torstai 6. lokakuuta 2011

Bipolaarinen toimituskunta

Totuus puntaroi tahattoman koomisesti Occupy Wall Street-mielenosoitusta (Uskonpuhdistus 2.10.2011). Päätönkirjoittaja sinänsä ihan oikein on oivaltanut liikkeen ammentavan voimansa äärivasemmistosta:
Nimekkäät vasemmistovaikuttajat, kuten Michael Moore, Susan Sarandon ja Noam Chomsky, ovat kiirehtineet mielenosoittajien kummeiksi. Mielenosoittajien huolten ja vaatimusten lista vaikuttaakin yllättävän samanlaiselta kuin Obaman vaalikampanja vuonna 2008. Washington ja Wall Street ovat unohtaneet tavallisen kansan. Wall Streetin ensimmäisen mielenosoituksen järjestäjäksi sanottu kanadalainen Adbusters-järjestö vaati demokraattipresidentti Barack Obamaa asettamaan komission, joka toisi maahan demokratian "korporaatioiden ryöstövallan" tilalle. Ne on pantava kuriin ja saatava palvelemaan yhteistä hyvää ahneiden intressiryhmien sijaan. Ainakin jotkut protestoijat ajattelevat, että Valkoisen talon isäntä seisoo heidän joukossaan. Vasemmiston ja liberaalien piirien kritiikki nauttii laajaa kannatusta tämän päivän Yhdysvalloissa.
Eihän Totuus ole totuus, jos kirjoitukseen ole livahtanut ristiriitaisuuksia, kuten
Obama ja hänen demokraattinen puolueensa saattavat hävitä ensi vuoden vaalit republikaaneille. Parhaillaan käytävässä republikaanien esivaalikamppailussa kilpaillaan paljolti teekutsuliikkeen piirtämien askelmerkkien mukaan.
Mahtaa se ihan oikeasti käydä työstä tuollainen luikertelu.

Päivän toisessa Päätönkirjoituksessa ammennetaan samoilla lääkkeillä (Halosen kaveri tankeilla intiaanien kimppuun 26.9.2011). Kun juuri on siis todettu, että amerikkalaisista iso osa kannattaa liberaalia fasismia Obaman tarjoilemana ja haluaa syrjäyttää Wall Streetin instituutiot, niin mitäpä Totuus on mieltä Venezuelasta?
Tämän päivän Venezuela on murheellisen osuva esimerkki siitä, että valtioiden tulevaisuudennäkymät ovat riippuvaisempia instituutioiden kunnosta kuin johtajista. Maailman kahdeksanneksi suurimman öljyntuottajamaan tulot katoavat Chávezin projekteihin. Chávezin "21. vuosisadan sosialismi" kerää kannattajikseen Venezuelan ulkopuolella enää lähinnä Nicaraguan ja Kuuban kaltaisia ongelmamaita, joiden kannatus palkitaan halvalla öljyllä.
IIK!!?? Halvalla öljyllä - missä on kasvihuonetietoisuus???

Kuin ruusuna vanhasen haudalla Totuus piikittää molemmissa analyyseissaan samat johtopäätökset. Ensin Occupy Wall Street:
Puoluepolitiikan näkökulmasta maa on jakautunut keskeltä kahtia.
Sitten Venezuela:
Kansa on poliittisesti jakautunutta.

[Lisäys 6.10.2011 klo 16:45
Pikkupoika tiesi kertoa salaisista lähteistään, että asialla oli ollut Totuuden entinen Amerikan penaali Pekka Psycho Mykkänen. Mikä taltioitakoon itse leipätekstiin myöhempiä mahdollisia hakuja varten.]

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole mikään yllätys, että suurpääomaa ja liberalismia palveleva Helsingin Sanomat esittää Venezuelan sosialistisen projektin Chavesin kannalta epäedullisessa ja epätarkassa valossa. Todellisuudessa Venezuelan sosialismi toimii ja kansa on tyytyväistä.

Anonyymi kirjoitti...

Lueskelin aikani kuluksi noita pääkirjoituksia vähän enemmän ja kyllähän niistä paistaa läpi sellainen poroporvarillinen moralismi ja yleinen sosialismin vastaisuus. Taitaa olla joku kokoomuslainen julkirunkkari tuolla kynäniekkana.

