sunnuntai 21. elokuuta 2011

Jos Amerikkaa ei olisi

Vaihteeksi jotain hyvää EU:sta. Puolalainen rockari sai oikeuden päätöksen mukaan repiä raamatun ilman rangaistusta. EU:ssa on nimittäin se hauska puoli, että yhdessä maassa otettu tulkinta joissain asioissa - kuten sananvapaudessa - toimii eräänlaisena ennakkopäätöksenä. Raamatun repimisessä ei ole mitään uutta, mutta katsellaan, miten tämä sama toimii islamin suhteen.

Palestiinalaiset elikkä käytännössä Jordanian kuningaskunnan rajojen ulkopuolella asuvat jordanialaiset ovat suuren johtajansa Mahmoud Abbasin aivoilla rakentaneet uljaan tulevaisuuden itselleen. Abbasin toiveena on, että YK ottaisi Palestiinan täysvaltaiseksi jäsenekseen, eli tunnustaisi maan suvereniteetin. Jokainen YK:n toimintaa tunteva tietää, että Yhdysvallat ei päätöstä hyväksy, joten ihmetellä hiukan täytyy toiveita. Obaman hallinto, niin huono kuin onkin, voi joutua sulkemaan rahahanat sekä suoralta avulta Abbasin hallinnolle (Washington Post) ja parhaimmillaan myös YK:lta, jonka käyttövaroista 1/4 tulee amerikkalaisilta veronmaksajilta (Newt Gingrich).

Läpeensä mädässä YK:ssa minkä tahansa päätöksen saaminen onnistuu kolmannen maailman äänillä, jotka ovat tunnetusti myytävänä. Palestiinalaisten osalta tämä mahdollisesti avaisi ovet ns. kolmannelle intifadalle, sillä Länsirannan talous romahtaa tuen epäämisen jälkeen. Sitä seuraava kansannousu kohdistuu luonnollisesti Israeliin, joka ajautunee jälleen sotaan.

Ottaen huomioon vasemmiston juutalaisvihan, Abbasin suunnitelma antaa hyvät työkalut toteuttaa toimenpiteet, joilla vähintään kymmeniä ja toivon mukaan satoja juutalaisia saadaan hengiltä. Pesuveden mukana lentää kymmenkertainen määrä nuoria arabeja, mutta sosialismissa kansalaiset ovat yhteiskuntaa varten. Stalin ja Mao aikoinaan näyttivät mallia, kuinka sodat voitetaan vyöryttämällä joukkoja uusina aaltoina, kunnes vastapuolelta loppuu miehet tai patruunat. Arabisosialismi on eurososialismin luihu veljenpoika, joten ilman EU:ta, Suomi "pidättäytyisi" äänestämästä ihan kuin wanhoina hywinä aicoina. Eikä EU:kaan vastaan äänestäisi, jos Amerikkaa ei olisi.

Ei kommentteja: