torstai 23. helmikuuta 2012

Bobrikov ja rotutohtori

Timo Soini on todennut telkkarissa, että Olli Rehn on muuttunut "Mikkelin miehestä Brysselin bobrikoviksi". Miestä Rehnissä epäilemättä on, koska asettui puolustamaan Alpo Rusia, jota Suojelupoliisi kyykytti oikein huolella. Bobrikovia Rehnissä on, koska hän ajaa ns. venäläistämispolitiikkaa suomalaisiin nähden. Tällä kertaa "venäläistämispolitiikka" on vaan "brysseliläistämistä". Kreikan tukipaketin takauksien piilottaminen muutaman konkurssikypsän kreikkalaispankin taseisiin on melkoisen luokaton esitys, joka varsin hyvin kuvaa sitä tapaa, jolla Bobrikov halusi poistaa suomalaisten autonomisen aseman. Minusta tämä on sangen selvä yhtymäkohta.

Mutta sitten onkin toinen näkökulma, joka liittyy vanhaan Yleisradion tv-uutisten lähetykseen, jossa Jussi Halla-ahoa kutsuttiin rotutohtoriksi. Se tuo eittämättä mieleen sodanjälkeisen Euroopan pahimmat sadistit; keskitysleirien ihmiskokeita suorittavat lääkärit, jotka teloitettiin rikoksista ihmisyyttä vastaan. Kuten muistamme, johtava kihlakunan syyttäjä Heikki Poukka pesi jutusta kätensä todeten, että
ilmausta "rotutohtori Brysselin bobrikov" voidaan pitää kielikuvallisena ilmauksena
ja että
kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn muun muassa politiikassa, ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä
Kun otetaan huomioon, että
Halla-aho Rehn on itse muodostanut poliittista imagoaan esittämällä voimakkaita mielipiteitä maahanmuutto- ja rotuasioissa jäsenvaltioiden yhtenäistämispolitiikan ajamisesta, ja hänet tunnetaan yleisesti myös väitelleenä tohtorina EU:n kenraalikuvernöörinä komissaarina
niin en voi oikein ymmärtää miten lujina poliittisen eliitin hännystelijät (Jyrki Virolainen) pitävät väitteitään, joita he pönkittävät "väitelleen tohtorin" arvovallalla.

Jos jotenkin koitan ymmärtää tätä kokonaisuutta, niin ainoa selittävä asia on se, että poliittisen vastustajan rinnastaminen hulluksi natsiksi on oikeutettua, mutta slaavilaiseksi piruksi ei. Kannattaa muuten muistaa, että anglosaksinen nimitys orjista "slave" juontaa juurensa "slaavilaisiin" kansoihin, joita Mustanmeren takaa Eurooppaan tuotiin (ennen orjuuden yleistä päättymistä 1300-luvulla). Eiväthän venäläisetkään lopettaneet orjuutta ennen vuotta 1914. Periaatteessa Bobrikovia voisi kutsua myös orjuuden kannattajaksi - sekö tekisi Rehnille paremmin kunniaa?

4 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Suomesta puuttuu aika täysin sellainen ajattelu, että tuomioistuinten pitäisi suojella nimenomaan kansalaisten oikeuksia. Halla-ahohan ei tuolloin ollut mikään kansanedustaja, joten hänen oikeuksillaan ei ollut niin väliä.

Kumitonttu kirjoitti...

Näin on, koska Suomessa vallitsee pikemminkin slaavilainen hallintokulttuuri kuin anglosaksinen. Kuvaavan esimerkin antoi Bill Gates, joka totesi Suomen olevan osapuilleen ainoa valtio maailmassa, jossa fascismi toimii. Eli valtio kykenee taloudellisella ohjauksella ja omaa sähköistä viestintävälinettä hyväksi käyttäen luomaan mielikuvan oikeasta ja väärästä niin hyvin, että ihmiset muuttavat käyttäytymistään.

IDA kirjoitti...

Aika noloa sekin, että Hesari on ottanut tuon puhtaasti kehuina,

Kumitonttu kirjoitti...

Huomenia Ida. Sitä itsekin ihmettelin, että vaikka Gates sen kehuiksi luultavasti tarkoittikin, pitäisi täällä hälytyskellojen soida. Mutta niinhän se vaan valitettavasti on, että vasemmistolaisten toimittajien mielestä on hirveän mielenkiintoista, mitä muut meistä ajattelevat.

On myös rasittavuuteen asti huvittavaa, että kun meidän ainoa oikea rikas, Björn Wahlroos, arvostelee suomalaista yhteiskuntaa, niin hänet revitään kappaleiksi. Mutta kun kertaluokkaa suurempi kapitalisti - Bill Gates - sanoo jotain Suomesta, hän pääsee etusivulle kultaisin käädyin.