lauantai 6. elokuuta 2011

Puheista tekoihin

Jyrki Virolainen:
vihapuhe ei ole, kuten Pekka Haavisto eilen sanoi, "vain sana", vaan myös teko, tarkemmin sanottuna väkivaltainen teko.
Mieletön, suorastaan mielipuolinen väite tai ajatusrakennelma. Puhe ei teko. Teko on teko - puhe on puhetta. Ei haukku haavaa tee. Ei jumankekka, kuinka tuollaisen vaatimuksen esittäjä saa kulkea vapaalla jalalla? Juurihan hän hyökkäsi sen kaikkein keskeisimmän kansalaisoikeuden kimppuun, mikä erottaa meidät Kiinasta ja arabikaduista.

Kuten tuore Maikkarin kysely paljastaa, enemmistö kansalaisista haluaisi lopettaa mahdollisuuden kirjoitella nimettömänä netissä. Ovatkohan nämä samat ihmiset sitä mieltä, että Kiinassa ja arabikaduilla ei saa kirjoitella anonyymisti? Oliko se ulkokanisteri Erkki Tuomioja, joka anonyymisti vuosi Zavidovo-muistion?

Ylimmälle poliittiselle johdolle jaetussa muistiossa Kekkonen kuvaili keskusteluaan Leonid Breznevin kanssa Suomen EEC-jäsenyyshakemuksesta. Siihen aikaan maat suojelivat tavarantuontia tulleilla, ja vapaakauppa - nyttemmin globalisaatio - nähtiin kapitalistisena prosessina, joka vie päätöksenteon ylikansallisille suuryhtiöille. Hullunkurista kyllä, Zavidovo-vuodolla oli ilmeisesti tarkoitus estää Suomen EU-jäsenyys (EEC vielä tuolloin), mutta nyt Tuomioja ajaa raivoisasti ylikansallista liittovaltiokehitystä. Ota näistä kommareista selvää. Ainoa nyrkkisääntö tuntuu olevan, että jos Tuomioja kannattaa, kannattaa vastustaa.

Jos Jyrki Virolaisen linjaa seurataan, tsekin presidentti Vaclav Klaus ei koskaan olisi noussut presidentiksi. Tai kuten Espanjan entinen pääministeri Jose Maria Aznar totesi "ilmastoapokalypsin lipunkantajat ovat vapauden vihollisia suuremman hyvän varjolla kuten kommunistit". Näille "suuremman hyvän" ajajille kiusallisen kritiikin vaientamisestahan tässä on puhe. Ei kukaan ole vaatimassa eliitille mieluisten ja myönteisten puheiden kieltämistä. Vaatimus on osoitettu Euroopan johtavan ideologian - liberaalin fasismin - arvostelemisesta. Mikään sosialistinen yhteiskunta ei kestä kritiikkiä, koska se ei pysty puolustamaan vaatimuksiaan millään muulla tavalla kuin inttämällä samoja fraaseja yhä uudelleen. Liberaalille fasismille on tyypillistä, luoda erilaisia uhkakuvia (maailmantalouden romahdus), jotka ovat väistettävissä ainoastaan välittömillä toimenpiteillä (Kreikan tukipaketti) ja lisäämällä valvontaa (Sinnemäki) ja verotusta (pankkivero). Varoitus: Vuoden takainen Karjalaisen uutinen saa hytkymään naurusta:
Nyt näyttää siltä, että tarkkaan syyniin joutunut Kreikka on epäilyistä huolimatta ryhdikkäästi hoitanut velvoitteensa

EU, Euroopan keskuspankki ja IMF seuraavat Kreikan talousohjelman toteuttamista kolmen kuukauden välein. Vaikka ensimmäinen välitodistus on kiitettävä, Kreikkaa on pidettävä vielä pitkään tarkan valvovan silmän alla

Käytännössä Kreikalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin noudattaa ankaraa talouskuria

Keväällä monet vastustivat EU:n kehitystä kohti yhteistä talouspolitiikkaa; se nähtiin uhkana maiden itsenäiselle päätöksenteolle. Kreikan kriisi on kuitenkin osoittanut, että yhdessä euroalue voi myös olla vahva
Vuosi sitten aloitettu valtioliiton muodostuminen sai vetojuhdakseen Kreikan, joka sopivin ja riittävän tihein väliajoin saa kuolonkouristuksia, joita liberaalit fasistit pääsevät hätäkokouksissaan ratkomaan.

2 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Eiköhän kohta laiteta jonon jatkoksi pelkät vihamieliset ajatukset. Kehitys tuntuu ajautuvan siihen suuntaan väistämättömästi.

Ja siihen säädetään tietenkin poikkeuksellisesti rikoksen vaikean todennettavuuden vuoksi käänteinen todistustaakka. Jotta jutun ajaminen olisi viralliselle syyttäjälle vaivatonta ja julkiselle vallalle kustannustehokasta.

Ja jos rikoksentekijä on miespuolinen niin myös kemiallinen kastrointi varmuuden vuoksi.

Johan siistiytyisi julkinen keskustelu. Mitä nyt puheenvuorot hiukan muuttuisivat kimeämpiäänisiksi :)

Kumitonttu kirjoitti...

Heh...

Joku tuollainen lienee pyrkimyksenä. Sitten kun "jokainen suomalainen koti on tyhjennetty aseista" Tuomiojan vaatimusten mukaisesti, voi esivalta ilman suurta pelkoa aloittaa puhdistuksen.