tiistai 23. elokuuta 2011

Polttopalloa


Media painosti Ilkka Kanervan pois ministeri-Audista, kun tämä lähetteli tekstiviestejä valtion piikkiin. Mutta heti alkaa pallo polttaa, kun se lyödään kentän vasemmalta laidalta...

Lauantaina Yle haastatteli kulttuuriministeri Arhinmäkeä KontuFestareilla. Nuori kaunis nainen tarjosi Arhinmäelle olutpulloaan kesken haastattelun, josta alkuhämmennyksen jälkeen tajusi kieltäytyä älyttyään tv-kameroiden olevan paikalla. Myöhemmin festarit muuttuivat rosengårdilaisittain riehumiseksi ja tuhopoltoiksi, joita sammuttamaan saapuvia palomiehiä esteltiin (Kainuun Sanomat).

Olutpullon tarjoajaa voi hyvällä syyllä pitää Arhinmäen kannattajana tai äänestäjänä (jos ikä riitti). Arhinmäki itse myönsi olleensa - siis omiensa keskellä - paikalla vielä silloin, kun tuhopoltto alkoi. Eipä näy vaatimuksia (sinänsä toki typeriä), että Arhinmäen tulisi "irtisanoutua kannattajiensa teoista" (huom! ei puheista vaan teoista) - tai julkijuopottelusta (typerä laki sekin).

Tänään Arhinmäkeä haastateltiin radiossa ja kyseltiin mielipiteitä jalkapallohuliganismista. Hän viittasi Lundin yliopistossa tehtyihin tutkimuksiin, joissa jalkapallokannattajien väkivaltaa perusteltiin sillä, että huligaanit ovat nuoria miehiä, joilla on tunteet pinnassa. Arhinmäki alleviivasi, että jalkapallofanit etsivät "yhteisöllisyyttä" (tätä sanaa hän käytti). Fanit hakeutuvat samoin ajattelevien keskuuteen ja siis tässä yhteydessä "yhteisöllisyys" oli Arhinmäen mielestä luonnollinen ja jopa arvostettava asia. Hän ilmoitti haastattelussa myös osallistuvansa kori- ja lentopallomaajoukkueiden ulkomaan pelimatkoille - valtion piikkiin.

Kysymys kuuluukin, millä tavalla kansallismielisyys on huonoa yhteisöllisyyttä (kun sitä siis on hyvääkin) ja miksi nuorten miesten tunnemyrskyssä esiin nostama kansallisuusmielisyys (muistanette Paloman ja ratikan?) on huono asia, kun ymmärrystä toiminnalle sinänsä löytyy?

Jerusalem Postin kolumnisti Dennis Mitzner antaa linkin Vapaasana.netissä olevaan kirjoitukseen Arhinmäen väkivaltaa ihannoivasta menneisyydestä. Edes hakemalla hakien en saa samaa sikailua rinnastettua sahayrittäjä Hakkaraisen humalahakuiseen juomiseen lähiravintolassaan, vaikka sillä perusteella Hakkaraisen eroa vaadittiin mediassa (missä siinäkään ei ole järkeä). Blogini lukijoissa on jonkun verran jalkapallofaneja, ja osalla saattaa olla ensikäden kertomuksia Arhinmäen sikailuista maajoukkueen pelimatkoilta fanikerhon jäsenenä.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihme skandaali tuokin. Saahan sitä nyt mies välillä vähän ottaa viinaa.

Tulin tässä muuten siihen tulokseen, että Mari Kiviniemi sopisi tisseineen hyvin presidentiksi. Äänestäisin.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja julkijuopottelu on Suomessa Järjestynlain mukaan suunnilleen ~laillista. Oletko siis sitä mieltä, että kyseessä on typerä laki ja että ihmisten vapautta julkijuopotella pitäisi jotenkin erityisesti rajoittaa?

Kumitonttu kirjoitti...

Arvosteluni ei siis kohdistunut siihen, että joku ilmeisesn alaikäinen tyttö tarjosi Arhinmäelle olutta, vaan siihen, että edustaja Hakkaraisen toilailu humalassa oli niin hirveä skandaali, että puolueensa paikallisosasto jo ehti ilmoittaa, ettei herran elintavat ole soveliaita edustajan arvovallalle. Eli kahdet säännöt vallitsevat.

Minusta julkisilla paikoilla juopottelua ei tule rajoittaa. Jos kerran virheät ja muut sosialistit haluavat koota ilmastonmuutoksen nimissä ihmiset betonikoppeihin ratojen varsiin, heidän tulee ymmärtää, että sinne tulevat sitten näkyville myös juopot, huorat ja narkkarit. Nythän nämä yritetään karkottaa poissa silmistä poissa mielestä -periaatteella.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä Kumis arvelee, voisiko olla taktisesti viisasta antaa Arhinmäen pyöriä ulkomailla futismatseissa, vaikka sitten valtion eli kansan piikkiin? Tarkoitan sitä että tällöin hän ei ole kotimaassa häiriköimässä, vaan on muiden riesana jossain toisaalla. Ties vaikka joutuis putkaan niinku huligaaneille käy.

Kumitonttu kirjoitti...

voisiko olla taktisesti viisasta

No, onhan niitä taktiikoita kaikenlaisia.

Anonyymi kirjoitti...

No, entäs jos ilmaisen asian niin että semmoinen tavis joka ei tykkää Arhinmäestä, voi pähkäillä että pyöriköön sitten jossain muualla vaikka sitten kansan piikkiin, kunhan ei tarvi nähä sitä täällä.

Kumitonttu kirjoitti...

Sama asia - tehköön omilla rahoillaan vaikka paperiliidokkeja, mutta ei minun. Eipä näitä idiootteja onneksi muutenkaan tarvitse katsella, kun ei avaa telkkaria. Varmaan kohta laitetaan sellainenkin pakolliseksi kaikkiin asuntoihin, kun tv-lupamaksusta kerran luovutaan.