maanantai 13. toukokuuta 2013

Tekopyhyyden huipentuma - Tuomiojan natsiviha

Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja on valitettavasti tullut tunnetuksi ikäistensä pasifistien kanssa lähinnä siitä, että heille rauhaa tulee vain yhdestä suunnasta. Siinä missä hänen ikäluokkansa vanhemmat saivat yhdestä kosketuksesta 40-luvulla pysyvän immuniteetin kommunismille, Tuomiojan ikäluokka ilmeisesti koki, että he eivät ole ajatuksineen Suomessa kovin hyväksyttyjä ja arvostettuja. Mikä olikaan helpompi keino tukkia omien vanhempien ikäluokan suut hankkia arvostusta Neuvostoliitosta?

Tuomiojalle ja hänen ikäluokalleen on jäänyt tuo levy soimaan, ja yhä edelleen vihollinen numero yksi löytyy Pohjois-Amerikasta ja sen pienestä liittolaisesta Israelista. Tällä kertaa Tuomioja ärähtää Suomen Israeliin myymistä aseista. Tuomiojan mielestä Israel (ja Yhdysvallat) on Lähi-idän rauhanprosessin esteenä. Ei siis se, että juutalaisilla on (tässäkin asiassa) valta, mutta he myös käyttävät valtaansa väärin ja haluavat tuhota muita kansoja. Jostain syystä tätä näkemystä ei jaeta poliittisen vasemmiston ulkopuolella...

Mitä Tuomioja ajattelee Syyriasta, jossa vahinko on jo tapahtunut, ja sisällissodassa on kuollut enemmän ihmisiä kuin Israelin ja arabien kaikissa sodissa yhteensä? Tuomioja ei myöskään näe mitään uhkaa islamin vallatessa tilaa jopa entisten maltillisten muslimimaiden joukossa. Vain Israel, jonka kaikki naapurimaat tukevat terrorismia, on ainoa pysyvä este rauhan toteutumiselle.

Iran tuke terrorijärjestöjä, joiden perustamisasiakirjoissa todetaan, että niiden tavoite on tuhota Israel ja juutalaiset. Iranissa tapetaan homot ja avionrikkojat, vääräuskoiset ja ateistit. Kiinassa kansalla ei ole sananvapautta tai uskonnonvapautta. Tiibet on vuotava mätäpaise, johon Tuomioja ei rohkene puuttua.

On valitettavaa, että edes merkittävimmät eurooppalaiset poliitikot eivät ole immuuneja tekopyhyydelle. Tekopyhyys on vihan hedelmä ja kasvattaa uutta vihaa. Euroopassa ollaan huolissaan "vihapuheesta", mutta johtavat poliitikot suoltavat vihaa sellaisia maita kohtaan, jotka yrittävät puolustaa itseään vihaa tihkuvalta naapurustoltaan.

Kaikken kokeneimpien ja arvovaltaisimpien poliitikkojen olisi syytä vastustaa vihapuhetta ja varoa syyllistymästä sellaiseen omalta kohdaltaan, mutta sen sijaan he syyllistyvät siihen itse ja - hullua kyllä - sen jälkeen syyttävät siitä poliittisia vastustajiaan.

10 kommenttia:

Igor kirjoitti...

KT, älä yleistä koko ikäluokkaa. Kuulun Tuomiojan ikäluokkaan. Osin liikuimme jopa samoissa piireissä. Ja minäkin olen pasifisti-sivari. Mutta en minä Yhdysvaltoja ole nähnyt minään pahan valtakuntana vaikka en kaikesta siellä ole pitänytkään. Yhdysvaltain Israel suhde on oma komplisoitu lukunsa. Puhuttiinhan aikoinaan, että maailman suurin juutalaiskeskittymä on New Yorkissa eikä Tel Avivissä.

Tuosta aseyhteistyöstä Israelin kanssa tuli mieleeni Suomen rikkaimmaksi (Lontoossa asuva) mainittu mies "Poju" Zabludowicz. Hänen isänsä Schlomo rikastui aseteollisuudella ja "Poju" omistaa kai edelleen aseteollisuutta Israelissa ja Yhdysvalloissa.

Kumitonttu kirjoitti...

No ei teidän ikäluokkanne kuitenkaan ole halunnut estää Tuomiojan, Lipposen ja Halosen politiikkaa toteutumasta. Missä teidän ikäluokkanne teki isänsurman myötäilemällä Neukkulaa, seuraava sukupolvi korostaa isänmaallisuutta. Armeijan jo 60-luvulla alkaneissa kyselyissä on selvitetty maanpuolustustahtoa. 50 vuotta sitten noin 40% piti isänmaan puolustamista tärkeänä vaikka lopputulos olisi epävarma. Nyt luku on noin 80%. Nykyinen isänmaallisuus on keski-ikäisten enemmistön arvomaailmasta nouseva arvomaailma. Moni teidän ikäluokadtanne on tullut opportunistisesti mukaan aivan kuten 60-luvulla toiseen suuntaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Suuret ikäluokat ovat länsimaiden historian tuhoisin sukupolvi, jonka jäljiltä jää raunioita ja perustaltaan kestämättömiä järjestelmiä jälkipolville.

Suuret ikäluokat:
- elivät suhteellisen turvatun lapsuuden vailla puutetta (ja syyttävät heidän jälkeen tulleita ikäluokkia pullamössösukupolveksi)
- innostuivat nuorena vasemmistolaisista aatteista, joiden innoittamina tuhosivat perinteiset arvot ja niihin nojaavat instituutiot
- maksattivat asuntovelkansa inflaatiolla (lue: vanhempiensa säästöillä)
- innoistuivat 80-luvun lopulla kapitalismista ja aiheuttivat Suomen historian pahimman laman (koska he olivat eläneet sääntelytaloudessa eivätkä ymmärtäneet kapitalismia)
- eivät tehneet riittävästi lapsia, jotta heidän luomansa hyvinvointivaltiojärjestelmä kestäisi heidän jälkeenkin
- ovat viimeinen ikäluokka, joka saa nauttia muiden maksamista eläkkeistä
- paikkaavat jälkiään tuomalla maahan luku- ja kirjoitustaidottomia maahanmuuttajia työvoimapulan poistamiseksi.

Tuo lista on kieli poskessa kirjoitettu, eli sitä ei pidä ottaa turhan vakavasti.

Anonyymi kirjoitti...

" ... Iranissa tapetaan... "

Tuohon voisi lisätä vielä maininnan sikäläisestä erinomaisen nopeasta ja kustannustehokkaasta alkoholismin miekkakatkaisuhoidosta:

- Kerrasta poikki ... ;-)

Igor kirjoitti...

Vasaran luettelo ikäluokkani synneistä alkoi todella v..uttaa. Minä olen ainakin yrittänyt vastustaa luku- ja kirjoittamistaidottomien maahantuontia - kyllä siellä mokuttajien joukossa on valitettavan paljon nuorempiakin ikäluokkia. Ehkä jopa enemmän kuin minun ikäluokkaani. Tuo eläkesysteemin syyllistäminen koko ikäluokan syyksi on sekin aika loukkaava. Ainakin minun töistäni on maksettu isot kasat eläkemaksuja vuodesta 1962 alkaen vuoteen 2010 asti eli siitä kun olin 17 vuotias - 48 vuoden ajan. Enkä minä ole osallistunut eläkevarojen hallintaan. Minä olen ainakin hankkinut viisi lasta kansan lisäämiseksi. Minusta tuollainen koko ikäluokan sokea räiskiminen on suorastaan tyhmää arroganssia.

Onneksi Vasara edes hiukan lieventää luetteloaan sanomalla "Tuo lista on kieli poskessa kirjoitettu, eli sitä ei pidä ottaa turhan vakavasti."

Kumitonttu kirjoitti...

Ehkä tässä on samaa kiittämättömyyttä kuin GPI:n omassa pasifismissa ajatellen hänen vanhempiensa ikäluokkaa ja uhrauksia..........?

Igor kirjoitti...

KT, saatat olla viimeisimmässä kommentissasi oikeassa. Siitä voisi käydä pidemmänkin keskustelun. Sivariuteni perusteita en ryhdy tässä esittelemään, mutta voin vakuuttaa ettei oma pasifismini ollut mitään kiittämättömyyttä sodassa uhrinsa antaneita kohtaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Totta kai tuo yllä oleva lista oli törkeää yleistystä ja provokaatiota.

Toisaalta samanlainen ilmiö nähtiin kaikissa länsimaissa eli Yhdysvalloissa baby boomer -sukupolvi ja Euroopassa 68-sukupolvi. Vasemmistolaisista ajatuksista eivät kaikki innostuneet. Osalla lisäksi innostus jäi tilapäiseksi. Järki voitti myöhemmin.

Tämän ikäluokan poliittinen vaikutus oli valtava suurelta osin siksi, että heitä oli niin paljon.

Igor on aivan oikeassa, että suuri osa hänen ikäluokastaan on tehnyt töitä nuoresta asti. Toisaalta hänen ikäluokalleen oli työtä tarjolla tehtäväksi. Samaa ei voi sanoa nykyisistä nuorista, jotka astuvat työelämään kuten ei niistäkään, jotka astuivat työelämään 90-luvun alussa.

Eikä hyvinvointivaltiota sinänsä voi pitää suurten ikäluokkien projektina. Kyllä sen siemenet kylvettiin aikaisemmin.

Sen sijaan inflaatiosta suuret ikäluokat hyötyivät, koska inflaatiovuodet osuivat sopivasti aikaan, jolloin suurten ikäluokkien edustajat hankkivat ensimmäisen asuntonsa. Jos lainaa sai, sitä kannatti ottaa, koska inflaatio söi koron lisäksi lainapääomaa.

Nykyikäluokista oli tänään uutinen, jossa kerrottiin, että 40 prosenttia Pääkaupunkiseudun 40-vuotiaista naisista on lapsettomia. Luku on suorastaan järkyttävä.

Kumitonttu kirjoitti...

Ehkä se on hyvä etteivät lisäänny...

Anonyymi kirjoitti...

Helsingissä on tiedostavia piirejä variaatioineen, enemmän kuin koko maan keskiarvo. Käytännössä suurin osa Suomen tiedostavista ja muista hörhöistä on koottu sinne. Heidän elämäntyyli ei ole perhe-työ-harrastus-painotteista kuten taviksilla on. He eivät lisäänny hankkimalla lapsia joten he turvaavat olemassaolonsa pelkästään keräämällä niitä muualta Suomesta. Luonnollinen poistuma ja evoluution eloonjäämiskamppailu karsii hukkayksilöt pois joten heidän geenit eivät jatku. Heidän osalta sosiaalimamujen hankinta perustuu pyrkimykseen hankkia äänestäjiä vaaleissa ja sitten hankkimalla hyvänolon tunne siitä moraaliposeerauksesta ja jeesustelusta joka liittyy 1968-ideologiohin.

Ei kai suurissa ikäluokissa sinänsä ole muuta erikoista kuin se ajankohta jolloin ne syntyivät ja ajankohta jolloin ne olivat nuoria. Jos ne olisivat syntyneet jonain muuna vuosikymmenenä niin ei heistä puhuttaisi sellaisena käsitteellisenä asiana. 1920-luvun alussakin syntyi oli muutama suurempi ikäluokka muttei siitä tullut mitään käsiteryhmää.