torstai 30. syyskuuta 2010

Työperäinen maahanmuutto

Maahanmuuttokeskustelu on kuluneen vuoden aikana syventynyt. Aluksi Halla-ahon arvostelu holtittomasta maahanmuuttopolitiikasta leimattiin pelkästään rasismiksi. Nyt osataan jo rakentaa olkiukko, jonka mukaan maahanmuuttopolitiikkaa arvostelevat haluavat suorastaan sinetöidä rajat. Vaaditaan ymmärtämään, että Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa.

Esimerkiksi kelvannee Olkiluoto, joka lienee Suomen suurin ulkomaisen työvoiman keskittymä. Edellisen ydinvoimalan rakensivat suomalaiset ihan itse, ja käyttöaste on ollut maailman korkein jo vuosikymmeniä. Ammattitaito jäi Suomeen, joten huoltoseisokit ovat lyhyitä. Uusi Suomi tietää kertoa, että Olkiluodon ydinvoimalaa rakennetaan parhaaseen orjatyövoiman tyyliin. Onko tämä sitä työperäistä maahanmuuttoa?

Toinen kummallinen kirjoitus oli Hesarin ulko- ja turvallisuuspolitiikan (YYA) toimittajalta Kari Huhdalta. Huhta toteaa
Kuitenkin muslimivastaisten puolueiden nousuun suhtaudutaan Euroopassa tyyneydellä, jota tuskin nähtäisiin, jos kyseessä olisi juutalaisviha tai mustiin kohdistuva rotusyrjintä.
Jos joku ei ole nähnyt uutisia Ranskasta ja Ruotsista, joissa kummassakin juutalaiset pakenevat maasta heihin kohdistuneiden hyökkäysten takia, niin komenttiosastossa voin tarjota linkkejä. Että tavallaan Huhta on ihan oikeassakin - ihan tyynesti ne on otettu vastaan. Työperäiset maahanmuuttajat suurella tyyneydellä käyvät siellä vain ruokatauolla puhdistamassa monikulttuurista ympäristöään.

Ei kommentteja: