torstai 22. helmikuuta 2018

Juuso Määttänen ja Sixten Korkman

Lasitalon Pravdassa on taas hetkeksi luovuttu järjen käytöstä, kun lukijamäärät ovat kääntyneet kasvuun. Aviisi on antanut palstatilaa Sixten Korkmanille. Hän arvostelee kovin sanoin Italiaa:
Italian talous ei ole kasvanut vuosikymmeniin. Syitä ovat laaja korruptio, heikko julkinen hallinto, toimimattomat työmarkkinat ja kilpailun puute markkinoilla.
Kuvaus on kuin Suomesta. Tietenkin sillä pienellä sivuhuomiolla, että Italian talous on kuitenkin 2,5 kertaa suurempi kuin 90-luvulla, mutta ei nyt anneta moisen pienen populistisen kömmähdyksen viedä uskottavuutta koko kirjoitukselta. Sixten jatkaa:
Italian poliitikot viis veisaavat valtion velasta. Ajatus on, että lainoja voidaan aina ottaa lisää.
Tämä ei luojan tähden onnistuisi Suomessa. Mehän olemme kansakunta, joka maksaa aina velkansa pois ja nousuhdanteissa varaa kunnon puskurit seuraavaa taantumaa varten. Ajatelkaa nyt, jos Suomi esimerkiksi 2018 noususuhdanteensa aallon huipulla velkaantuisi. Johan sille naurausivat naurismaan aidatkin.
Erityisesti Italian politiikassa pätee se, että puheet ovat vain puheita ja että poliitikot hallituksessa syövät sanojaan. Estottoman populistinen talouspolitiikka vahingoittaisi koko Eurooppaa, mutta eniten kuitenkin italialaisia itseään.
Jälleen - ei onneksi koske meitä, kuten Jyrki Katainen totesi jo vuonna 2008 finanssikriisin kyykyttäessä sosialistista taloudenpitoa.

Pravda on löytänyt myös toisen tolkun penaalin - Juuso Määttänen. Hän on käynyt haastattelemassa virolaisia nuoria. He ovat niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin suvaitsevaisia:
Nuorissa nousee vahvasti esille sallivuus. He sanovat, että rajat ovat rajoja, mutta meidän pitää toivottaa muut ihmiset myös tervetulleeksi maahamme. Tarvitsemme kansainvälisyyttä ja sitä, että voimme auttaa toisia ihmisiä. Myös virolaiset nuoret nostivat esille sen, että täällä on asiat jo niin hyvin, että meidän on voitava auttaa muista maista tulevia ihmisiä. Rahalla ei ole niin paljon väliä, vaan tärkeintä on se, että voi tehdä sitä, mitä rakastaa
Olen niin iloinen, että "tarvitsemme kansainvälisyyttä" voidaksemme "auttaa muista maista tulevia ihmisiä". Itseään laatulehtenä pitävä julkaisu ei antaisi tällaisille idealisteille näkyvyyttä, mutta Pravdahan onkin osa alpakkamediaa. Ihminen, joka väittää tuolla tavalla, elää itse toisten rahoilla. Ei se ole järkipuhetta vaan silkkaa lapsellisuutta. No, haastateltavat ovatkin lapsia. "Tärkeintä on että saa tehdä mitä rakastaa" - entä jos se on vääräuskoisten tappamista? Jatketaan:
Aloittaminen on aina vaikeinta: nousta sängystä ja astua ovesta ulos. Meillä on paljon konservatiivisia poliitikkoja, joiden ajatukset ovat keskiaikaisia. Se tekee surulliseksi. Meitä on vain miljoona, ja on tosi etuoikeutettua olla virolainen. Miksi vihata muita? Ei ole meidän asiamme puuttua ihmisen henkilökohtaisiin ominaisuuksiin.
Olen aivan samaa mieltä. Todelliseen vapaamielisyyteen kuuluu kunnioittaa muiden oikeuksia ideologisiin valintoihinsa Suomessa. Jos joku haluaa olla kunnon jihadisti, hänellä on siihen vapaus. Toki puukkoiskua seuraa rangaistus, mutta se on vapaan yhteiskunnan piirre. Jos jihadistit halutaan eliminoida, se tapahtuu jo ulkorajoilla - ei kyttäämällä tavallisen ihmisen Facebook-tiliä.

Jollain tavalla tässä kirjoituksen lopun aivopierussa tiivistyy haastateltujen antinationalistinen hulluus:
Suomalaisia ja virolaisia yhdistää monien muiden asioiden ohella se, että molemmat ovat pieniä kansoja. Siksi Truusa, Alamaa ja Benita korostavat sitä, miten tärkeänä pitävät juuri oman maansa edustamista muualla.
Jos siis on ok, että virolainen tai suomalainen nuori edustaa - siis tuo uusissa kotimaissaan esille syntymämaansa kulttuuria - niin eikö juuri sillä samalla oikeutuksella jihadisti saa tuoda esiin omaa kulttuuriaan? Ymmärrän, että 18-vuotiailla ei ole elämänkokemuksen mukanaan tuomaa kypsyyttä, mutta että toimittajiksi itseään kutsuvat viitsivät julkaista moista roskaa...

Harva muistaa tai tietää, että Hitlerin ensisijainen tarkoitus oli lähettää juutalaiset Stalinin vankileireille Siperiaan. Kun se ei onnistunut, Hitler suunnitteli juutalaisten lähettämistä Madagaskarille. Vasta kolmas vaihtoehto oli holokausti. Kiitos juusomäättästen ja sixtenkorkmanien, Pravda jatkaa valitsemallaan vihapuheen linjalla.

2 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Kumitonttu on minunkin tirkistysreikäni ja suodattimeni suomalaiseen mediaan.
Itsellä ei enää oikein hermot riitä käsittelemään jatkuvaa raakaa valedataa ja propagandatulvaa. Lisäksi on vaimon kielto "rääkätä itseään" ja "kiristää kodin, tai automatkojen ilmapiiriä" median tarjontaa seuraamalla. :(

Kumitonttu kirjoitti...

Heh... olen tällainen uppopumppu suomalaisen toimittajakunnnan täyttämässä likakaivossa. Valitettavasti, täytyy todeta, että noita idioottimaisia artikkeleita, kolumneja ja mielipiteitä on paljon enemmän kuin mitä ehtii julkaisemaan. Usein juuri sillä hetkellä kun olisi aikaa blogata, ei muisti enää mieleen edellisen päivän tai alkuviikon typerimmät töräykset.

Hesarin lukijamäärät ovat tosiaan kääntyneet kasvuun, ja rehellisyyden nimissä on sanottava että kyllä siellä on paljon mielenkiintoisiakin artikkeleita. Pääosa on toki täysin punavihreäksi maalattua antitrumpismia, mutta jotkut toimittajat jopa malttavat olla julistamatta epä-älyllistä panteismiaan.