keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Nälkä vei kielen mennessään

Roopen Mediaseuranta valppaasti nosti esiin uutisen, jonka mukaan pari kuukautta eduskuntatalon edessä perseilleetnälkälakkoilleet terroristitmuslimit ovat vihdoin ymmärtäneet, että itseensä - saati toisiin - kohdistuvalla väkivallalla tai sillä uhkaamisella ei voi edistää etuaan asiassa, joka saa kansalaisten laajan hyväksynnän (Muhammed, Mannerheim ja Joonas 4.11.2012). Nyt kun Helsingin Totuutta ei enää voi lukea maksumuurin takaa syyllistymättä karkkikepposteluun, niin palaamme taas sankoin joukoin nuivistelemaan Mediaseurannan nurkille, kuten silloin ennen, kun mediatalot piilottelivat rikollisten etnisiä taustoja (14-vuotias joutui 10-vuotiaan poikajoukon ahdistelemaksi raitiovaunussa).

Intiassa joskus lomamatkalla käyneet muistavat kammottavia lapsikohtaloita - ja vähän aikuisempiakin. Ensi kokemukseni oli lentokentällä, etten viitsi mennä kentän vessaan vaan sinnittelen majapaikkaan asti. Paluumatkalla meinasin juoda vessan hanoista vettä kun se näytti niin puhtaalta. Mietin että voiko se olla remontoitu tällä välin. Lähikaupan nuorelta naiselta sai ostettua pullovettä, jonka hän paljasti viimeisenä iltana hanavedeksi, jonka hän pullottaa ostettuaan korkkien sinetöintiin tarvittavan laitteen. Se ilta kun söin ja riisin seassa vastaan ryömi matoja, oli ainoa kerta kun korvieni väli teki jumin ja nielu kieltäytyi toimimasta. Olihan siellä paljon ja vaikka mitä, eivätkä olot varmaan hirveästi ole parempaan muuttuneet, vaikka matkani tapahtuikin heti WTC-iskun jälkeen.

Usein ihmisellä on sellainen sisäänrakennettu itsesuojelumekanismi, joka kieltäytyy uskomasta, että joku asia on toisin kuin mitä hän on koko ajan ajatellut ja mihin hänet on kasvatettu. Minulle on käynyt sillä tavalla usein, mutta tämän kerran muistan selvimmin. Makoilimme Goan rannalla parin hierojan käsiteltävinä rannalla särpien joitain drinkkejä. Paikalle tuli pieni ryhmä lapsia, jotka tekivät sirkustemppuja ja kinusivat rahaa. Paikalliset hierojamme tiesivät kertoa, että Goalla kaikkien lasten täytyy käydä koulua, eli nämä ovat kiertolaisia. He kehottivat meitä olemaan antamatta rahaa, koska se ruokkii kerjäläisyyttä. Päätimme kuitenkin jakaa pienet tipit, ja seuraavana aamuna luoksemme saapui suoranainen rääsyläisten joukko pieniä tyttöjä, jotka ojentelivat käsissään virallisen näköistä paperia leimoineen päivineen (Mail Online ja CNN - goodbye Hesari!).

Paperilla joku todisti, että tyttöjen kielet on leikattu pois, ja he tarvitsevat almuja elättääkseen itsensä ja perheensä. En silloin enkä nytkään tiedä mistä paperi oli ja mikä sen tarkoitus oli, mutta saman tien ymmärsin, mihin edellisen päivän tippini johtaa Intian tapaisessa maassa, jossa itsensä ja lasten pahoinpitely nähdään hyväksyttävänä keinona elannon hankkimiseksi. Sen jälkeen olen halveksinut niitä, jotka haluavat häivyttää omaa pahaa oloaan varastamalla muilta rahaa ja jakamalla sitä kaikille maailman tarvitseville.

Rolling Stones - Indian girl

12 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Ihan tuohon jutun alkuun. Yksi näistä afganistanilaisista nälkälakkolaisista oli antoi lakon aikana myötätuntoa keräävän haastattelun muistaakseni Aamulehdelle. Siinä hän kertoi Suomeen tulonsa tapahtuneen Norjan ja Ruotsin kautta ja nyt Suomi oli hänen viimeinen oljenkortensa.

Siis mitä häh????? Miksei hän ollut hakenut turvapaikkaa Norjasta tai Ruotsista vai eikö ollut saanut? Tyypillinen turvapaikkashoppailija joka pitäisi/voitaisiin ns Dublin sopimuksen perusteella palauttaa ainakin Ruotsiin ellei peräti Norjaan. Miksei näin ole tehty?

Sinänsä tuntuu tietenkin järjettömältä saivarrella tällaisista mutta kun meillä tuollaiset käsittelysäännöt on olemassa miksi emme toimisi niiden puitteissa? Ei Ruotsi ja Norja ainakaan mitään sotaisia tai kehitysmaita ole.

Kumitonttu kirjoitti...

No tämäkin vielä. Ja kirkon ulkomaanavun pääjesuiitta osallistuu ex-lakkolaisten tukilakkoon. Ei tämä oikein järkevältä näytä enää evlutin osalta. Istutaan pahimman vastustajan kelkkaan ja toivotaan parasta.

Ruotsissa on kohta sisällissota. Joka päivä näyttää ainakin Sikolätin mukaan olevan enempi tai vähempi isoja kähinöitä meneillään. Mutta kun kin-suomalaiset.

Igor kirjoitti...

Tuotahan minäkin ihmettelin, että onko ne noin naiveja ja sinisilmäisiä että eivät edes perehdy taustoihin. Kun jo antavat myötätuntoa. Sehän on hienoa tietenkin. Mutta hyvä ettei sentään avaa meidän kaikkien lompakkoja esim afgaanien tyhjennettäväksi suoraan.

Igor kirjoitti...

Minua jäi itseänikin vaivaamaan. Turvapaikkashoppailu paljastui Vihreän Langan 16.11.2012 haastattelusta.
Nälkälakkolainen Abdullahi-Gholamsidi:

"Tulin Suomeen elokuussa 2010. Olin ensin Pakistanissa, sitten lähdin Eurooppaan. Hain turvapaikkaa muun muassa Norjasta ja Ruotsista. Suomi on viimeinen toivoni. Muualle en ole saanut jäädä. Haluan paikan, jossa elää rauhassa ilman jatkuvaa pelkoa."

Kumitonttu kirjoitti...

NONNI!

GPI:n pitää ryhtyä toimittajaksi!

Joku viitseliäs voisi varmaan kirjoittaa Kirkon ulkomaanavun johtajalle ja kysyä, miksei Dublinin sopimusta noudateta... Julkaistaan se sitten täällä.

Kumitonttu kirjoitti...

Miksi olet nälkälakossa, Abdullahi Gholamsidi?

Vihreän langan haastattelu

Miltton Friidman kirjoitti...

No tämäkin vielä. Ja kirkon ulkomaanavun pääjesuiitta osallistuu ex-lakkolaisten tukilakkoon. Ei tämä oikein järkevältä näytä enää evlutin osalta. Istutaan pahimman vastustajan kelkkaan ja toivotaan parasta.

En tiedä oletko KT lukenut tekstejäni, jotka käsittelevät ev. lut. kirkkoa, pastori Sadinmaata ja ns. vasemmisto"kristillisyyttä".

Käytännössä kirkosta on tulossa ja on osittain jo tullut jonkinlainen kapitalismia vastustava puolivaltiollinen vasemmistolainen sosiaaliorganisaatio, joka on hylännyt hengellisyyden ja sitä kautta kristinuskon.

Mutta toisaalta mitä muuta voikaan odottaa kyseiseltä, täysin epämoraaliselta organisaatiolta, jonka paikallisseurakuntia eivät johda de facto seurakuntalaiset konsensuksessa itse, vaan heidän valitsemat, usein poliittisiin puolueisiin kuuluvat edustajat eli kirkkovaltuutetut.

En tiedä kuulutko KT ev. lut. kirkkoon, mutta oletko koskaan tsekannut oman seurakuntasi kirkkovaltuutettujen puoluekannat?

Ei nimittäin olisi kaukaa haettu, jos sielläkin olisi SDP+VAS+VIHR epäpyhällä kolminaisuudella mittava edustus.

Ja mikä parasta tai pahinta, netistä ei helposti löydy seurakuntien kirkkovaltuutettujen nimiä, tai heidän puoluekantoja.

---

Mitä tulee kirkon ulkomaanapuun, niin kyseessä on ihan samanlainen valtiolta rahoituksensa saava NGO-järjestö, kuin vastaavat ei-hengelliset vastineensa.

Ja koska valtion rahoitus riippuu siitä onko rahoitettava vasemmisto-myönteinen tai ei, niin silloin pitää olla vasemmistolainen, jos haluaa valtion rahaa saada.

Arhinmäkihän leikkasi valtion tuet homovastaisilta kristillisiltä lähetysjärjestöiltä.

Ihan samalla tavalla ev. lut. kirkko mielistelee kaikessa vasemmistolaisia. Saatpahan nähdä, että vielä ennen vuotta 2020 homoavioliittoon vihkimiset sallitaan ev. lut. kirkoissa.

JOHTOPÄÄTÖS

Nyt on hyvä aika erota kirkosta ja liittyä johonkin aidosti hengelliseen ja omarahoitteiseen pienseurakuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä perimmäisin vika on siinä että ev.lut. kirkko on valtionkirkko. Sen varjolla se pystyy olemaan demareiden, vasureiden ja vihreiden etäispääte.

Monet ovat sanoneet että kristinuskon historian pahin tapahtuma oli siinä kun siitä tehtiin Konstantinuksen toimesta valtionkirkko. Tällöin valtio voi manipuoloida kirkkoa mielensä mukaan kulloisten suhdanteiden mukaan. Siksi vasemmistolaisten solutus on onnistunut.

Jos kirkko on autonominen kristillinen yhteisö niin silloin ei ole sitä pelkoa. Katolinen kirkko ei ole valtionkirkko koska sillä on hierarkinen organisaatio jonka päämies on Rooman paavi.

Joskus ennnen ev.lut. kirkko oli sellainen kuin Kari Suomalaisen piirtämä kypäräpäinen pappi. Vielä 1950-luvulla se oli sitä.

Vuosikymmenien kuluessa tiedostavat vasemmistolaiset ovat pala palalta kaapanneet kirkkoa haltuunsa. Liberaaliteologia on saavuttanut enemmistön ev.lut. kirkon sisällä. Jos on kiinnostusta arvioida tilannetta niin Juha Ahvio on kertonut siitä kirjoituksissaan ja kun on esiintynyt TV7:n ja Patmoksen Studio24:n ohjelmissa. Ne löytyvät netistä.

Hommafoorumilla on ketju "Kirkon karkeimmat mokutukset", jossa käy hyvin ilmi ev.lut. kirkon tila.

Ev.lut. kirkko menettää jäseniä siksi kun se on liberaaliteologien hallussa, se on maallistunut ja ottaa kantaa ajankohtaisiin maallisiin asioihin, mutta noita varten on jo olemassa maalliset tahot, joten se ei siitä saa mitään lisähyötyjä, Se yrittää miellyttää kaikkia yhtä aikaa muttei onnistu, se yrittää "seurta aikaa" ja olla "tätä päivää". Kirkko hölisee jotain naisista, homoista, ulkomaalaisista, rasismista, ilmastosta, uraanista, arvostelee Israelia, fanittaa palestiinalaisia, haluaa vuoropuhelua islamin kanssa tms.

Kuitenkin kristillisen kirkon tarkoitus on se että se keskittyy Raamattuun ja että se tarjoaa jotain pysyvää johon tarttua, vaikka maalliset olot muuttuvat jatkuvasti sinne tänne.

Äänestin seurakuntavaalissa kaksi vuotta sitten perussuomalaisten ehdokasta. Pidän tärkeänä sitä että perinteisen kristillisyyden eli Raamattua tärkeimpänä pitävät tahot pystyisivät vahvistamaan asemiaan.

Jos Luther-säätiö olisi kirkko niin siihen voisi littyä. Tai jos ev.lut kirkon sisällä toimivat herätysliikkeet irtautuisivat omiksi kirkoikseen eli siis lestadiolaiset, herännäiset, rukoilevaiset, evankeliset, viidesläiset.

Sitten on vaihtoehtoina myös ortodoksinen kirkko ja katolinen kirkko sekä ns. vapaat suunnat eli helluntailaiset ja vapaakirkkolaiset tms.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Vieras hyvästä mielipiteestä.

Tällöin valtio voi manipuoloida kirkkoa mielensä mukaan kulloisten suhdanteiden mukaan. Siksi vasemmistolaisten solutus on onnistunut.

Itse pidän edelleen Seneca nuoremman toteamusta uskonnon ja poliittisen kytköksen olemuksesta hyvin oivaltavana: kansa pitää uskontoa totena, viisaat epätotena ja poliitikot hyödyllisenä. Sikäli ortodoksisuus on virkistävä poikkeus kristinuskon eri suuntauksissa, että se ei käännytä eikä tunge papistoa ihmisen ja Jumalan väliin.

Nykyihmisille Neukkula antoi hyvän opin mitä seuraa, jos valtio ei salli uskonnollisia yhteisöjä vaan alkaa tuputtaa yhtä ja oikeaa käsitystä moraalista omalla väkivaltakoneistollaan. Valtion ja jumalten edut kun poikkeavat toisistaan.

Miltton Friidman kirjoitti...

Sikäli ortodoksisuus on virkistävä poikkeus kristinuskon eri suuntauksissa, että se ei käännytä eikä tunge papistoa ihmisen ja Jumalan väliin.

Miten ei tunge papistoa ihmisen ja Jumalan väliin? Onhan siellä kuitenkin pappeja. En ymmärrä nyt.

Miltton Friidman kirjoitti...

@ Vieras

Täyttä asiaa!

Kumitonttu kirjoitti...

Onhan siellä kuitenkin pappeja.

Ortodokseilla papiston tehtävä on lähinnä ylläpitää jumalanpalvelustraditiota eikä paimentaa eksyneitä lampaita lähteen tykö. Ortodokseille suhde Jumalaan on "henkilökohtainen" ja koko elämän kestävä prosessi, ja samasta syystä he suhtautuvat hiukan epäillen käännynnäisiin.