttä tosiasioista ja argumentoivan mielikuvatasolla. Koska tämä kirjoitus on vitsi, kommenttien valvonta on leväperäistä. Asiakirjoituksen yhteydessä en olisi vaivautunut moista rykäisyä edes julkaisemaan. Nyt saat mahdollisuuden sivistää itseäsi jos vaivaudut ottamaan asioista selvää, mitä suoraan sanottuna epäilen.

Anonyymi kirjoitti...

Rahallisesta tuesta löytyi tällaista:
"Since 1985, it has provided nearly $3 billion in grants annually to Israel, with Israel being the largest annual recipient of American aid from 1976 to 2004 and the largest cumulative recipient of aid since World War II.[2] "
Tämä ei tod.näk. sisällä yksityisiä avustuksia.

Lisää tuesta voit lukea:
http://en.wikipedia.org/wiki/Israel%E2%80%93United_States_relations

savupiippu kirjoitti...

nii just! Valittu Kansa osaa kaiken itse ja tehnyt kaiken ilman apua.

hitlerillä jäi ikävästi homma kesken jutikoiden kanssa. olisi tuollakin alueella rauha kun lutikat eivät olisi kusemassa kaikkien muiden muroihin.

Anonyymi kirjoitti...

Tässähän niitä Ameriikan apuja: http://en.wikipedia.org/wiki/Israel%E2%80%93United_States_military_relations#Military_aid

Kumitonttu kirjoitti...

Since 1985, it has provided nearly $3 billion in grants annually to Israel

Eli noin 90 miljardia dollaria tukea 30 vuodessa noin 9miljoonalle asukkaalle - yhdyvalloista. Yhdysvaltain antama apu on hinta Carterin halusta nousta histroriaan miehenä, joka teki rauhan Lähi-idässä. Yhdysvallat maksaa tukea sekä Israelille että Egyptille - "vakauttaakseen aluetta" kuten he itse sanovat.

Jos ajatellaan avun määrää, niin voit mielessäsi miettiä esimerkiksi Kreikan saamaa apua. Tai sen osuutta kummankaan maan sotilasmenoista samalla ajanjaksolla. En vähättele avun määrää, mutta se on saman verran kuin Yhdysvaltain tuki on ollut Egyptille samalla ajanjaksolla. Kuten linkistä näkyy, Israel on saanut apua vähemmän kuin vihollisensa...

Israel on alueen ainoa valtio, joka ei saa muilta mailta tukea, kun taas kaikki muut maat ovat muun maailman rahoittajien suosiossa. Palestiinalaiset saavat eniten avustusta maailmassa lärviä kohden.

Toivottavasti tämä avasi vähän silmiäsi etkä vain käperry syvemmälle omiin ennakkoluuloihisi.

Anonyymi kirjoitti...

Egypti kuitenkin on yli 50 miljoonan ihmisen maa. Israel on n. Ruotsin kokoinen. Tuki Egyptille on suhteessa paljon pienempää. Kuten totesin tuo tuki ei sisällä yksityisiä avustuksia, jotka ovat todella merkittäviä. Tavalliset ihmiset USA:ssa tukevat Israelia luultavasti enemmän kuin valtio.

Tuossa myös todettiin, että toisen maailmansodan jälkeen Israel on saanut eniten tukia USA:lta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuon lähteesi mukaan Israel on saanut vuodesta 1946 lähtien 185 miljardia dollaria tukea USA:lta, Egypti on saanut 114 miljardia. Ei siis yhtä paljon.

Muslimi maat Lähi-idässä ovat saanet tukea USA:lta yhteensä 300 miljardia, siispä Israel on saanut 2/5 kaikista USA:n tuista.

Anonyymi kirjoitti...

Lisätään vielä, että muslimimaat ovat saaneet sotilastukea USA:lta 127 miljardia. Israel on saanut 123 miljardia eli puolet kaikesta tuesta.

Kumitonttu kirjoitti...