Kumitonttu kirjoitti...

Todellisuudessa Venezuelan sosialismi toimii

Olen 100%:sti samaa mieltä! Juuri noin sosialismi on aina toiminut, toimii, on tarkoitettu toimimaan ja tulee aina toimimaan!!!

Taitaa olla joku kokoomuslainen julkirunkkari tuolla kynäniekkana.

Hehe... Pysy irti niistä tenttikaljoista keskellä päivää ;)

Anonyymi kirjoitti...

Olen 100%:sti samaa mieltä! Juuri noin sosialismi on aina toiminut, toimii, on tarkoitettu toimimaan ja tulee aina toimimaan!!!

Taidankin tästä lähteä hupiajelulle uudella autollani nauttimaan sosialistisesti ylläpidetystä maantiestä. Samalla olen tietysti myös ikionnellinen siitä, ettei Osmo Soininvaaran kaltaisen poroporvarin ultrakapitalistinen riistovisio ruuhkamaksuista ole sosialistisia piirteitä omaavassa Suomessa vielä toteutunut. [sic]

Hehe... Pysy irti niistä tenttikaljoista keskellä päivää ;)

;)

Pikkupoika kirjoitti...

Tähän inkoherenttiiin Amerikan "schysteemianalyysiin" päätönkirjoituksissa Totuuden lukijoiden on parempi tottua ... Viitasaaren ihme Pekka "Psycho" Mykkänen (sdp) kun lienee vasta noin 40v. Ei edes kukaan muu Totuuden penaali, tervepäisistä ihmisistä puhumattakaan, pysty tosissaan kirjoittamaan omia mielikuvitusfantasioitaan täytenä faktana:

Amerikkalaisten tuloerot ovat revenneet pahimmiksi sitten 1920-luvun. Onkin pieni ihme, ettei Wall Streetillä ole osoitettu äänekkäästi mieltä jokaisena päivänä sen jälkeen kun syksyn 2008 finanssikriisi oli kaataa koko maailman talouden ja Yhdysvallat ajautui syviin talousvaikeuksiin. Kriisejä aiheuttavan järjestelmän reformi on pahasti kesken.

Pekka odottele ihan rauhassa, kyllä se proletaarin vallankumous tulee Amerikkaankin hetkenä minä hyvänsä ... yllättäen vähän niin kuin se VR:n "rikkinäinen" junan ovi. Eihän sitä ole odotettu kuin vasta reilut 100 vuotta.

Tuo jakautumis-lässytys on ikiwanha sosialistien perustyökalupakkiin kuuluva lähinnä pelotteluun käyetty sisällyksetön fraasikokoelma. Ei ole kysymystäkään etteikö sitä käytettäisi jossain vaiheessa Lipposen kampanjaa: vain Paavo on todellinen "koko kansan presidentti".

Kumitonttu kirjoitti...

AAHHAAHHAHHAHHAAA.... Psykon korva!!! Eih, kymppitonnin korvausvaatimus, 200 euron kahvimuki. HEHEHEEEEE.... Pekka Mykkänen - "vastusta amerikkalaisuutta, mutta kokeilinpa lypsää VR:ltä kymmenen kiloeuroa". Aivan hulvatonta!

Varmaan kipinät silmissä Pekka ja Pekan poika istuivat loppumatkan Helsinkiin.

Vasarahammer kirjoitti...

Sen verran olen Puolueen mediaa seurannut, että "Occupy Wall Street" -liikkeen saama käsittely on ollut huomattavasti myötäsukaisempaa kuin "äärikonservatiivisen" Teekutsuliikkeen vastaava.

"Ei ole kysymystäkään etteikö sitä käytettäisi jossain vaiheessa Lipposen kampanjaa: vain Paavo on todellinen "koko kansan presidentti"."

Paavolla on väärä sukupuoli. Jos hän olisi nainen, hän yhdistäisi vasemmiston ja saisi porvaripuolueista riittävästi naisten ääniä tullakseen valituksi.

Lipposen vaalimenestyksessä jännittävintä on, saako hän yli kymmenen prosenttia äänistä.

