tiistai 7. helmikuuta 2012

Imaami Mahdin pyhää sotaa odotellessa

Helsingin Totuus tietää kertoa, että Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ei tiedä, aikooko Israel hyökätä Iraniin, jonka uskotaan kehittävän salaa ydinasetta. Iranin ydinase on hankala Saudi-Arabialle - alueen mahtivaltiolle - jonka muslimit ovat sunneja toisin kuin Iranin shiiat. Shiiat ovat se sorretumpi lahko kaikkialla Iranin ulkopuolella, joten heidän pelkonsa alueen siia-enemmistön luomasta uhasta on todellinen. Sunnien pelko shiioja kohtaan taas juontaa juurensa Iranin uskonnollisen papiston sotilaalliseen uhkaan, koska heidän otteensa sisäpolitiikassa heikkenee. Aloita ulkopoliittinen kriisi kun sisäpolitiikassa mättää, tiedättehän...

Shiiat uskovat, että kun 12. imaami Mahdi ilmestyy, maailmanloppu koittaa. Sitä odotellessa shiiat uskovat, että muslimeilla on oikeus tuhota vääräuskoiset. Shiiojen ensimmäinen imaami, Ali, antoi fatwan, jonka mukaan Mahdia odotellessa muslimeilla on nimenomainen velvollisuus hyökätä kaikkia niitä vastaan, jotka voivat nyt tai tulevaisuudessa mahdollisesti ehkä kenties uhata islamia. Tätä Alin fatwaa Iranin nykyinen uskonnollinen johtaja ajatollah Ali-Khamenei siis käyttää hyväkseen.

Israelin osalta tilanne on siis sikäli toivoton, että se voi joutua iskun kohteeksi siitä rippumatta, mitä se tekee. Iskun syy on luultavasti puhtaasti Iranin sisäpoliittisessa valtataistelussa. Iranin uskonnollinen johtaja ajatollah Ali-Khamenei on varoittanut Israelia edes suunnittelemasta iskua Iraniin. Ajatollahin mukaan jo pelkkä Israelin suunnitelma oikeuttaa Iranin tekemään ensi-iskun. Olen kuulevinani imaami Mahdin partakarvojen kahinaa.

Riippumattoman WND-sivuston mukaan Israel tarvitsee Yhdysvaltain tukea suorittaakseen iskun. Obaman hallinnon kyvyttömyys tehdä päätöstä Israelin tukemisesta on luonut tilanteen, jossa Iranilla on juuri nyt ehkä ainutkertainen mahdollisuus iskeä Israeliin ennen kuin on liian myöhäistä. Obaman hallinnon toimet voivat siis - nurinkurisesti - edesauttaa tilanteen kärjistymistä, koska se ei rohkene ottaa kantaa suojattinsa puolesta. Vähän sama kuin kuuluisa Neville Chamberlainin "rauha meidän elinajaksemme"...

Totuuden uutinen on harhaanjohtava, mutta ei mitenkään epätavallinen länsimaisessa mediassa. Täällähän Israel, ja Yhdysvallat, nähdään alueen epävakautta lisäävänä tekijänä. Tragikoomisesti Israelin iskua tukisivat alueen kaikki valtiot, koska vihollisesi vihollinen ja niin edelleen.

2 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Uskotko tosissasi, että USA:n ylimmällä johdolla ei ole valmista suunnitelmaa joka tilanteeseen?

Bushin hallinnon suurin ongelmahan oli vuoden 2001 kohdalla se, että Bush ja taustalla vaikuttavat neokonnat olivat ns. rahamiehiä, Cheney:n ja kumppanien oli tarkoitus käyttää valtakausi rahojen rosvoamiseen muilla tavoilla.

9/11-tilanteeseen oltiin varauduttu huonosti, koska maltillisten neokonnien politiikka lepäsi sillä oletuksella, että lähi-itään on tulossa rauha. En usko salaliittoteorioihin, mutta kesällä 2001 Israelin ja USA:n välejä hiersi se, että neokonnat painostivat Israelia kahden valtion ratkaisuun entistä voimakkaammin. Salaliittoteoriat sanoivat, että Israel ja pro-Israel-haukat junailivat koko iskun koska GWB:tä ei saatu muuten hommaan mukaan. En itse missään nimessä usko tähän.

Joka tapauksessa, 9/11 oli massiivinen "menestys", ei vain USA:n, vaan myös Israelin haukoille. Koko 90-luvun rauhanprosessi voitiin peruuttaa, ja Cheney ja öljymiehet saivat junailtua hyökkäyksen Irakiin. En usko, että suunnitelma oli valmiina, koska kesti yli kaksi vuotta ennen kuin Irakiin hyökättiin.

Sensijaan siitä on takuulla opittu nyt. Tilanne on alkanut muistuttaa tilannetta vuonna 2001, eli paine Israelia kohtaan on taas alkanut kasvaa. Islamistit ovat, hieman paradoksaaliselta ehkä kuulostaa, lopultakin aikamoisia opportunisteja ja jonkinlaisia nynnyjä. Siis nynnyjä siinä mielessä, että he iskevät silloin kun joku vaikuttaa "heikolta", eli kunnioittavat lähinnä voimaa. Voiman kunnioitus ja sen pelko ovat merkittävin syy sille, miksi islamilainen maailma tulee jäämään jalkoihin lopullisesti.

Voimalla ei voi voittaa, ellei sitä ole niin paljon, että kykenee oikeasti tuhoamaan vastustajansa lopullisesti. Muutoin sillä tuhoaa vain itsensä.

Anonyymi kirjoitti...

Kumis, luitko sen viestin jonka lähetin? Siinä oli tuosta Iranin jutusta puhetta.