lauantai 4. syyskuuta 2010

Mopo keulii

Maikkarin nettiuutisissa on mielenkiintoinen otsikko: Irakin sota loppuu. Uutisen antama mielikuva on se, että sota loppuu, kun Amerikkalaiset lähtevät. Epäilen, mutta toivottavasti olen väärässä. Sotivat osapuolet ovat ensisijaisesti uskonnollisia osapuolia - shiioja ja sunneja. Yksikään amerikkalainen sotilas ei ole räjäyttänyt itseään ja kymmeniä siviileitä ruuhkaisella aamutorilla tai moskeijoiden täyttyessä perjantai-iltana. Suomalainen media otsikoi näyttävästi Englannin entisen pääministerin kommentin, että "ääri-islam" on maailman suurin uhka (Iltalehti). Sitä vaan tulee ihmetelleeksi, että mitä se "ääri"islam on, kun ei ole olemassa mitään "ääri"kristillisyyttä tai "ääri"juutalaisuutta. Toki jotkut amishit tai New Yorkin ortodoksijuutalaiset elävät melkoisessa eristyksessä, mutta ei heistä ole haittaa muille. Miten islam on äärimmilleen vietynä muille haitallinen, mutta ei maltillisena? Eihän siinä ole mitään logiikkaa.

Eliitti juhlii Urkin 110-vuotisjuhlia. Irvokasta. Tarja Halonen piti tilaisuudessa puheen, jossa hän totesi, että "media pyrkii ohjaamaan poliittisen keskustelun aiheet", ja sen takia "poliitikot suosivat bloggaamista" (HS). Kenenköhän poliittista keskustelua tulisi ohjata, jos ei median? Ei kai Halonen väitä, että poliitikkojen itsensä tulisi saada päättää, mistä aiheista saa keskustella?

Maikkarilla on myös mielenkiintoinen uutinen Mopoautoista. Kävin tällä viikolla koeajamassa. Se maksaa saman verran kuin Ford Focus (16.000 euroa), mutta kolmen vuoden kuluttua Focuksesta saa 9.000 (60.000 km) ja mopoautosta 11.000 (40.000 km). Mopoauton penkki on kiinteä, siihen ei saa ilmastointia eikä ABS-jarruja ja se tärisee ja kolisee aivan kuin vanha kuplavolkkari. Mopoautossa on variaattoriveto kuten DAFissa aikoinaan. Suomessa huippunopeus on rajoitettu (maahantuojan vastuulla) 45 km/h, mutta Belgiassa, joka on mopoautojen mekka, niillä ajetaan kuuttakymppiä.

Teknisesti mopoauton ominaisuudet riittävät tuohon nopeuteen, mutta 15-vuotiaan ajokokemus ei. Maanteillä nuo ovat älyttömän vaarallisia ainakin pimeän aikaan, koska niiden vauhti on samaa tasoa kuin traktorin mutta ulkonäöstä sitä ei ehdi päätellä ennen kuin voi olla liian myöhäistä. Toivottavasti peräänajoja ei tapahtuisi, mutta pahoin pelkään, jos niiden käyttö lisääntyy yli 80 km/h rajoitusalueilla. Odotettavissa oli, että juuri kun ilmastohumpan sävelillä olemme tanssineet kaupunkimaastureista mopoautoihin, valtio lisää byrokratiaa niiden valvontaan. Aivan sama kävi aikoinaan kun autokanta alkoi kasvaa.

Greenpeace ja muut oikeamieliset ovat taas hyökänneet Neste Oilin kimppuun syyttäen sitä sademetsien tuhoamisesta. Aktivistien mielestä Neste Oilin - valtion määräyksestä - autojen polttoaineisiin lisäämä bambuöljy kasvatetaan raivatun sademetsän tilalla. Mielessä kävi, että voisiko joku kertoa Vihreille, että 80% kaikesta bambuöljystä käytetään elintarvikkeisiin. Mikseivät he vastusta sitä? Vai ovatko juuri ne autojen kuluttamat öljytipat ne, jotka ovat kasvaneet sademetsien tilalla?

