lauantai 3. marraskuuta 2012

Viisauden lähteillä

MTV3:n uutisen mukaan
Reilut 60 prosenttia kaikista kyselyyn osallistuneiden maiden kansalaisista koki, että heille tulisi suoda äänestysoikeus Yhdysvaltain vaaleissa.
Kaikessa irvokkuudessaan tämä kuvaa melkein täydellisesti nykyisen "hyvinvointivaltion" moraalisen heikkouden - että pitää päästä äänestämään sellaisten julkisen sektorin menojen käytöstä, jonka rahoittamiseen ei itse ole laittanut ns. tikkua ristiin. Käytännössä hyvinvointivaltio on toiminut eräänlaisena kollektiivisena vakuutuksena, jossa kaikki kansalaiset on velvoitettu ottamaan vakuutus niillä olosuhteilla, että jokainen tekee töitä. Nykyisessä tilanteessa töitä ei ole kaikille, joten "vakuutusyhtiö" on ajautunut maksukyvyttömäksi, ja yrittää syyllistää asiakkaitaan. Sellainen salajuoni.

Kuten olen usein todennut, kaikissa asioissa on myös hyvä puolensa. Niin tässäkin, vaikkei ensi lukemalta uskoisi. Nimittäin, kun järjestettäisiin kaikkien maailman asukkaiden yhteiset YK-vaalit, niin ei tarvitsisi enää sotia, kun jokainen saisi legitiimin oikeuden ryöstää muita. Näinhän Afrikassa on jo pitkään ollut tapana, kuten Ken Saro-Wiva kirjassaan vankilapäiväkirja on todennut täällä (Monikulttuurinen valtiohistoria 26.1.2011), täällä (Nigerialaiskirje 22.1.2011) ja täällä (Luonnonsuojelu ja totuuden kumoajat 1.2.2011).

H/T Petsku

2 kommenttia:

Jaassu kirjoitti...

Eipä tuo haittaa, kyse on kuitenkin yhteisten varojen käytöstä ja yhteisestä päätöksenteosta.
Meillä on oikeus ja vastuu päättää yhteisistä asioista. Tai siis ainakin minulla ja muilla jotka ovat samaa mieltä, varsinkin kun tiedän miten asiat ovat.

Kumitonttu kirjoitti...

Näin on. Kyllä minä tiedän miten sinun asiasi pitää hoitaa ja koska hyvää hyvyyttäni ajan etuasi, saat kiitokseksi elättää minut.