Luoja mikä tollo. Nyt kyseessä on YHDYSVALLAT, jonka ideologinen liittolainen Israel on. Tässä ei ole vielä käsitelty Neuvostoliiton/Venäjän, Saudi-Arabian ja EU-maiden antamia tukia.

Koita nyt jumankekka käyttää päätäsi ennen kuin vaahtoat "epätasa-arvoisesta" toiminnasta.

Sillä paljonko egyptissä on asukkaita verrattuna Israeliin ei ole mitään merkitystä, koska sotilasapu - jota avusta on puolet - ei muuta voimasuhteita asukasluvun mukaan. Aseapu menee asevoimille - ei siviileille (paitsi palestiinalaisten tapauksessa).

Anonyymi kirjoitti...

Israel on saanut asetukea 123 miljardia Egypti 57 miljardia. Siis Israel on saanut kaksi kertaa niin paljon kuin Egypti. Israelia ovat tukeneet muutkin kuin USA. Britannia ja Saksa ovat tukenee Israelia merkittävästi. Luultavasti myös Ranska.

Kumitonttu kirjoitti...

Siis Israel on saanut kaksi kertaa niin paljon kuin Egypti.

Oletko sinä sitä mieltä, että Israelia ei olisi pitänyt tukea? Etkö sinä ymmärrä, että Israel on joku prosentin kokoinen maaläntti vihamielisen ympäristön saartamana. Ainoa uskonnonvapautta kunnioittava maa alueella. Sinun mielestäsi Yhdysvaltain tulisi tukea Israelin tuhoamista tavoittelevia, ihmisvihamielisiä muslimivaltioita. Niinkö?

Ei ihme että puhut sekavia, jos ajattelet tuolla tavalla.

Suomessa oli aikoinaan samankaltainen tilanne, ja ainoana sotaan osallistuneena länsivaltana Yhdysvallat ei poikkaissut diplomaattisuhteita. Sekin on varmaan mielestäsi väärin, joten argumentointisi taso ei tosiaan minua naurata.

Anonyymi kirjoitti...

Ei minusta tuki väärin ole. Mutta Israel ei ole tosiaankaan pärjännyt omin voimin ja kyvyin kuten te pro-Israel-porukat usein väitätte. Saamastaan massiivisesta tuesta huolimatta Israel on edelleen suht. köyhä maa, joten Israel ei ole pärjännyt kovinkaan hyvin.

Kumitonttu kirjoitti...

Saamastaan massiivisesta tuesta huolimatta Israel on edelleen suht. köyhä maa, joten Israel ei ole pärjännyt kovinkaan hyvin.

Tätä mä vähän pelkäsin, että siinä taas vaahtoaa yksi puupää, joka ei vaivaudu selvittämään asioita vaan toistelee omia ennakkoluulojaan.

Factbook: Suomen kansantuote 37.000 USD/hlö.

Factbook: Israelin kansantuote 32.800 USD/hlö.

Factbook: Egyptin kansantuote 6.700 USD/hlö.

Anonyymi kirjoitti...

Israel on Länsi-Euroopan maita köyhempi vaikka se saa miljardeja tukea joka vuosi. Yksikään muu länsimaa ei saa samanlaisia tukia. Israelin saama tuki on useita prosentteja BKT:sta.

Jaassu kirjoitti...

Pelkästään palestiinalaiset ovat saaneen saman verran tukea YK:lta ja länsimailta kuin israel, ja eivät ole saaneet aikaiseksi mitään.

Egyptin tuet ovat samaa luokkaa mitä israelin, USA jakaa myös pakistanille ja aika monille muillekin maille huomattavia summia.

Kummastelen edelleen suuresti miten yhdysvaltain tuki israelille näyttää olevan joillekin suuri ongelma.

Israelin tukeminen on sentään tarpeellista, kun sen naapurimaat eivät edes suostu käymään kauppaa sen kanssa ja pyrkivät monella tavoin tukahduttamaan ja aiheuttamaan haittaa sille.

Anonyymi kirjoitti...

Israel ei häviä mihinkään koska sillä on vielä jokerikortti eli ydinase. Jos islamilaisilla mailla ja niiden tukemilla ryhmillä olisi koulutus ja taktiikka samaa tasoa kuin Israelilla, niin Israel voi ampua 80-400 ydinkärkeä.

