torstai 13. joulukuuta 2018

Onko EU natsi-Saksa?


Valitettavasti pitäisi olla aikaa enemmän tehdäkseni kunnon bloggaus PS:n kansanedustajan eduskunnassa esittämästä väitteestä, onko EU kuin natsi-Saksa. Demokraattisten sosialistien, joita edustaa noin 180 kansanedustajaa, mielestä Tavion väite on niin vaarallinen, että demokraattisten sosialistien keulakuva
Sdp:n Antti Rinne sanoi keskustelun jälkeen, että Sdp haluaa eduskunnan puhemiesneuvoston käsittelevän Tavion puheet. Rinteen mielestä puhemies Paula Risikon (kok) olisi pitänyt keskeyttää puheenvuoro.
Siis vaatii kieltämään kansanedustajien puheoikeutta. Se, jos mikä, todistaa Tavion väitteen oikeaksi.

PS:n Sebastian Tynkkysen järjestämässä mielenosoituksessa muslimi tuli puukko vyötäisillään kettuilemaan mielenosoittajille, ja poliisi totesi ettei puukon esillä pitämisessä ole mitään väärää palauttaen puukon. Vain joitain päiviä aikaisemmin poliisi poisti Hakaniemessä natsi-Saksan liput mielenosoituksessa vedoten yleiseen turvallisuuteen. Tämä jos mikä on jo ihan määritelmällisesti fascismia.

Kuten Unto Hämäläinen Hesarin Kuukausiliitteen trilogiassaan (toukokuu, kesäkuu ja heinäkuu) kertoo, vuonna 1977 Kalevi Sorsa totesi Suomen siirtyneen demokraattisesti sosialismiin. 1985 yli puolet SDP:n kansanedustajista teki lakialoitteen liikepankkien sosialisoimisesta ja vasta 1991 SAK poisti ohjelmastaan vaatimuksen tuotantovälineiden sosialisoimisesta. Syykin oli selvä: sosialismista oli tullut kirosana Neuvostoliiton hajottua.

Sosialismi ei hävinnyt - se synnytti Vihreät ja vahvisti Kokoomuksen sosiaaliliberaaleihin. Bernie Sanders kutsui esivaaleissa hyvinvointivaltota nimellä "Nordic form of socialism". Hyvinvointivaltio on italialaisen sosialistin Benito Mussolinin luomus. Hitler ihaili hyvinvointivaltiota, ja toteutti sen natsi-Saksan muodossa, kuten Götz Aly kuvailee kirjassaan Hitlerin edunsaajat.

Parhaiten EU:n luisumisen kohti natsi-Saksaa kuvaa Martin Scheininin lausunto:
”Rangaistavaa pitäisi olla rikollinen mieli”
Scheinin oli Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsen ja Demokraattisten lakimiesten Demlan puheenjohtaja 80-luvulla (Wikipedia). Rasismia, joka oli natsi-Saksan keskeinen ideologia, on väittää että ihmiset ovat epätasa-arvoisia johtuen heidän rodullisista ominaisuuksistaan. Helsingin Sanomat antaa palstatilaa rasismille haastatellessaan mustaa lesboa Arlan Hamiltonia:
Valkoiset heteromiehet eivät saa senttiäkään – Pääomasijoittaja Arlan Hamilton sijoittaa vain vähemmistöjen omistamiin yrityksiin
Kun lopuksi totean, että Etelä-Afrikassa säädettiin mitä rasistisin laki, jonka turvin valkoisilta maanomistajilta sosialisoidaan heidän maansa perustuen vain ihonväriin, eikä EU reagoi asiaan mitenkään, Tavion väite rotutietoisesta EU:sta saa lopullisen vahvistuksen. Se, että EU hyväksyy Ville Tavion sanoin rasismin valkoisia kohtaan, on totta.

9 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Natsi-Saksa pyrki luomaan Eurooppaa hallitsevan Saksan valtakunnan, joka olisi vapaa juutalaisista.

EU on viimeisin napoleonilainen yritys luoda Euroopan laajuinen valtakunta eli imperiumi. Tämä imperiumi haluaa tuhota aiempien imperiumien raunioille syntyneet kansallisvaltiot, jotta se pystyisi kilpailemaan "globaalisti" muiden imperiumien kuten Venäjän tai Kiinan kanssa.

