perjantai 24. toukokuuta 2013

Taistolaisuus voi hyvin

Tämä uutinen on periaatteessa sellainen, joka ei herätä kenenkään - tai juuri kenenkään - huomiota. Suomessa on eletty hyvin vähän aikaa varsinaisesti sellaisessa tilanteessa, jossa äänestävän sukupolven enemmistö kykenisi ymmärtämään mistä asioista parlamentaarisesti pitäisi päättää. On tavattoman kaunista päättää kettujen elämästä ja kuolemasta samoin kuin kanojen ja valaiden ja monien muiden. Onhan se - vähän jumalallista päättää toisten kuolemasta.

Mutta vaan... Niinhän ne kommaritkin sitten päättivät palata takaisin vuoteen 1918 tai ehkä jopa kauemmas. Nyt pitää olla tarkkana, ja voin olla väärässä - taistolaisuus ei ole kuollut. Tennilä ja Alho toteavat:
homma luiskahti metsähallituksen puolelle siinä vaiheessa, kun alettiin puhua konsensuksesta: kuviteltiin, että vaakakupit työväestön ja markkinavoimien kanssa ovat tasan.
Tarkkaan ottaen - ja nyt heitän tämän ilman viitteitä koska en ole kotona - taistolaisuuden syntyminen perustui 60-luvun alussa konsensus-politiikan vastustamiseen. Ns. taistolaiset olivat sitä mieltä, että 60-luvun keskitetty tulopoliittinen ratkaisu palveli kapitalisteja. Ainoa asia missä voin olla samaa mieltä taistolaisten kanssa on konsensuksen vastustaminen :)

Kuten siis tarkkasilmäinen lukija huomaa, Tennilä ja Alho ovat ideologisesti samoilla linjoilla stalinistien kanssa. En nyt tässä yhteydessä jaksa etsiä Ilkka Kanervan ja Suomisen tai Pertti Salolaisen noloja ja epäisänmaallisten ns. "vuotojen" lähteitä Neuvostoliiton suurlähetystön vakoilijoille, vaan toivon että lukijani etsivät ne itse tarvittaessa. Mutta joo siis...

Ns. stalinismin perustana oli Suomessa - ei muualla Euroopassa - nimenomaan konsensus-politiikka. Stalinisteja vihastutti se, että "sosialistit" saattoivat tehdä "tulopoliittisia sopimuksia" porvareiden kanssa. Eikä sillä, itsekin pidän "tupo-ratkaisuja" äärettömän typerinä, koska ne kahlitsevat vapaita markkinoita. Herne nenään ja niin päin pois...

Tämän kirjoituksen pointti on siis kaikessa lyhykäisyydessään siinä, että korporativistinen ay-liittojen johtama Suomi yhdessä suurteollisuuden lobbaaman elinkeinoelämän säännöstelyn kanssa on johtanut siihen, että - Mediaseurannan Roope - vasemmisto alkaa palata väkivaltaiseen vallankumoukseen. Joo... Kyllä se laittaa miettimään samoin kuin Tukholman tai Malmön mellakat... Ei tätä voi meillä tapahtua... Kun sitten tapahtuu, niin väitetään että me islamista varoittavat pidimme tästä mellakoinnista, vaikka me nimenomaan varoitimme tästä vaarasta siksi ettemme pidä siitä.

Mutta joo... Taistolaisuus (konsensuksen vastustaminen luokkavihollisten takia) voi hyvin ja tilanne on mikä on.

Ei kommentteja: