perjantai 24. elokuuta 2012

100% - sopiva veroaste

Voi hyvät hyssykät sentään näitä totalitarismiin viehtyneitä Vihreitä. Ensin Iltalehti kertoo, että bensiini ei ole Suomessa kallista. Osmo Soininvaaran blogissa (Terveisiä Göteborgista) nimimerkki Automies itsekin kiteyttää Vihreiden täydellisen typeryyden tavalla, jota en voi kuin kadehtia:
Valtion budjetista selviää, että tiekulujen lisäksi autoilun kustannuksia veronmaksajille ovat mm. työmatkavähennykset
Halojaata - onko blogini lukijoissa ketään, joka pitää tällaisia väitteitä normaalilla järjenjuoksulla varustetulle ihmisille kuuluvina?

4 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Ilman työmatkavähennystä olisi verokertymä isompi esimerkiksi 100 yksikköä. Työmatkavähennyksellä verokertymä on pienempi esimerkiksi vain 50 yksikköä. Tuloja jäi saamatta 50 yksikköä. Fiskuksen kannalta lopputulos on sama kuin jos menoja olisi 50 yksikköä enemmän. Kyllä tuon voi noinkin ajatella eikä siinä nyt mikään vajakki tarvitse olla. Tietenkin on hiukan sekavaa että saamatta jääneet tulot ovat ikään kuin menoja.

Anonyymi kirjoitti...

Olen aina aidosti ihmetelly, mistä on peräisin se, että monet ihmiset ja kaikki tiedotusvälineet pitävät Soininvaaraa jotenkin älykkäänä miehenä. Itse olen aina pitänyt häntä helvetin tyhmänä, perustaen arvioni yksinomaan hänen omiin teksteihinsä ja haastatteluihinsa.

Kummeksun myös helvetisti, jos joku blogisi lukija, tai kukaan muukaa, pitää tuommoista ajattelua normaalina, että kaikki, mitä ei veroteta, on ko. asian verovaroin tukemista ja että kaikkien koko omaisuus ja tulot kuuluvat valtiolle ja mitä saa itse pitää, on kustannus veronmaksajille. Hyi saatana!

Kumitonttu kirjoitti...

Igor, ydin on juuri tuossa, että verottamatta (ei "saamatta" kuten itse kirjoitat) jääneet valtion tulot ovat menoja, on vastenmielinen ajatusmaailma.

Ano, Soininvaara myönsi Breivikin tekojen aikaan vuosi sitten, että he tiesivät ja tunnistivat sen uhan ja mahdollisuuden, että heidän ideologiansa houkuttelee puolueeseen (eko)terroristeja. Eipä ihme, että Soininvaaran omat ajatuskulut liikkuvat samoilla poliittisilla linjoilla, vaikka hän ei agressiivista katumellakointia hyväksykään. Turkistarhaiskut ja muut ehkä kenties, mutta ei ainakaan julkisesti niitäkään.

Igor kirjoitti...

KT: Tämä on kuin ikuisuuskysymys onko lasi puolityhjä vai puolitäysi. Eli riippuu täysin tarkastelukulmasta. Se kyllä paljastaa minkälaisesta viitekehyksestä on kysymys. Olen minäkin monta kertaa ihmetellyt himoverottajan vaihtoehtoajattelua.