Kiihotan lopuksi erästä kansanryhmää vastaan. Oltiin eilen ravitsemusliikkeessä nauttimassa alkomahoolia. Katseltinn, kuinkas muuten, nuoria naisia tanssilattialla. Lattialla oli myös muutama Turkin sulttaani, jotka olivat sellaisia yläasteikäisen tytön mittaisia patuja, vokottelemassa tyttöjä. Yllättäen karvakoura otti yhtä tytöistä kaksin käsin tisseistä kiinni ja sekuntia myöhemmin munistaan. Tyttö nosti polveaan sen verran nopeasti, että jalkapallotermiä käyttääkseni alakerran paitsioansa ei toiminut. Miksi suomitytöt ovat niin väkivaltaisia? Piruako sitä pitää mennä vetkuttamaan itseään sinne lattialle, pysyisivät kiltisti kotona, niin ei tarvitsisi mukiloida ventovieraita.

6 kommenttia:

Ironmistress kirjoitti...

Itse asiassa se ei ole bambuöljyä, vaan palmuöljyä. Öljypalmu on satoisa - siitä saadaan 4-5 satoa per vuosi.

Igor kirjoitti...

Tuosta munille potkimisesta olen jossain määrin eri mieltä. Ei se että käy tanssimassa tarkoita vielä lupaa jonkun äijän kouria ihan miten sattuu. Vaikka se syy tanssimiseen olisi miesten iskeminen. Mutta siinä olen samaa mieltä että voisi se naisosapuolikin hiukan katsoa miten ärsyttävän viettelevästi ha provokatiivisesti käyttäytyy vaikak sekään ei ole vielä meillä Suomessa mikään kopelointilupa.

Tosin munille potkiminen on sen verran raju toimenpide että ensin voisi kohteliaasti varoittaa ainakin yhden kerran 'näpit irti' ja potkaista vasta sitten jos pyyntö ei auttanut.

Minulla on ollut muutamia tuttavia jotka eivät ole osanneet minulla kylässä käydessään pitää näppejään erossa vaimostani kun vain silmäni on välttänyt ja selkäni olen kääntänyt. Vaimoni ei ole halunnut nolata vieraita mutta on ollut vaivautunut kopelointiyrityksistä. Minä neuvoin aina vaimoani potkaisemaan munille oikein mielenosoituksellisesti jotta vieras tulisi nolatuksi jos ei tuota näpit irti pyyntöä sovinnolla ymmärtänyt.

Kylään en kyllä tuollaisia kavereita ole enää kutsunut ja muutenkin suhtautunut se jälkeen varauksellisesti.

Kumitonttu kirjoitti...

bambuöljyä, vaan palmuöljyä

Iltapäivää Rautarouva! Olet oikeassa. En viitsinyt alkuperäisessä kirjoituksessa mainita, että mielenosoittajat olivat laittaneet Neste Oilin konttorille johtavan Karhusaarentien varteen plakaatteja, joissa luki bambuöljy.

Kumitonttu kirjoitti...

Tosin munille potkiminen on sen verran raju toimenpide

Hei GPI!!!

Tottahan se on, mutta nykytytöt tai nuoret naiset ovat yhtä vakivältaisia kuin pojatkin. Tai joidenkin tulosten mukaan jopa väkivaltaisempia, koska varusmiehistä isompi osa on joutunut tyttöystävänsä hyökkäyksen kohteeksi useammin kuinm ovat itse lyöneet naistaan.

Igor kirjoitti...

KT: Nuorten naisten lisääntynyt väkivaltaisuus on tiedossani ja pidän sitä hyvin surullisena asiana. Samoin kuin naisten tupakanpolttoa ja viinanjuontia.

Ja kun vielä vaikuttaa että tasa-arvon nimissä he jo ainakin osittain ohittavat miehet.

Mutta silti pidän kuvaamiasi kopelointeja sopimattomina. On sitä tyylikkäämpiäkin lähestymistapoja ;)

Kumitonttu kirjoitti...

GPI, nykyihmisillä on suurempi riippuvuus erilaisiin taipumuksiin, kuten nikotiiniin, alkoholiin tai väkivaltaan, koska vapaa-aikaa jää niin paljon. Paras lääke näihin kaikkiin olisi tietysti työ tai muu aktiviteetti, mutta meillähän perinteisesti annetaan sairaslomaa...