Kumitonttu kirjoitti...

Näin on naulat. Vois yrittää joku kerta vähän laskeskella ennustusta tarkemmin. Huvitti kun Obama oli valinnut Rihannan (kuin se kirjoitetaan?) johonkin latinolasten koulukampanjaan. Voi räkä mikä röhönauru olisi tullut, jos GWB olisi valinnut jonkun Sarah Brightmanin...

Yllättävän avoimesti sossut sönkkäävät nyt tuota "kansa on hajaantunut" ja "kansa tarvitsee arvojohtajan" -mantrojaan. Mihin moniarvoinen yhteiskunta tarvitsee arvojohtajaa? Kenen arvoja hän ajaa? Entä, ne keiden arvoja hän ei aja? Omituista.

Anonyymi kirjoitti...

Käytännössä se on Sekoomuksen naisten vika että Haloska valittiin presidentiksi 2000 ja 2006. Mikä Perkele noita sekoomusnaisia vaivasi kun heille kelpasi mieluummin kirkosta eronnut, 60-lukulainen vasemmistodemari, demlalainen, mokuttaja, feministi, arvoliberaali, kulttuurirelativisti, internationalisti, kansallismielisyyden vastustaja, maailmanhalaaja, arabien ja "palestiinalaisten" fanittaja, antiamerikkalainen, Israelin vastustaja, anarkomarkojen sympatisoija, ilmastoalarmisti...

Oliko joillakin jäänyt alitajuntaan se että 1994 vaaleissa hurripuolueen Rehnin Ellu jäi niukasti ulos, joten 2000 vaaleissa piti sitten välttämättä saada nainen valitkuksi? Oliko se sitten itsetarkoitus saada naispresidentti, väliäkö sillä mitkä ovat muut ansiot?

Mikä noiden sekoomusakkojen päässä oli? Osaisko joku aivolohkoja ja psykologiaa ja käyttäytymistieteitä tunteva sanoa?

Osaatko Kumis vastata tähän?

Kumitonttu kirjoitti...

Tutkimattomia ovat Herran tiet.

Tiedemies kirjoitti...

Wall-street protesti on klassinen makkaratukkafestivaali, jonne änkeävät suunnilleen kaikki "systeemikriittiset" tahot. Kun se on saavuttanut nyt tietyn julkisuusarvon ja näkyvyyden, sinne valuu jokainen sekoboltsi poliittisen spektrin sieltä teidän käsitteistönne "kommari" laidalta. Toki siellä varmaan suurin osa kommareita onkin, mutta tärkein kommunistinen ryhmittymä sieltä kyllä puuttuu.

Eli Ilmastonmuutosskeptikot.

Kumitonttu kirjoitti...

mutta tärkein kommunistinen ryhmittymä sieltä kyllä puuttuu.

Eli Ilmastonmuutosskeptikot.


Tää meni ylitse, suhahdus vaan kuulu. oliko tähän piilotettu joku viesti?

Tiedemies kirjoitti...

No, vitsiksi tuo oli tarkoitettu.

Siis pointtina on se, että maailmalla on kaikenlaisia crackpot-tyyppejä, jotka kerääntyvät aina yhteen jos jossain jaetaan safkaa, soitetaan musiikkia, tanssitaan capoeiraa, ja huudetaan megafoniin. Niillä ei ole mitään yhteistä poliittista agendaa.

Pyörin joskus esimerkiksi ns. Street partyissa, suurin osa tuli sinne, koska bilettäminen ulkosalla on hauskaa ja musiikki oli hyvää. Ne olivat 90-luvun lopulla jonkinlainen halpa vaihtoehto festareille, ja kaupungeissa joissa niitä oli, oli aina iltaisin yleensä jotain hyviä bileitä rannoilla tai joissain klubeissa. Kadulla oli jonkun muutaman sadan bilettäjän lisäksi aina muutama kymmenen makkaratukkaa jakamassa jotain "oikeutta eläimille" tai "kapitalistit kumoon"-pamfletteja.

