perjantai 7. kesäkuuta 2013

Hymyä huuleenMiksei aina vois olla perjantai?

Iltalehden mukaan Vihreät ehdottavat että Perussuomalaisten tulisi olla huolissaan ennemmin (nuorten) alkoholinkäytöstä kuin burqan käyttökiellosta. Ehkä edustaja Satu Haapanen ei ole tietoinen, että Suomessa alkoholin käyttäminen alaikäisiltä on kielletty. En ymmärrä miten sitä voisi vielä kieltää. Väkisin tulee mieleen, että Haapanen ei oikeasti ymmärrä, mikä niqab oikein on.

Oras Tynkkysen kaltevan pinnan argumentti ei sekään oikein pure. Hän väittää, että "vapaassa maassa ketään ei saa pakottaa pukeutumaan tietyllä tavalla". Kyllä nimittäin saa. Armeijassa pukeudutaan tietyllä tavalla, koulussa omallaan, naamioituminen mielenosoituksissa on kielletty, alasti ei saa kulkea ja niin edelleen. Vihreiden "vapaassa maassa" ei saa haukkua muita, arvostella ideologioita, kantaa asetta tai olla maksamatta veroja. Sellaista vapautta Vihreät meille tarjoavat. Mutta kun tulee puhe rauhanuskonnon symbolista, astuukin kuvaan "vapaan maan"-argumentti.

Itse muistan kun lapsena joku käski tekemään jotain, niin siihen vastattiin näsäviisaasti että "ei mun tarvi, Suomi on vapaa maa". Tynkkynen on ilmeisesti jäänyt alakouluikäisen henkiselle tasolle.

7 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Kansanedustaja Oras Tynkkynen ei ilmeisesti muista, että hänen työpaikallaan eduskunnassa on miehillä pukupakko.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Varsin vihreää logiikkaa panna valinkauhaan kaksi asiaa, joilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Vaan nythän persut voisivat tehdä lakialoitteen siitä, että alaikäisille määrättäisiin juopottelun estämiseksi pakolliset kotiintuloajat. Luulen nimittäin, että vihreitten puolelta alkaisi joukkorääkyminen, että ei ihmisten kulkemista saa rajoittaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Tuohan olisikin oiva ajatus vaatia kotiintuloaikoja nuorille. Urbaani elämä ei enää olisi niin kivaa kun poliisisetä olisi valvomassa.

Nythän joku aivokääpiö oli valittanut kun hänen alaikäinen lapsensa joutui kuuntelemaan Radio Suomipopin aamushow'n seksivitsejä. Tämä pölvästi sai Iltalehdessä palstatilaa että "eikö kukaan valvo radio-ohjelmia". Ei Kai vapaassa maassa tarvi vahtia ihmisiä...

Anonyymi kirjoitti...

Sehän oli joku EU:n ehdotus pari vuotta sitten, että Europpalaiseen Ihmisoikeuteen kuuluu subjektiivinen oikeus lomailla jossain ulkomailla toisten piikkiin.

Ja tietysti kaikilla on oikeus parempaan elämään, niinq ja sitäpaitsi turvallisuus ei o mikään superoikeus.

Nuo kaikki yllä ovat jonkun silmäätekevän, arvovaltaisen tahon argumenttejä valtamediassa.

Näihin tunnelmiin, Pörri korkkaa Bacardin.

Kumitonttu kirjoitti...

Levillä kerran pyysin rommikolan. Talvityttö sano ettei ole rommia. Pyysin bacardikolan, sellainen löytyi...

DuPont kirjoitti...

Yrjöperskeles sanoi: "Vaan nythän persut voisivat tehdä lakialoitteen siitä, että alaikäisille määrättäisiin juopottelun estämiseksi pakolliset kotiintuloajat. Luulen nimittäin, että vihreitten puolelta alkaisi joukkorääkyminen, että ei ihmisten kulkemista saa rajoittaa."

Niin, sääntöja tarvittaisiin, muttei kuitenkaan sellaisia, jotka rajoittaisivat ihmisiä...

Ota tuosta sitten selvää.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin mainostamassa tätä Kumiksen juttua tuolla Iltalehden palstalla.