keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Vinkki Suomi Demokraateille

Lähestyviä vaaleja silmälläpitäen annan vihjeen Perussuomalaisille. Työssäkäyvä keskiluokka - joka siis kaiken kustantaa - on väsynyt poliittiseen korruptioon, jonka yhtenä ilmentymänä on julkisen sektorin jatkuva paisuminen. Jos ihan yksinkertaisesti kuvaan asian, niin 10 vuotta sitten ei tarvittu mopokorttia, nyt tarvitaan. 10 vuotta sitten tultiin toimeen ilman näin tiukkoja rakentamisen sääntöjä, mutta silti rakentamisen laatu ei ole parantunut. (Rakennusalalla on muuten julkinen salaisuus, että alihankinnan ketjutuksen seurauksena virolaiset maalarit eivät noudata määräyksiä. Esimerkiksi sisätiloja maalataan ihan yleisesti sinne sopimattomilla, eli M1-luokkaan kuulumattomilla, maaleilla).

Kun sitten Perussuomalaisten puheenjohtajalta kysytään vaalitentissä, että "mitenkä te sitten leikkaisitte julkista sektoria, että konkretiaa esiin", niin tässä tulee. Sovitaan, että julkisen sektorin alijäämästä pitää leikata vuodessa 1/3 pois eli noin 5 miljardia pyörein luvuin. Revitään koko budjetti (n. 50 miljardia) auki Excel-taulukoksi pienintä kuluerittelyä myöten, ja jaetaan 40 miljardia tasan kaikkien kansanedustajien kesken - tekee noin 200 miljoonaa per edustaja. Ylimääräinen viisi miljardia jätetään valtiopäiville käytettäväksi odottamattomia menoja varten. Sen jälkeen jokainen kansanedustaja latoo käyttöönsä annetut varat Exceliin ja laskelma vedetään yhteen. Se on ainoa tapa saada kansanedustajat kantamaan vastuuta taloudenpidosta. Ei sitä kukaan muu tee. Tilanne toistetaan pariin kolmeen otteeseen muutaman kuukauden välein, koska varmasti jotkut ryhmät korostuisivat aivan liikaa ja osa jäisi täysin ilman. Sen muutaman kuukauden aikana kansanedustajat pääsisivät keskustelemaan eturyhmiensä kanssa taktiikasta.

Ajatuksena siis on, että jos budjetissa on tärkeitä asioita, niistä pitää ottaa vastuu. Pöyristyttää katsella jotain Sekoomuksen Kataista (saati Kivikankkua), joka seisoo naama virneessä kuin botoxia saaneena, vaikka otamme velkaa kehitysapua, Kreikan lainoja, kotoutusprosesseja ja Venäjän jätevesipuhdistamoita varten. Onhan se kuvaavaa, että Ruotsin johtava oikeistopuolue on "maltilliset". Mitä hyvää voi valtion hallinnolta odottaa, jos taloudenpito on sosialistien ja maltillisten (sosialistien) käsissä? No, mitäänhän ei tule tapahtumaan, koska poliitikot eivät uskalla tehdä ikäviä päätöksiä, mikä tarkoittaa jokaisen työpaikan ja parisuhteen tuntevalle sitä, että asiat pitää asettaa tärkeysjärjestykseen. Jos menet harrastuksiin, se aika on pois jostain muusta. Jos ostat tietokoneen, se on pois jostain muusta. Ja niin edelleen.

Ei kommentteja: