sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Eniten Haavistossa ärsyttää

28 ääntä / 17% Homous
17 / 10% Sivarius
29 / 18% Toy-boy
14 / 8% Ylioppilas
116 / 73% Ääni Vihreille arvoille
38 / 24% Ei koskaan ollut töissä
39 / 24% EU-myönteisyys
Yhteensä 158 ääntä

Yhteenvetona voisi todeta, että toisella kierroksella Haaviston on turha odottaa saavansa 27% enempää jaettaviksi jääneistä äänistä. Niinistön 37% ja Haaviston 19% jättävät 44% jakoon. Siitä potista siis 1/4 eli 11% menee Haavistolla, jonka kokonaisäänimäärä nousisi 30%:iin.

Koska lukijakuntani ei edusta koko äänestäjäkuntaa tasasisesti, niin veikkaan lopputulosta tasaväkisemmäksi: 64% Niinistölle ja 36% Haavistolle. Näin ollen Haaviston kannatus näyttäisi koostuvan lähes täysin vain suomalaisesta vasemmistosta. Näin suurta eroa kahden ehdokkaan vaaleissa en muista koskaan nähneeni. Yleensä ero on noin kuusi prosenttiyksikköä. Se kertoo lähinnä siitä, että Jytky muhii edelleen pinnan alla odottamassa seuraavaa purkautumisväylää.

Kunnallisvaalien jälkeen veikkaan, että OW Katainen sammuttaa Tamminiemessä valot. On toki mahdollista, että Suomi ajautuu pitkäänkin hallituksettomaan kauteen vaikkakin näyttää ilmeiseltä, että uuden hallituksen muodostavat nykyiset oppositiopuolueet. Kepu saa järkyttävän vetoavun nykyhallituksen kuntaliitos-suunnitelmasta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse veikkasin lukemia 35% ja 65%. No, aika lähelle meni kummallakin.

Eiköhän Niinistökin ole paikkansa ansainnut.

Kumitonttu kirjoitti...

Se kiinnitti huomiota, että Niinistö sai 1,8 miljoonaa ääntä, kun Halonen viimeksi tiukahkossa kisassa vain 1,6 miljoonaa (kuten myös vuonna 2000) ja vieläpä reilusti suuremmalla äänestysprosentilla. Eli Niinistön voiton taustalla oli ennen kaikkea halu katkaista sosialistipresidenttien pitkä jatkumo.