Kansallisvaltioita tuhotessa valehdellaan, että "nationalismi" on aiheuttanut sotia, vaikka todellisuudessa sodat johtuvat pahantahtoisten imperiumien laajentumispyrkimyksissä. EU tosin kehuu itseään hyväntahtoiseksi imperiumiksi. Tämän hyväntahtoisuuden luonteen ymmärtää, kun katsoo, miten EU-imperiumi kohtelee niskuroivia Itä-Euroopan maita tai Britanniaa, joka on jättämässä EU-imperiumin.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Lähihistorian kieltäminen sen takia että siellä on epämiellyttäviä tosiasiota on typerää. J. K. Paasikiven lempi lausahduksia oli tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku. Tutustuminen eurooppalaisiin ajattelijoihin ensimmäisen maailmansodan jälkeen osoittaa että nykyisen EU:ni on hahmoteltu silloin. Varsinkin Saksassa ja NSDAP:n piirissä lähestyttiin nykyistä. Esim. Ribbentropin ulkoministeriön suunnitelmat eivät juuri eroa tästä päivästä. Noin tiukasti kiteytettynä euron sijaan yleiseurooppalainen valuutta olisi ollut valtakunnan markka. Eurokorpsin tilalla yleiseurooppalaiset waffen ss kansalliset legioonat. Euroopan talous palvelee Saksan talouden etuja ihan niinkuin tänäänkin. Pienet kansallisvaltiot lopetetaan elinkelvottomina ja hallitaan liittovaltion ja Saksan toimesta kuten tänäänkin. Se ei ollut Juncker eikä Käteinen joka totesi "Kansallisten rajojen poistuessa Euroopalle koittaa uuden taloudellisen nousun aika" vaan Arthur Seyss-Inquart. No se ero tietysti on ettei meillä ole kolmen kannaksen rajoja, kuolaa, ambomaata ja belgian kongoa jotka luvattiin erillissotaa käyvälle pohjoiselle soturikansa aseveljelle. Jos saksankieltä pystyy lueskelemaan niin hakusana das Neueuropa on hyvä Sipilä, Rinne ja muut paskovat housuihinsa siitä mitä löytyy. Meidän nykyinen unioni on suursaksa ja ranska, loppuja pidetään vasallivaltioina joita johtaa kollobraattit eli paikalliset Otto Wille Kuusiset. Vapaakauppa on suurimpia huijauksia, maailmankauppa pyritään alistamaan muutamalle kansainväliselle toimijalle joiden etuja unioni valvoo. Vasemmistolaiset ovat löytäneet kutsumuksensa uutena virkamiesaatelina joka valvoo ja vastaa näiden yritysten edusta. Ensimmäinen kysymys kenen etu on se että meillä on rapajuoppo Junckeri puheenjohtajana, seuraava kuka johtaa todellisuudessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

En osaa sanoa että mihin totalitaariseen järjestelmään EU:ta olisi viisainta verrata mutta nuo Kumiksenkin esimerkit tekevät selväksi että totalitarismista on kysymys. Ja kyseinen totalitaristinen EU ei tee yhtään mitään kun Etelä-Afrikassa alkaa valkoisten kansanmurha.

Kumitonttu kirjoitti...

Kyllähän tuo oli niin ällistyttävää, että kun Tavio sanoo että touhu on kuin natsi-Saksassa, niin mitä tekee Rinne? Vaatii että puhemies ei saa antaa Tavion ilmaista mielipidettään.

Vasarahammer kirjoitti...

Unknown: "Euroopan talous palvelee Saksan talouden etuja ihan niinkuin tänäänkin. Pienet kansallisvaltiot lopetetaan elinkelvottomina ja hallitaan liittovaltion ja Saksan toimesta kuten tänäänkin. "

Yhteisvaluutta euro tarkoittaa Saksalle valtavaa vaihtotaseen ylijäämää. Samaan aikaan muut euromaat, erityisesti Välimeren alueella sijaitsevat kituvat. Ranskalle euro on myös liian vahva, mikä on heikentänyt EU-imperiumin toista pilaria.

Saksalaisille eurooppalaisuus on jonkinlainen nationalismin muovinen korvike, kun saksalaisille nationalismi on todettu liian hapokkaaksi.

Itä-Euroopan maat taas ovat Saksalle työvoimareservejä ja alihankinnan työpajoja. Entiset kommunistimaat käytännössä kolonisoitiin kylmän sodan jälkeen. Niihin ei ehtinyt kunnolla kehittyä samanlaista oligarkkiluokkaa kuin Venäjälle.

En usko, että EU-järjestelmä kestää pystyssä pitkään nykyisen kaltaisena.

Qroquius Kad kirjoitti...

Eiköhän EU:ta ole varsin helppo verrata Neuvostoliittoon, sillä juuri niinhän Tavion kimppuun suu vahdossa hyökänneet oikeinajattelevaistomme edustajat tekivät itse.

Niin Ylen kuin Helsingischer Beobachterin mukaan Tavio katsoi, että federalismia kannattavat ”luovat uudenlaista Neuvostoliittoa EU:sta, he luovat natsi-Saksaa, fasismia uudessa muodossa.”

Natsi-Saksasta nousi valtaisa raivo, mutta Neuvostoliittoon vertaaminen sivuutettiin täysin.
Poliittinen eliittimme siis tunnusti julkisesti omin sanoin ja teoin, että he ovat luomassa Euroopan Neuvostoliittoa.

Kumitonttu kirjoitti...

Vasara - hyvä oivallus että EU on saksalaisille korvike nationalismista. Ja sitähän se on, kun miettii kenellä on kauppataseen ylijäämää...

KQ - todellakin! Neuvostoliitoksi vertaaminen ei herättänyt vastalauseita. Vain natsi-Saksaan.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Yllä olevaan ei ole mitään lisättävää, siis minulla.
Ehkä sen verran, että niitä DDR:n harppeja taisi jäädä niin paljon ylijäämäksi, että eiköhän ne kohta oteta käyttöön kallonmittauksiin, joita Saksassa silloin aikoinaankin tehtiin. Sieltähän kaikki muukin päähänpistävät ideat tulevat meille EU:n syrjälle.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Tarkennus edelliseeni:
Harppimittaukset tulkintoineen tehtäisiin toki vain kantakirjasuomalaisille.