keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Viikin äärioikeisto liputtaa SDP:n puolesta

Iltalehti otsikoi, että Natsilippu Viikissä kuumentaa tunteita - oheisen kuvan kanssa.Muistellaanpa, mitä natsien ylipäällikkö teki muslimien Jerusalemin suurmuftille - kuva alla.Ja kun kerran uusnatseista ja "äärioikeistosta" puhutaan, niin katsotaanpa, mitä Norjan Utoyassa liputettiin päivää ennen joukkoteurastusta - kuva alla.Ja kun muistetaan nämä joka keväiset ituhippien puutarhabileet Kumpulassa, jossa Che Guevara -paidat vilkkuvat kuin ambulanssin merkkivalot, niin pakko kysyä: Missä ongelma?

10 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Juu, Che Guevara paita on ihan jees, samoin sirppi ja vasara -paidat. Voittajat kirjoittavat historian. Näin se vaan menee.

Kumitonttu kirjoitti...

Jos hakaristi onkin natsien tunnus, niin vähintään yhtä suurta tuhoa aiheuttivat venäläinen ja kiinalainen sosialismi. Sirpit ja vasarat edelleen näkyvät wappumarsseilla, eikä kukaan mediassa pahoita mieltään. Mao-paitoja näkyy kaupunkikuvassa vieläkin, vaikka hän oli aikansa suurin murhamies. Che Guevara komistaa monen nuoren Kalliossa asuvan rintamusta, vaikka mies omin käsin tappoi vastustajiaan.

Sosialismi sisältää ajatuksen "uudesta ihmisrodusta" jo ihan marxilaisuuden peruskäsityksenä. Ei natsismi poikkea siltä osin muista saman perustan omaavista ideologioista.

Tomi kirjoitti...

Kyllä maailma olisikin parempi, jos kumitonttuja lahdattaisiin vähän väliä.

Kumitonttu kirjoitti...

Sosiaalidemokraatti Paananen olisi voinut pitää päänsä kiinni mutta sieltä se vaan puski esiin tämä väkivallalla hekumointi. Tomi, olet henkisesti epävakaa - kai tiesit sen?

Becker kirjoitti...

Tomin henkinen tila on varmaan jo monille selvinnyt.
Toi Utoyan kuva on muuten mielenkiintoinen. Kaikki kyllä jauhavat saaren tragediasta, mutta juuri kukaan ei kerro mitä siellä itse asiassa tehtiin. Minä olen saanut sen käsityksen, että se oli jonkinasteinen demarien aivopesukeskus, jossa juuri oli ennen ampumisvälikohtausta oli teemana Israel-vastaisuus.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

No kyllähän sosialisti se kansallissosialistikin on. Ei niissä mitään merkittävää eroa ole, natsilla, kommunistilla tai demarilla. Mutta monta toisilleen läheistä ajatusta. Kuten juutalaisista eroon pääseminen.

Muuten, tietääkö kukaan kumpi voitti kisan juutalaisten murhaamisessa? Hitler vai Stalin?

Kumitonttu kirjoitti...

Tuossa Utoya kuvassa siis etummaisena on Norjan pääkanisteri, sosdem Jens Stoltenberg. Olettaa sopii, että Jens on myös kova poika boikotoimaan Israelia. Kuten suurmufti. Ja kuten Viikin uusnatsi.

Kumitonttu kirjoitti...

Turkkulaanen, kaiketi saksalaiset saivat juutalaisia hengiltä enemmän kuin Stalinin koneisto. Stalinin "kunniaksi" on kuitenkin todettava, että hän pysäytti joukkonsa että natseille jäi aikaa "hoitaa" Varsovan gheton vastarinta pois päiviltä.

Sodan jälkeen Stalin kannatti Israelin perustamista kun ressukka kuvitteli, että juutalaiset olisivat Neukkulalle suosiollisia. Mutta kun eivät olleet, Teräs valitsi sitten arabit puolelleen, ja arabeillahan on tunnetusti tuo suvaitsevaisuus juutalaisia kohtaan vähän heikossa hapessa.

Anonyymi kirjoitti...

Erikoisen näköinen lippu, oiskohan se tämä http://commons.wikimedia.org/wiki/File:NSDAP_Alte_Garde.svg

Kumitonttu kirjoitti...

Sehän se varmaan. En tiedä mistä tuo oikein tulee. Sosialisteillahan on tunnetusti viehtymys erilaisiin kunniamerkkeihin, arvonimiin, lippuihin ja muihin prenikoihin.