maanantai 24. kesäkuuta 2013

Helsinki 2025 - hyvältä näyttää!

Ilmatieteenlaitoksen uutisia:
- Tieteen totuus on kriisissä. Liian pitkään meitä on opetettu uskomaan, että voimme vain luottaa tutkijoiden kertovan totuuden. Viime vuosien tutkimukseni ovat kuitenkin opettaneet minulle, että tieteen tekijät eivät ole sen rehellisempiä kuin vaikkapa ravintoloitsijat. Heitä myös valvotaan huomattavasti vähemmän, sanoo Deere.
Tämähän ei varmaankaan koske tutkimuksia ihmisen aiheuttaman ilmaston lämpenemisestä, eihän?

Mitä on suomalaisuus maailmanmatkaajien mielestä:
Suomi tarjoaa etenkin perheellisille rauhallisen ja turvallisen paikan lomailuun.

Suomalaiset ovat myös vieraanvaraisia ja jättävät tähdet rauhaan.

- Yksi meidän valttimme on se, että suomalaisista tykätään. Me ollemme aidosti vieraanvaraisia ja varmasti osataan kohdella näitä maailmantähtiäkin inhimillisesti. Täällä saa olla rauhassa.
Kuulostaa suomalaisen eliitin korvissa varmaan melko vieraalta, kuten kirjoitin aikaisemmin (Inhokkina isänmaa 19.6.2013).

Mutta kuinka pitkään Suomi ja ennen kaikkea me suomalaiset saamme nauttia globaalissa mittakaavassa poikkeuksellisen rauhallisesta ja turvallisesta ympäristöstämme? Yhden sivistyneen arvauksen antaa Ari Pauna Hypoteekkiyhdistyksestä:
Eräs asuntomarkkinoihin perehtynyt toimittaja kysyi minulta, miltä Helsingin asuntomarkkinat näyttävät 10 vuoden päästä. Vastasin, että kannattaa hypätä metroon ja ajaa sillä Vuosaareen. Se voi olla samalla aikamatka tulevaisuuden Helsinkiin.

4 kommenttia:

Janne kirjoitti...

Blogistille antaisin sen verran palautetta, että olen itse asunut 10 vuotta Vuosaaressa ja ei tämä kaupunginosa ole mielestäni mitenkään slummiutunut tänä aikana.
Uusia asuinalueita nousee koko ajan, suurin osa asumisoikeus- tai kovan rahan asuntoja. Toki ostoskeskuksella ja Rastilan alueella törmää maahanmuuttajiin mutta ei tuo Mogadishu Avenue (itse sarjahan jouduttiin kuvaamaan Vantaalla kun ei Rastilassa ollut rähjäistä) ole lainkaan maineensa veroinen. Ns. vanha Vuosaari on suurimmalta osalta yksityisiä taloyhtiöitä ja sama pätee Aurinkolahteenkin... Kantakaupunki taitaa Helsingissä olla ainoita alueita jossa maahanmuuttajia ei asu paljoa. En siis käyttäisi Vuosaarta minään malliesimerkkinä mamulähiöstä.

Anonyymi kirjoitti...

Itse ihmettelen näin "maalaisena" miten viitsitte asua siellä kehitysmaalaisten joukossa. Jotta muuttaisin Helsinkiin, tulisi rahaa olla sen verran ettei roskaväen seassa tarvitsisi elää, jos ja kun ei ole niin parempi pysyä maakunnissa. Jokainen toki tyylillään ja jos niihin slummeihin on pienestä pitäen tottunut niin silloinhan asiassa ei ole mitään ihmeellistä.

Anonyymi kirjoitti...

Janne, luitko teksiä ollenkaan? Vuosaarikommentti tuli Hypoteekkiyhdistyksen Ari Paunalta. Et varmaan väitä, että hänellä ei olisi edellytyksiä tietään eri kaupinginosissa asumisesta jotain?

Tuttavani asuu Ramsinniemessä ja joskus kesäisin käymme tutustumassa Vuosaaren eri anniskeluravintoloihin, sikäli kun paikalle uskaltaa espoolaisena mennä.

Hän kertoo, että asukkaiden kesken saarta kutsutaan Monacoksi. Esikuvansa mukaan sielläkään ei kukaan maksa veroja.

Tuo saattaa olla hieman kärjistettyä, mutta huomaamme, että jo kaksi vuosaarelaista riittää olemaan täysin eri mieltä oman asuinalueensa meiningistä. Arvata vain saattaa, missä suhteessa eriävien mielipiteiden määrä kasvaa mielipiteensä kertoneiden määräär verrattuna.

t. Pörri Orava

Janne kirjoitti...

Pörri, luin Hypon johtajan tekstin ja hän ei mollannut Vuosaarta. En minä pidä siitä ostarilla notkuvasta mamujen, mustalaisten ja kantisten muodostamasta nuorisoporukasta enkä hanuria rääkkäävistä romanialaisista. Vuosaarelaisena kutsun sinut mielihyvin seurakseni jommalle kummalle lammen ostarin terassille. Ei siellä pahemmin mamuja näy mutta kesäisin lammen ympäristössä reipasta ulkoilma-elämää viettää sekailen seurakunta suomalaisia alkkiksia. Gettoutumaan tämä ei siis vielä ole aluuena päässyt... Kontula, Vesala, Myllypuro... nuo ovat pahempia paikkoja.