Inhoan konservatiiveja juuri siksi, että ne nyt vaan ovat niin uskomattoman tyhmiä, etteivät suostuneet silloin, eivätkä suostu nytkään, tajuamaan että jengi nyt vaan tykkää bilettää. Tällä ei ole mitään poliittista merkitystä.

Kommareita sensijaan ovat ne, jotka haluavat sosialisoida eli rosvota jonkun resurssin. Vaikka sitten puhtaan ilman.

Kumitonttu kirjoitti...

Kommareita sensijaan ovat ne, jotka haluavat sosialisoida eli rosvota jonkun resurssin. Vaikka sitten puhtaan ilman.

Pidetäänpä määritteet nyt kasassa. Kommunismi on siis sitä, että kansa omistaa kaiken. Myös "puhtaan ilman". Tosin käytännössä se tarkoittaa tietysti puoluetta ja sen eliittiä, mutta ei nyt takerruta siihen.

Markkinataloudessa kukaan ei omista mitään, mistä hän ei ole maksanut tai mitä ei ole yhteisesti sovittu (esim. valtion ylläpitämät maa- ja kaupparekisterit). Jos tällaista yhteistä omaisuutta tuhoaa ("pilaamalla ilman"), sen joutuu korvaamaan. Kukaan ei ole pystynyt esittämään mitään uskottavaa hintaa sille arvolle, mikä "puhtaalla ilmakehällä" on. Miten joku poliittinen eliitti sen kykenee määrittämään tuosta vaan?

Päästökaupan ongelmahan on eettinen: miksi sallia "puhtaan ilman" tuhoaminen sille, joka maksaa eniten? Ikään kuin valtio ilmaisisi, että saat hakata jonkun istumalla vuoden vankilassa. Senhän pitää mennä niin, että hakkaaminen on kielletty, mutta jos siitä huolimatta sen teet, sinua rangaistaan vuoden kakulla.

Tiedemies kirjoitti...

Markkinataloudessa kukaan ei omista mitään sellaista, johon hänellä ei ole laillista omistussuhdetta. Modernissa markkinataloudessa ihmiset voivat omistaa niin kummallisia juttuja, että en nimittäisi sitä enää oikein niinkään markkinataloudeksi. Täällähän nykyisin ihmiset omistavat värejä, lukuja, ääniä, jne.

Ilmakehä on sentään olemassaoleva asia, eikä mikään matemaattinen abstraktio. Toisaalta sitä ei myöskään ole mielekästä nähdä niinkään esineenä joka on tai ei ole jotain, vaan pikemminkin tekijänä, jolla on tietyt ominaisuudet ja speksit, joiden puitteissa se kykenee toimimaan niin, ettei toiminnan voi katsoa aiheuttavan haittaa muille.

Kommunismia on minusta sen väittäminen, ettei se tarvitse hallinnointia, koska se "kuuluu kaikille" ja koska "sitä ei voi omistaa". Ja jos sen mielekkäälle käytölle on rajat, niin käyttöoikeudet voidaan jakaa, ja ne pitää jakaa jotenkin.

Ilmaiseksi jakaminen on taas kommunismia.

Kumitonttu kirjoitti...

Modernissa markkinataloudessa ihmiset voivat omistaa niin kummallisia juttuja, että en nimittäisi sitä enää oikein niinkään markkinataloudeksi.

En minäkään. Karmea ja samalla kuvaava on esimerkki, jossa muusikot tienaavat viikossa sen mitä kirjailivat vuodessa. Ei siksi, että musiikki olisi halutumpi taidemuoto vaan siksi, että valtio on antanut oikeuden lailliseen ryöstöön. Jos muusikot haluavat saada rahaa musiikin soittamisesta radiosta, niin perustakoon oman radionsa. Ja miettiköön sitten, mistä saavat sinne mainostajat ym.

Kommunismia on minusta sen väittäminen, ettei se tarvitse hallinnointia...

Kun hallinto siirtyy pois ihmisiltä jonnekin ylikansalliselle ja korruptoituneelle papistolle, on minusta siirrytty teokratiaan. Kun papisto määrää hinnan synnille, ollaan kommunismissa.

Ilmaiseksi jakaminen on taas kommunismia.

Noh noh... Pidetäänpä omat fantasiat nyt housuissa.