USA on tukenut vuosikymmenien aikana kaikenlaisia kehitysmaadiktatuureja kuten Mobutun ajan Zairea, Marcosin ajan Filippiienjä tms. pellemaita massiivisilla summilla mutta niistä ei ole siinä määrin mölisty kuin siitä miten se tukee Israelia. Kylmän sodan aikana USA ja Neuvostoliitto yrittivät saada kehitysmaiden gepardihattuja puolelleen kaikenlaisten tukien avulla.

Islamilaiset maat ja ryhmittymät ovat saaneet raha-apua, aseapua ja neuvoja Neuvostoliitolta ja sen jälkeen Venäjältä mutta silti ne eivät ole onnistuneet voittamaan Israelia.

Sitä voi ihmetellä miksi Obaman hallinto keskeytti raha-avun maksamisen Egyptille sen jälkeen kun armeija syrjäytti Mursin ja Muslimiveljeskunnnan. Kuitenkin Israelille on helpompaa jos Egyptiä hallitsee armeija eikä Muslimiveljeskunta, puhumattakaan salafisteja. Miksi USA ostaa öljyä saudeilta ja aseistaa heitä, vaikka saudit eivät tunnusta Israelia?

Palestiinalaiset ovat saaneet eniten kehitysapua tms. kaikenlaista ulkomaanapua henkeä kohti jaettuna. Tämän lisäksi pitää huomioida islamilaisten maiden antama apu, jota ne antavat uskonnollis-poliittisista syistä.

Islaminuskoiset vastustavat Israelia siksi koska islam on juutalaisvastainen uskonto. Sen voi tarkistaa Koraanista ja haditheista. Islaminuskoiset vastustavat Israelia koska Israel on este islamilaisen kalifaatin muodostamiselle.

USA on antanut tukea Israelille mutta sen merkitystä ei kannata liioitella. USA myy Israelille aseita sopuhintaan ja antaakin niitä. USA on antanut myös selvää rahaa. USA on antanut tiedustelutietoja. Kuitenkin Israel sotii itse ne sodat mitä sotii. USA ei ole vienyt joukkoja Israeliin.

Israelin tiedossa olevat öljy-ja kaasuesiintymät tuovat lähiaikoina sen verran paljon tuloja Israelille, joten USA:sta tulevan tuen tarve pienenee. USA ei oikein tykkää tuosta koska sen sananvalta Israelin suhteen pienenisi, vaikka se näin säästäisi jonkin verran rahaa. Turjalainen varmaan tietää tästä enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Wikipedia sivulla: BKT:t
Suomi (2012) 35 928 euroa/hkl (nyky kurssilla) =48575 dollaria/hkl

Israel (2011) 32 297 dollaria/hkl

Ero on suuri.

Kumitonttu kirjoitti...

Suomi (2012) 35 928 euroa/hkl (nyky kurssilla) =48575 dollaria/hkl

Israel (2011) 32 297 dollaria/hkl


Valitettavasti Suomeen verrattaessa täytyy käyttää ostovoimakorjattua kansantuotetta.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaisi katsoa Afrikkaan maksettua kehitysapua, jota on vipattu sinne noin 50 vuotta. Afrikkaan maksetut kehitysapurahat menevät suurimmaksi osaksi eliitin taskuihin, joilla ne hankkivat kaikkea kivaa.

Palestiinalaisille suunnatut tuet menevät yleensä johtajien taskuihin, tyypillistä kehitysmaameininkiä.

USA:n antamassa avussa Israelille on parempi panos-tuotto-suhde. Israelissa on elinkeinotoimintaa jota juutalaiset pyörittävät paikan päällä, maataloutta, teollisuutta ja palveluita jne. Israel kerää myös ulkomaalaisia yksityisiä sijoituksia. Ssassa niistä on Israel-ja juutalais-sympatisointia mukana mutta osassa aitoa liiketaloudellisin perustein tehtyjä sijoituksia.