perjantai 10. toukokuuta 2013

Ruotsitar ei taivu islamin edessä

Ruotsin kuningaspari vieraili Fittjan suuressa moskeijassa, joka ensimmäisenä pohjoismaisena moskeijana sai luvan kutsua kovaäänisillä muslimit rukoilemaan. Tapauksesta otettu kuva on silti mielenkiintoinen: Ruotsin kuningatar Silvia vierailee moskeijassa ilman huivia (H/T Becker).


Blogisti Kati Sinenmaa kirjoittaa osuvasti, että samalla kun valtiomme sallii musliminaisten mukavapaaehtoisesti verhoutuvan huiveihinsa niin se käytännössä velvoittaa virkanaiset pukeutumaan huiviin valtiovierailuilla. Ruotsin kuningattaren esimerkki kuitenkin osoittaa, että huivin käyttäminen ei ole pakollista vaan silkkaa nöyristelyä islamin edessä. Huivin käyttöä ei voi puolustella uskonnonvapaudella tai millään muullakaan uskonnollisella perusteella vaan kyse on pelkästään nöyristelystä ja vahvemman kunnioituksesta.

Kun blogimaailman sameissa nurkissa on ollut tapana irvailla ruotsalaisille, niin rehellisyyden nimissä laitetaan kuva meidän pikkuprinsessastamme moskeijassa:

3 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Silvialle kymmenen pistettä ja papukaijamerkki. Niinistölle ja Jenni-tytölle risuja. Typerät nöyristelijät vaikeuttavat meidän tavallisten kansalaisten elämää huonolla esimerkillä.

Kumitonttu kirjoitti...

Niinistö-Haukio mikälie olisi voinut jättää menemättä moskeijaan ja osoittaa sillä tavalla antamansa arvostuksen paikallisille tavoille. Nyt kun esimerkiksi joku muslimimaan edustaja tulee Suomeen, niin viedäänkö se muka Suurkirkkoon tai Temppeliaukionkirkkoon? En usko. Miksi meidän Sale ja Jensku menivät moskeijaan johtui varmaan isäntien palavasta innosta esitellä kulttuurinsa suurinta saavutusta.

Anonyymi kirjoitti...

Kun aikanaan sama kuningaspari kävi virallisella valtiovierailulla Saudi-Arabiassa, kuningatar Silvia käytti länsimaiselle naiselle sopivaa hattua vierailun aikana, ei yhtäkään huivia. Suomalaisten naisten kannattaisi ottaa oppia hänestä.