keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Todellinen äärioikeisto

Kaikki muistavat, kuinka voimakkaasti Israelia arvosteltiin, kun sitä epäiltiin fosforiammusten käyttämisestä palestiinalaisterroristeja vastaan hyökkäyksessään Gazaan. Yleensäkin suomalainen punavihreä antisemitistinen aate pitää Israelin voimankäyttöä aina liioiteltuna, vaikka mikään sotahan ei lopu, jos osapuolet eivät voi käyttää voimaa toisiaan vastaan. Samalla logiikalla varmaan mikään sota ei silloin myöskään alkaisi, mutta sen mielekkyydestä voi olla perustellusti eri mieltä. Samalla tavalla IDF:ää epäiltiin liiallisesta voimankäytöstä Mavi Marmaralla ja listaa voi jatkaa loputtomiin, mikä ei ole tämän kirjoituksen tarkoitus.

Uusien tietojen mukaan Hamas käytti - ensimmäistä kertaa - fosforiammuksia hyökätessään Israeliin 15.9.2010 (Debka). Kuten arvata saattaa, kotimainen media hiljenee tämän kansainvälisen lain vastaisen iskun edessä. Onhan sillä muutakin pohdittavaa, kun Ruotsissa käytiin vaalit, joiden anal ysissä on mielipiteenvaikuttajillemme ihan riittävästi pureskeltavaa, kuinka paha saadaan ruumiillistettua. Huvittavaa oli, että kun Ylen reportteri kävi tutustumassa Ruotsi Demokraattien toimintaan vieden heidät pahamaineiseen tukholmalaislähiöön ja joutuivat lähtemään tilanteen kärjistymisen takia häntä koipien välissä pakoon, Yle antoi ymmärtää, että syy tähän oli SD eikä kuvassa näkyneet lähi-itämaalaiset nuoret (tm).

Myös toinen mielenkiintoinen uutinen on Debkalla (linkki). Sen saamien tietojen mukaan Hamasin korkea-arvoinen "kenraali" Muhamad Habis Dababah, joka osallistui aiemmin tässä kuussa neljän israelilaisen siviilin salamurhaan, pidätettiin Kairossa. Kuulusteluissa paljastui, että neljä uhria menettivät henkensä, vaikka Hamas huijasi yrittäen vaihtaa heidät vankilassa olleisiin terroristitovereihinsa. Kun asia selvivi, Egypti antoi tiedon - aiemmin kuin koskaan aikaisemmin ja erityisesti palestiinalaisten osalta - jo seuraavana päivänä Israelille. Egypti odotti Israelin voimakasta kostoiskua, joka oli yhtenä iskun motiiveista saada "rauhanneuvottelut" loppumaan. Kun Israel ei reagoinut, Egypti vuosi tiedon julkisuuteen. Tämäkään ei vielä saanut Israelia kostoiskuun, joten egyptiläiset joutuivat ikävän tosiasian eteen. Israel antaa palestiinalaisongelman osin Egyptille. Egypti joutui miettimään, johtaako sen politiikka tosiasiassa siihen, että se antaa Hamasille vapaat kädet ja sitä kautta tosiasiassa Mahmoud Abbasin hallinnon kaatumiseen. Abbas on siis se "fiksumpi" osapuoli, joka hallitsee Juudeaa ja Samariaa (jonka ranskalaiset mediat ristivät Länsirannaksi poliittisesti korrektista syystä).

Mitäpä tästä pitäisi ajatella, kun Eurooppa tukee Hamasin terroristihallintoa Gazassa? Onnistuisiko vastaava Euroopan ja YK:n yksipuolinen tuki terroristijärjestölle missään muussa maailmankolkassa kuin tuolla, jossa juutalaiset ottavat iskut vastaan? Oppiiko Eurooppa koskaan mitään?

Ei kommentteja: